Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно автоматик на Nissan Pathfinder 4.0 бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно автоматик на Nissan Pathfinder 4.0 бензин

Здравейте на всички. От март тази година карам 2005 Nissan Pathfinder 4.0 бензин. Всичко е прекрасно, с изключение на факта, че колата по нанадолнище, на всички режими си се засилва по инерция. Няма значение дали съм на D, или на ръчно превключване, или на бавни/бързи предавки, блокаж и т.н. Това нормално ли е ? Живея на място на което последните 100 метра са доста стръмни и зимата това ще ми създава проблеми. Благодаря предварително!
    Последно редактирано от bad_metal; 03-11-20, 08:59.

Добре де като тръгнеш надолу и избереш 1-ва предавка какво се случва, колата се засилва без да променя оборотите на двигателя или оборотите на двигателя се покачват ?

Коментар

нормално е да се засилва, не е нормално да няма разлика на коя скорост си ограничил предавките...... искаш да кажеш, че на 4LO и скоростния лост на 1 е едно и също с лоста на D и на 2 WD?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
        ...... искаш да кажеш, че на 4LO и скоростния лост на 1 е едно и също с лоста на D и на 2 WD?
        Е това ако се случва наистина... Аз не съм карал типтроник и само знам, че означенията на лоста не са като на дъртите кутии. Бих проверил всичко отначало, докато все още е сухо. Заставаш на баирчето, включваш бавните, лоста на кутията на ръчно превключване и сваляш до възможно най-ниската предавка. Всъщност и последователността на операциите може да е обратна, но на финала трябва да си избрал възможно най-ниската предавка на скоростната кутия плюс бавните. После пускаш спирачката и тръгваш надолу, следейки скоростта. След една определена скорост вече трябва да се усети спирачното усилие на двигателя, особено при такава кубатура. Ообаче, ако си карал до сега дизел, определено ще ти се стори неприятен факта, че това евентуално ще се случи при по-висока скорост от очакваната. Ще трябва да ползваш по-интензивно и спирачките.

П.П. Добре ще е да се консултираш с книжката на потребителя, защото е възможно самото включване на бавните да ограничава възможностите за превключване на скоростната кутия, дори лоста да е поставен на Д без ръчно превключване.
        Последно редактирано от коко келеша; 03-11-20, 13:29.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

• коко келеша
          коко келеша коментира
          Редактиране на коментар
          Ми хубаво. Значи при питащия липсва дори това наслагване на бавни предавки, или поне на него така му се струва.

• IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          bocho64 , като няма твърда връзка на първа, има ли такава на друга скорост? наистина не знам....... забравил съм как точно се държеше гранда, но съм имал случаи да спускам доста стръмно и да ми се струва че прекалено ускорява и да помагам със спирачката.... сега на субаруто /не знам дали е с торк/ си забавя, но не много - също помагам със спирачките.... пикапа е със сигурност със торк, но пък с него не ми се е налагало да спускам толкова стръмно

• MoridinBG
          MoridinBG коментира
          Редактиране на коментар
          С крузера (автомат) спускам често на втора бавна без спирачки. Става и на първа бавна, но там става толкова бавно, че приплъзват гумите, все едно блокирам със спирачката.

Здравейте.
        Карам такава кола вече трета година. 2,5 дизел е моята с автоматични скорости. Определено само на задно и стръмен асфалтов път, не държи така както ми се иска на мен. Вдига оборотите но с изключение на първа предавка се засилва, все пак е близо 2,3 тона. На първа бавна обаче държи много добре - пробвано многократно.
        Бих посъветвал колегата да смени маслото в скоростите, ако вече него е направил.
        Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Ivanovanovi Твърдата връзка при хидротрансформаторен автоматик се казва локъп ,на различните модели различно е устроен,на някои заключва от втора нагоре,на някои само трета и четвърта,на някои само последната е с локъп .

Коментар

Здравейте на всички и благодаря за отговорите.

Това ,което мога да кажа е ,че при каране по равен път със скорост 30~35 км /ч ,ако мина на типтроника и наредя предавките до първа, определено се усеща забавяне и покачване на оборотите. Обаче като го пробвам на наклона ,за който съм споменал по - горе в първият си пост, и на бавни и на всички режими всъщност, колата се засилва до 20 км/ч, повече не й давам, защото следва излизане на Бистришко шосе и там няма как да не намаля, защото някой ще ме отнесе. Всички консумативи са сменени Април месец, включително масло в скорости и раздатка. Четох, че този тип джипове имали някакъв бутон , който включвал режим за спускане по баир (четох го за нисан Х-трейл), но при моят липсва такъв бутон. Нов съм с ползването на автоматична кутия и изобщо това ми е първи джип и първи автомат. Може би не правя нещо както трябва, но не мога да разбера какво ще е то.

Коментар

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              ако очакваш да спускаш само на скорост, без спирачка - няма да стане.

• cnc82
              cnc82 коментира
              Редактиране на коментар
              Защо да не може да спуска само на скорост ? На първа или втора на бавните с Терано автомат съм спускал доста големи наклони без спирачки .

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              "много големи", "много малки" наклони, това са субективни категории, също като с чувството, че джипа всеки момент ще се обърне.....

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X