Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Патрол 3.0 DI 2001-2004 г. какво да гледам ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нисан Патрол 3.0 DI 2001-2004 г. какво да гледам ??

Появява се вероятност да се обзаведа с този модел Нисан Патрол 3.0 от тези години на 80 - 120000 км. къса база.
    Въпросът ми към колегите с Патролите е: на какво да обърна внимание !
    Предварително благодаря на всички взели отношение !

До: Нисан Патрол 3.0 DI 2001-2004 г. какво да гледам ??

Ako e 2003-та и нагоре - няма проблем. Някъде по средата на 2002-ра оправят проблем със смазването на двигателя. Причината - тясни каналчета за масло, в следствие на което - проблеми с колянов вал, бутала, лагери.

Другото - ръжди не трябва да има, щом е от тия години. Шумове по раздатки, скорости и дифове - също. Не трябва да пуши, освен ако не го набримчиш на ниски обороти с газ до ламарината.

За други особености не съм чувал. Но му направи кръгче, опитай екстрите - блокажи, ако има, климатик, ако има.

Тоя двигател иска хубаво масло, при това смяна на не повече от 10000км, независимо че в сервизната книжка пише 15000.

А като го вземеш - търчи да му направят чипосване до 185 коня, ако ти е кеф. Ще тръгне по-добре. Ще свали разхода, но ще пропушва по малко, като го набримчиш.

Същия двигател се слага и на Nissan Terrano 2 от тия години, от там ми е и информацията. С директно впръскване, в началото с ротационна помпа, а след това и Common Rail - но това са последните, май. Не съм сигурен, но мисля че Renault имат пръст в направата на тоя двигател.

Как би хвръкнало тераното ми с такъв чипосан двигател, не е истина. Но са скъпи, пущините.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от SSt Преглед на мнение
      Появява се вероятност да се обзаведа с този модел Нисан Патрол 3.0 от тези години на 80 - 120000 км. къса база.
      Въпросът ми към колегите с Патролите е: на какво да обърна внимание !
      Предварително благодаря на всички взели отношение !
      Aми добре си се обзавеждаш. Нека да видиш историята на колата( сервизна книжка). Важно е точно коя година е колата, че 2004-та е разделна едните са 158, другите са с по 160 к.с.
      Най-важна е навременната смяна на маслото (до 10000км), иначе може да е или полусинтетика, или пълна синтетика. 30 ДИ мотор се слага само на патрул. От 2006-та карам с пауър-бокс, безлимитен +мин.35% върху заводската мощност . Офроуд историята е също нещо ,за което трябва да се поинтересуваш.
      Криви спирачни дискове, изпуска демпфера, ауспуха се разкапва за около 4-години, виж маслото на мостовете и скоростната кутия, Луфта на главините какъв е. Хитрата машинка дето откача задната щанга дали функционира,
      блокажа дали работи,
      предното трябва да гаси лампата за 4х4 веднага след като изклчючиш от лоста за двойното.
      Не бива да грее, стрелката на температурата е като нарисувана.
      Ако свети лампата на маслото не е проблем,но да се провери дали наистина е от дефектния датчик. За друго ако се сетч ще пиша.
      И хаиде...
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
        30 ДИ мотор се слага само на патрул.
        Ето го тераното:
        http://www.autoevolution.com/engine/...002-30-di.html
        http://www.glass.co.uk/SP/CAR/NISSAN..._86958001.html
        http://www.ciao.de/Nissan_Terrano_3_...gance__8084008

Ей го и патрола - от същия сайт:
        http://www.autoevolution.com/engine/...998-30-di.html

Имат малка разлика в мощността, и не толкова малка във въртящия момент, но иначе до колкото имам информация, двигателя е един и същ. Въпрос на софтуер.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Ето ...

...до колкото имам информация, двигателя е един и същ. Въпрос на софтуер.
          Благодаря за инфото.
          Каквото и да му сложат тераното си е терано.
          Човека пита за Патрул.
          Дано да съм бил полезен.
          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

От: Нисан Патрол 3.0 DI 2001-2004 г. какво да гледам ??

Ще използвам темата на колегата със сходен въпрос, гледах такъв Нисан вчера, но ме притесняват някои неща и понеже досега не съм карала точно такъв (сравнявам с Митсубиши L200 и Спорт), незнам дали е нормално за модела или автомобила има проблем:
            1. Волана е доста мек и не се изправя сам след завой.
            2. Лампата за 4х4 мига при изключено положение, на бързи също мига, а на бавни угасва. Собственика каза, че след смяна на съединител нещо не са закачили щекерите коректно
            Какви други болести има модела и е добре да се провери? Мотора според собственика е новия модел, след решаването на проблема с мазането. Това по какво може да се разбере със сигурност?

Нисана е къса база, 2002г. 3.0DI.
            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
              Ще използвам темата на колегата със сходен въпрос, гледах такъв Нисан вчера, но ме притесняват някои неща и понеже досега не съм карала точно такъв (сравнявам с Митсубиши L200 и Спорт), незнам дали е нормално за модела или автомобила има проблем:
              2. Лампата за 4х4 мига при изключено положение, на бързи също мига, а на бавни угасва. Собственика каза, че след смяна на съединител нещо не са закачили щекерите коректно
              Какви други болести има модела и е добре да се провери? Мотора според собственика е новия модел, след решаването на проблема с мазането. Това по какво може да се разбере със сигурност?

Посъветвай се с Илийката или с Наско nasko_vitara5 .

Успех.

Коментар

По киловатите се разбира кой мотор е.
                Звънни ако искаш да го видим уЙкенда кое как защо.
                Волана трее се види кво е - вероятно оплескана сходимост, иначе хидравликата е силна и ако е със заводските гуми е много лек волана.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А и друго се сетих, дето ме притеснява - много мърда скоростния лост като даваш газ, тампони ли или раздатка или е нормално за тоз' камион, не'нам. Незнам киловатите, ще се допитам пак до собственика и ще пусна инфо. Ако не е заминал до уЙкенда, ще организирам оглед, мисля утре да го мушна и в нашия сервиз за преслушване. На Наско Нисана дали има нещо общо с фабричния все още? Не отказвам съвети

Коментар

А и друго се сетих, дето ме притеснява - много мърда скоростния лост като даваш газ, тампони ли или раздатка или е нормално за тоз' камион, не'нам. Незнам киловатите, ще се допитам пак до собственика и ще пусна инфо. Ако не е заминал до уЙкенда, ще организирам оглед, мисля утре да го мушна и в нашия сервиз за преслушване. На Наско Нисана дали има нещо общо с фабричния все още? Не отказвам съвети
                    На Наско отдавна е далече от фабричния

Още преди той да се допипа до него
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

... много мърда скоростния лост като даваш газ, тампони ли или раздатка или е нормално за тоз' камион, не'нам. ...
                      Не е зле да се проверят тампоните.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Привет колеги.Моето мнение е 2.8 малко слаб за този камион 3.0 има някои трески за дялане но е доста по добър.И една задачка закачка към знаещите!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0255.jpg
Прегледи:3
Размер:83.9 КБ
ID:5334864Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0256.jpg
Прегледи:2
Размер:85.6 КБ
ID:5334865Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0257.jpg
Размер:89.0 КБ
ID:5334866Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0258.jpg
Размер:81.2 КБ
ID:5334867

Коментар

Малко инфо: по-горе упоменатия автомобил го вкарахме в сервиз и се установиха следните неща:

-Масло в двигателя нямаше, наляхме 2 литра и пак не се показа на пръчката - суша. "Визитката на собственика"
                          -Спукан кулер,
                          -Изведени картерните газове с маркуче скрито под калника и вързано със свински опашки
                          -Тампоните направо срязани, не просто смачкани, уморени пружини.....

В този момент вече спряхме и да гледаме за повече...

Търсенето продължава

Коментар

Малко инфо: по-горе упоменатия автомобил го вкарахме в сервиз и се установиха следните неща:

-Масло в двигателя нямаше, наляхме 2 литра и пак не се показа на пръчката - суша. "Визитката на собственика"
                            -Спукан кулер,
                            -Изведени картерните газове с маркуче скрито под калника и вързано със свински опашки
                            -Тампоните направо срязани, не просто смачкани, уморени пружини.....

В този момент вече спряхме и да гледаме за повече...

Търсенето продължава
                            Да ти продам моя?

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Да ти продам моя?
                              Къв е твоя? Търси се като на Наско-Витара, е не толкова натопорчен, базов модел, за предпочитане 3.0, все още

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X