Здравейте на всички. От март тази година карам 2005 Nissan Pathfinder 4.0 бензин. Всичко е прекрасно, с изключение на факта, че колата по нанадолнище, на всички режими си се засилва по инерция. Няма значение дали съм на D, или на ръчно превключване, или на бавни/бързи предавки, блокаж и т.н. Това нормално ли е ? Живея на място на което последните 100 метра са доста стръмни и зимата това ще ми създава проблеми. Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос относно автоматик на Nissan Pathfinder 4.0 бензин
Свий
X
-
Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение...... искаш да кажеш, че на 4LO и скоростния лост на 1 е едно и също с лоста на D и на 2 WD?Аз не съм карал типтроник и само знам, че означенията на лоста не са като на дъртите кутии. Бих проверил всичко отначало, докато все още е сухо. Заставаш на баирчето, включваш бавните, лоста на кутията на ръчно превключване и сваляш до възможно най-ниската предавка. Всъщност и последователността на операциите може да е обратна, но на финала трябва да си избрал възможно най-ниската предавка на скоростната кутия плюс бавните. После пускаш спирачката и тръгваш надолу, следейки скоростта. След една определена скорост вече трябва да се усети спирачното усилие на двигателя, особено при такава кубатура. Ообаче, ако си карал до сега дизел, определено ще ти се стори неприятен факта, че това евентуално ще се случи при по-висока скорост от очакваната. Ще трябва да ползваш по-интензивно и спирачките.
П.П. Добре ще е да се консултираш с книжката на потребителя, защото е възможно самото включване на бавните да ограничава възможностите за превключване на скоростната кутия, дори лоста да е поставен на Д без ръчно превключване.
Последно редактирано от коко келеша; 03-11-20, 13:29.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Ми хубаво. Значи при питащия липсва дори това наслагване на бавни предавки, или поне на него така му се струва.
-
bocho64 , като няма твърда връзка на първа, има ли такава на друга скорост? наистина не знам....... забравил съм как точно се държеше гранда, но съм имал случаи да спускам доста стръмно и да ми се струва че прекалено ускорява и да помагам със спирачката.... сега на субаруто /не знам дали е с торк/ си забавя, но не много - също помагам със спирачките.... пикапа е със сигурност със торк, но пък с него не ми се е налагало да спускам толкова стръмно
-
-
Здравейте.
Карам такава кола вече трета година. 2,5 дизел е моята с автоматични скорости. Определено само на задно и стръмен асфалтов път, не държи така както ми се иска на мен. Вдига оборотите но с изключение на първа предавка се засилва, все пак е близо 2,3 тона. На първа бавна обаче държи много добре - пробвано многократно.
Бих посъветвал колегата да смени маслото в скоростите, ако вече него е направил.Nissan Pathfinder 2.5 dci
Коментар
-
Здравейте на всички и благодаря за отговорите.
Това ,което мога да кажа е ,че при каране по равен път със скорост 30~35 км /ч ,ако мина на типтроника и наредя предавките до първа, определено се усеща забавяне и покачване на оборотите. Обаче като го пробвам на наклона ,за който съм споменал по - горе в първият си пост, и на бавни и на всички режими всъщност, колата се засилва до 20 км/ч, повече не й давам, защото следва излизане на Бистришко шосе и там няма как да не намаля, защото някой ще ме отнесе. Всички консумативи са сменени Април месец, включително масло в скорости и раздатка. Четох, че този тип джипове имали някакъв бутон , който включвал режим за спускане по баир (четох го за нисан Х-трейл), но при моят липсва такъв бутон. Нов съм с ползването на автоматична кутия и изобщо това ми е първи джип и първи автомат. Може би не правя нещо както трябва, но не мога да разбера какво ще е то.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар