Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на Patrol GR 1999/2001 - 2,8TDI-6 или 3,0DI-4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на Patrol GR 1999/2001 - 2,8TDI-6 или 3,0DI-4?

Темата произлиза оттук:
    Patrol 3.3TD , Patrol2.8 TD GR , Patrol 4.2 D и др. размисли

Темата ми е супер интересна, понеже ми предстои покупка точно на дълъг Patrol GR - 99/2001 год.(това съм си харесал), още по-интересна очаквам да ми стане защото незная с какъв двигател(2,8TDI-6 или 3,0DI-4) да си търся нисан-а и всяка полезна информация ще ми е много важна. Очаквам с нетърпение продължение за тези модели.

Нисан Патрул с 3.0 литровия двигател не е особено сполучлив макар че от компанията твърдят че първоначалните проблеми са решени. (Първите серии такива двигатели са викани обратно в сервизите за подмяна на бутала) Но и досега не съм срещал някой да се хвали от този двигател...
    VPetrov.photography

Коментар

Да в първите имаше някой проблеми , които одавна са отстранени(доколкото знам бутала от друг поддоставчик и други разпръсквачи на дюзите).Иначе двата(2.8 и 3.0)двигателя са несравними , само ще кажа че въртящия момент на 3.0 на празен ход е по голям от максималния такъв на 2.8 Не се колебай-вземо3.0.Съвременен дизел с по 4 клапана на цилиндър.Въпреки че е 4 цилиндров работи изключително меко и без вибраций благодарение на 2та балансиращи вала.Директо впръскване под високо налягане.2.8 си е стария предкамерен двигател с всичките му недостатъци , само са сложили едно ГНП с електронно управление и интеркулер.
      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
      Суперскан България www.decbg.com
      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Забравих да допълня , имам прятел който има Терано с3.0 ди.Купи го нов , сега е на 160 000км.Никакви проблеми.Ходили сме няколко пъти до морето-двигателя се държи перфектно.Голяма тяга в ниски обороти
        , сравнително нисък разход.Доускоренията са много добри заради големия въртящ момент , с две думи-без забележки

Коментар

А в гората... пробвахте ли го ?
          LZ1RED

Коментар

Пробвали сме го.Терано -2 се дъежи изкючително дбре на кал и пясък , въобще на мека и податлива почва.По лек е от Патрола , а и предполагам че разпределението на масите между предния и задния мост е по хармонично резпределено.Аз и преди писах че Патролтие са много здрави като окачване и са много подходящи за офрод по сравнително твърди терени(камънак , дупки и тн.)Тъй като съм имал и
            Патрол и Терано-2(мойто беше бензиново)то от мой опит твирдя че Тераното е по добро на меки и песъчливи терени.С Патрол съм закъсвал например не един и ндва пъти на пясък , докато с Тераното си правех обиколки по плажа като с бъги.Факт.И не се лъжете по външния вид-Патрола изглежда брутално и мачо , а Тераното едва ли не като дамска количка.Офрод качествата нямат отношение към тия неща.

Коментар

така е, но на патрола много лесно може да сложиш 32" или по-големи гуми и разликата в теглото ще се компенсира...

нека и г-н Чуров се изкаже - той има Терано 2 и Патрол ГР
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

без да се замисляш колата е 3,0тди след 2002. с пауър бокс става 185 коня в-макс е към 190км/ч разхода е с 1,5 повече. не грей и не се чупи. на 6-цилиндривите са им калпави главите и на прегряване реагират със спукване м/у клапаните и започват да надуват.винаги да се проверява силиконовия съединител на перката дали работи.а че е здрав като желязо, здрав си е патрула.
                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

До: Избор на Patrol GR 1999/2001 - 2,8TDI-6 или 3,0DI-4?

Ако някой даде малко инфо за това 3.0 ДИ, може и аз да намажа...

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                    Пробвали сме го.Терано -2 се дъежи изкючително дбре на кал и пясък , въобще на мека и податлива почва.По лек е от Патрола , а и предполагам че разпределението на масите между предния и задния мост е по хармонично резпределено.Аз и преди писах че Патролтие са много здрави като окачване и са много подходящи за офрод по сравнително твърди терени(камънак , дупки и тн.)Тъй като съм имал и
                    Патрол и Терано-2(мойто беше бензиново)то от мой опит твирдя че Тераното е по добро на меки и песъчливи терени.С Патрол съм закъсвал например не един и ндва пъти на пясък , докато с Тераното си правех обиколки по плажа като с бъги.Факт.И не се лъжете по външния вид-Патрола изглежда брутално и мачо , а Тераното едва ли не като дамска количка.Офрод качествата нямат отношение към тия неща.
                    Колега несъм много съгласен с теб за пясъка аз съм от ВАРНА редовно си правя разходки по плажа до сега още никои не мее вадил от там като се има в предвид че моя е дълга база и съответно е най тежкото изпълнение и гумите са ми за асвалт ГУДИАР ВРАНГЛЕР НО СА ПРЕД СМЯНА вече / не питай старило питай патило /
                    Човек се учи с много практика:D

Коментар

Първоначално публикуван от terro Преглед на мнение
                      Ако някой даде малко инфо за това 3.0 ДИ, може и аз да намажа...

Аз повече от преди година(когато пуснах темата) съм с дълъг GR - 2.8 TD-6 и съм много доволен. Мисля че този двигател е по-добър от 3.0 DI, поне от този дето е до края на 2004г., след това вече слагат един друг двигател-160к.с.(а не 158к.с.!), който наистина е супер.

Коментар

И аз се колебая за 3.0 DI , 160 коня 2004 година , казвате че е здрав а?Защото за по ранното производство чувам доста лоши неща.

Коментар

Точно затова има доста случаи където пишат,че е 160 к.с., а в действителност е 158 и става тя една...

Коментар

А как да го позная че е 160 то коня, тоест новия?Какво да гледам, предполагам че си приличат доста двата.

Коментар

Като говороми за двигатели, може ли на 2.8 да се монтира 3.0 или друг по-мощен двигател?
                              Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X