Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да позная дали Патрол има блокаж на мостовете ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да позная дали Патрол има блокаж на мостовете ?

И на двата моста има едни маркучи ,които влизат в дифовете.
    Дали това не е някакъв вид хидравлично самоблокиране ?
    Няма отделна ръчка за блокаж или съответното копче.

Данни за джипа - според продавача.
    Патрол - 87г, къса база.
    Мотор - 3.3л дизел - 6 цилинра редови.

Колата много ми харесва, но е от ключова значение блокажа.

Предварително благодаря.

пп. До сега съм карал Kia Sportage и Vitara и нямам никакъв опит с коли от класа на Patrol. Ще съм благодарен и ако има някой от Пловдив, който може да помогне(насочи) за преглед .

До: Как да позная дали Патрол има блакаж на мостовете ?

Първоначално публикуван от joro_c Преглед на мнение
    Това са отдушници.

Коментар

До: Как да позная дали Патрол има блокаж на мостовете ?

Това е и отговора.......
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

И аз на свой ред да попитам понеже бях чел , че някои Патроли Y60 били с LSD в задня диф , има ли по самия мост или диф. нещо по което да разбера дали има ЛСД . Nissan Safari 1991 4.2D . Благодаря Предварително .
        Nissan Safari 4.2d , RE4R03A , HG41
        0889302238 - наско

Коментар

Първоначално публикуван от enduro Преглед на мнение
          И аз на свой ред да попитам понеже бях чел , че някои Патроли Y60 били с LSD в задня диф , има ли по самия мост или диф. нещо по което да разбера дали има ЛСД . Nissan Safari 1991 4.2D . Благодаря Предварително .

Проверка за ЛСД-то е лесна: вдигаш задния мост във въздуха, завърташ едната гума, ако другата се върти във същата посока - има, или някога имало, ЛСД......
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Дали това не е някакъв вид хидравлично самоблокиране ?

Патрол - 87г, къса база.

Колата много ми харесва, но е от ключова значение блокажа.

Предварително благодаря.

пп. До сега съм карал Kia Sportage и Vitara и нямам никакъв опит с коли от класа на Patrol. Ще съм благодарен и ако има някой от Пловдив, който може да помогне(насочи) за преглед .
            Обади ми се ако решиш за оглед,ще помогна с каквото мога 0878624921
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Благодаря за бързия отговор на "arba" и "Злой".
              Красимир Начев , благодаря за предложението и с удоволствие бих се възползвал от него през седмицата.
              Все се надявах на нещо за повишаване на проходимостта. Това май е доста тежка кола и има нужда от някакъв блокаж.

Бихте ли изказали мнение за покупката на такъв автомобил.
              Има ли разумни варианти за какъв да е блокаж-допълнително.

Освен горните данни за колата, добавям и моите първи впечатления.
              1. Доста лош външен вид-доста поочукана каросерия, но без нещо голямо, всички уплатнения са си отишли.
              2. Никаква ръжда
              3. Смачкан амортисьор - преден
              4. Никакви течове
              5. Мотора работи като часовник, пали веднага, шум като на бензинова кола, никакъв пушек, без каквото и да е давене или заглъхване.
              6. Според продавача е на много малко километи и като че ли е вярно по състоянието на каросерията от вътре.
              7. Аз поне не чух странни шумове при движение, изненадах се от пъргавината на джипа - наподобява малката витара(105кс)
              8. Няма никакъв надпис на задния мост - възможно ли е въпреки това да има поне LSD ?

Цена: 5-6К лева

И пак благодаря предварително.

Върви на преместване от паркетник на камионче.

Коментар

... Има ли разумни варианти за какъв да е блокаж-допълнително. ...
                "Разумни" е силно разтегливо понятие. За евтини - не се сещам.

Освен горните данни за колата, добавям и моите първи впечатления.
                1. Доста лош външен вид-доста поочукана каросерия, но без нещо голямо, всички уплатнения са си отишли.
                2. Никаква ръжда
                3. Смачкан амортисьор - преден
                4. Никакви течове
                5. Мотора работи като часовник, пали веднага, шум като на бензинова кола, никакъв пушек, без каквото и да е давене или заглъхване.
                6. Според продавача е на много малко километи и като че ли е вярно по състоянието на каросерията от вътре.
                7. Аз поне не чух странни шумове при движение, изненадах се от пъргавината на джипа - наподобява малката витара(105кс)
                8. Няма никакъв надпис на задния мост - възможно ли е въпреки това да има поне LSD ? ...
                За ръжда - провери внимателно шасито отзад, особено от страната на ауспуха. Ако трябва - ръчкай смело с отвертка или друг подходящ инструмент.
                Лично аз приемам силно скептично твърдения за "много малко километри", особено на коли с такава възраст (1987) ...
                Това, че пали веднага и не се чуват шумове все още не гарантира нищо. Истината ще я разбереш като (ако) го подкараш и направиш 1-2 смени на масло.
                За дизел (и особено Патрул ) е нормално да изпуши черно при рязко подаване на газ.

Тъй като във форума няма врачки, никой не може да ти каже има или няма LSD. Колегите са ти посочили достатъчно лесен начин да го установиш със сигурност. Разбери се с продавача да вкарате колата в сервиз преди евентуална покупка, вдигнете я и провери какво е положението с LSD-то. Пък и ще ти е по-лесно да огледаш отдолу, в т.ч. и за ръжда по шасито.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

ОК. Така и ще направя.
                  Първо отивам в Сливен да гледам един Ленд Круизър с два твърди блокажа, за да имам база за сравнение и ако не го взема , се връщам за проверка на патрула.

Можеш ли да дадеш ориентировъчна цена за блокаж-в хиляди. Също кои и къде може да се справи с това.

Предполагам , че вариантите са два:
                  - Друг мост с блокаж.
                  - Допълнителна касета .

Става ли вариант - "пресаден шпер" или това е измислена работа ?

Мотора не пропушва - нито на празен ход, нито на форсаж, нито при рязко тръгване. Това проблем ли е ? Продавача каза, че ако пропуши ,ще ми го подари.

Коментар

... Можеш ли да дадеш ориентировъчна цена за блокаж-в хиляди. Също кои и къде може да се справи с това.
                    Твърд блокаж ARB (сменя се касетата) е около 2000 лв. Отделно ти трябва компресор за задействане на блокажа.
                    Щом си от Пловдив, могат да го монтират там, където ги продават. Иначе, трябва да може да се справи всеки сервиз, в който могат читаво да ремонтират диф и имат необходимите инструменти за целта.

Има и китайски копия на ARB, които са по-евтини от оригинала.

... Мотора не пропушва - нито на празен ход, нито на форсаж, нито при рязко тръгване. Това проблем ли е ? Продавача каза, че ако пропуши ,ще ми го подари.
                    А дали този продавач не е бъзикал нещо по помпата, та е толкова сигурен?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря за инфото.
                      Няма евтино.
                      Требе да се мисли.
                      Може и да си заслужава - такава инвестиция за преден мост , ако отзад има LSD.
                      През седмицата ще пробвам пак.

За помпата - не ми се вярва.
                      Продавача мязаше на по-бос и от мен. Здраво я настъпваше и това е.
                      Пък може и да е търговски трик. Знам ли.

Коментар

Ако въпросния Патрул е без регистрация и в момента броните са свалени,май знам кой е

За същия мога да гарантирам че няма и зачатък на ръжда,нито пък ще изпуши при форсиране,не е пипана помпата просто машината не е карана повече от 50000-60000км.Пък и е на 3-4 резервоара Българска нафта
                        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

...

Патрол - 87г, къса база.

Колата много ми харесва, но е от ключова значение блокажа...
                          Зависи за какво ти трябва. 160-ката е железен, ама за работна кола, кратки експедиции, разходки и т.н. За по хард изпълнения и състезания, недостатък са ресьорното окачване, липсата на твърд блокаж и късата колея. Може и мотора да дойде тежък и тромав, че гледам е без турбо. За първата цел, един 100% заден блокаж и малко тунинг, решава проблема и имаш перфектния автомобил.
                          Ако е за втората цел, аз бих взел Y60.

Коментар

Не смятам самоцелно да се набутвам в калта.
                            Ще ходя по планините-дълги преходи. Трябва да се държи що годе на шосе и да стига навсякъде. Трябва да побира багаж и хора(3-4). Ходим на дълги велопоходи с придружаваща кола. За проходимост- ако може да мине х.Вада->Седемте рилски езера(в тази посока) или Ком-Емине ме устройва. Трябва да е здрав( с Кията често късам маншони и после идват големи проблеми, да не говорим за лайсни, спойлери и тн.).
                            Предвидил съм пари и за лъскане и тунинг(без изцепки).

За сега се двоумя на Патрол или Ленд Круизър без(много-малко) изгнило. В Сливен има Тойота с два блокажа и ако остане време през седмицата ще отида да я видя. Този Патрол, който гледах ме изуми с мотора. Вървеше като лека кола(наистина). Не знам колко е мощен , но на мен ми изглеждаше без край. Продавача беше тъжен, че на бавни вдига само 90км/ч.

За ресорите не разбрах какво им е лошото. Да не търся ли такава кола ?
                            Аз имам LSD и не рядко ме е спасявало, а и катери страхотно. Много ли е по-добро 100% блокаж?

Ако може и съвет за моя случай. към коя от двете марки да се насоча.Търся нещо старо и запазено.

Коментар

...

Ако може и съвет за моя случай. към коя от двете марки да се насоча.Търся нещо старо и запазено.
                              Не може с две думи, а ако почнем да пишем става досадно, че има много писано. Почни с окачванията, блокировките, Патрулите и Тойотите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X