Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем с Патрол 4.2D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем с Патрол 4.2D

Става въпрос за Патрол 4,2 атмосферен дизел , като го запаля сутрин лампата на маслото ми свети 4 секунди и тогава изгася . Смених масло и филтри но пак е така . След като съм палил веднъж следващите паления лампата свети за по 2 секунди някъде след като запаля. Когато сменяхме маслото в единия филтър този който е от към купето в него нямаше масло а в другия имаше беше пълен .Също ми прави впечетление че като работи на празен ход налагането на маслото е под първата черта . Сега избягвам да го карам много но ми предстои пътуване от около 1200 километра и ме притеснява това.
    Ще съм ви много Благодарен ...
    Nissan Safari 4.2d , RE4R03A , HG41
    0889302238 - наско

До: Странен проблем с Патрол 4.2D

Махнете камбанаката и на нейно нясто завиите аналогов манометър и вижте какво става !
    Ако няма налягане лошо , най-вероятно лагери . по-малко вероятно маслена помпа
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Днес забелязах и още нещо , когато е студен двигателя налягането на маслото е добро на празен ход и на ниски обороти 1000 - 1200 , при палене пак го има проблема 3-4 секунди свети лампата , започнах да си мисля за голяма хлабина в лагерите, както каза колегата , когато загрее двигателя и маслото стане по рядко и почва да пада налягането , може и да е от маслена помпа , много странно за двигател на 146 К километра и "Легендарният" . Наблюденията продължават , нямам възможност да погледна с манометър какво става на мястото на датчика , но ще го направя след 2 седмици ..
      0889302238 - наско

Коментар

Има ли изменение на шума, след угасване на лампата?
        Има известна вероятност да еповреден байпасът на маслената помпа. Друга възможност е неплътност по системата.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Замери налягането на маслото с манометър
          До тогава само гадаем.
          Щото и самият датчик може да е заминал
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Колега наистина ли си вярваш , че колата е на 147000 км. ?
            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Блаженни са вярващите !! надявам са да са реални имам МОТ прегледите за около 10 години назад на колата. За изменения на звука не съм слушал понеже всяко палене ми е с прикован поглед към лампата за масло и отмерване на секундите ...Ще замеря маслото (налягане с манометър) в началото на другия месеца , просто нямах време , даже все ощи си приготвям багажа и екипировката за похода ... Благодаря Ви за бързите отговори.
              0889302238 - наско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X