Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НИСАН NP 300 пикап

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• НИСАН NP 300 пикап

Колеги, някакво мнение за този пикап ?
    Опрях за пикап и съм се насочил към него ?!

До: НИСАН NP 300 пикап

Нов живот за шаси + трансмисия + интериор от Терано заедно с двигател на Навара. Тази комбинация ще води до невероятно друсане когато няма товар, но и до много потентно работно муле.

Обаче гледам цените и не вярвам, толкова е евтин тоя пикап, невъзможно е направо! Според мен си струва напълно ако ще се ползва по предназначение - за пренасяне на товари. (защото Наварите се ползват за гъзария по често)

Коментар

Да ......
      Ето тук и един тест с 1000 кг. !!

http://media.club4x4.ru/718-nissan-np300.html

Като се прибави и цената, спрямо напудрените Навари ........ , явно избора е окончателен.

Коментар

Да, значи само отзад окачването е на ресори, но затова пък максималния полезен товар който може да мъкне е близо 1200кг!

Коментар

E..... да беше с мост и ресори отпред и един тунинг ...... !!!

Коментар

Не, аз имам предвид че това е разликата, съответно заради това и захващането на задния мост е променено малко

Иначе с мост отпред щеше съвсем да подскача по дупките.. но пък едни по-големи гуми биха му доши идеално да го държат на земята и един чип туниг до 170коня след това за да ги вътри добре и литва... и това за 14000евро ново...

Обаче гледам че в България го продават за 40 000лева, в сравнение в Англия беше маи 13000 паунда... малко не си струва да се купи в България. Дори в Румъния е 17000 евро с тяхното ддс мисля.

Коментар

Гледам в Мобилето нови за 17500 евро - 19% мщ. !!!!
              Питах тук в Нисан София имат един за ..... 43 000 лв.
              Е в тая криза ...... какво си мислят тези хора ..... ????

Коментар

Освен,че е малко тесничък за хора над 180см. возията му е много добра дори и не натоварен.

Коментар

Има разлика между "гледах в мобилето" и "продобих за тия пари", но както и да е....

Цена 40000 лв. с ддс за нов пикап с гаранция не е лошо хич. Нисана е дори и много симпатичен. Малко кофти с тоя парт-тайм, ама зависи за какво и как се кара. И не не му трябва твърд мост отпред и ресьори - за целта си има трактори, това все пак ще вози и хора...

Коментар

Да де, ама за още 10 000лв и взимаш Навара с блокаж на заден диференциал и още един куп екстри които ги нямаш в НП-300. Същия двигател, но надут до 170 коня директно от завода.. съответно и повече данъци и такси при закупуването де отколкото после да му сложиш чип.

Но има една разлика, пикапа е работна кола и то за трудна и тежка работа, която може да се опъне на Наварата.. примерно малко ще и е трудничко на Наварата с тон товар, докато пикапа си е предвиден за такива работи. Зависи за какво ти трябва колата.

Коментар

Нисан NP 300 - за мен е фаворит сред офертите за нов пикап. За втора употреба

Предимства:
                      1. Отлична компановка на шасито даваща висока проходимост в стандартен вариант (всички елементи на трансмисията са скрити в рамата и нищо не му виси). Най висок клирънс 23 см.
                      2. Проверена от времето конструкция, това е бившият D22. Производството е в Япония.
                      3. Еластичен и икономичен двигател с добър запас от мощност.
                      4. Елементарно обслужване до около 200 000км.
                      5. Вентилатора с вискомуфа е допълнен стандартно с електрически вентилатор управляван от бордовият компютър.
                      6. Визията с хардтоп е впечатляваща.
                      7. Няма хъбове отпред, управлението на раздатката е лесно.

Недостатъци:
                      1. Най-голям радиус на завой.
                      2. Не носи толкова товар колкото му приписват (ресорите са огънати надолу при празен автомобил, а има и оплаквания за сринати лагери на задните главини).
                      3. Агренажни вериги 2 бр., пулове на клапаните, долни носачи с вградени шарнирни болтове, претрупан двигател (за да свалиш един дефектирал детайл, демонтираш пет които пречат) - дълъг ресурс, но след него сериозно обслужване с подмяна на скъпи части.
                      4. Горивната помпа VP44 е оборудвана с електронен командващ блок управляван от бордови компютър. Конструктивно нестабилна система прочула се с внезапни прекъсвания в работата на двигателя, изгаряне на електрониката на помпата и прогаряне на бутала.

P.S. Информацията съм събрал изключително от интернет, плюс няколко тестови кръга.
                      Поздрави.

Коментар

виж последние нисан жълтия Лудницаа http://www.youtube.com/watch?v=Mkljs...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от trancedrift Преглед на мнение
                          Нов живот за шаси + трансмисия + интериор от Терано заедно с двигател на Навара. Тази комбинация ще води до невероятно друсане когато няма товар, но и до много потентно работно муле.

Обаче гледам цените и не вярвам, толкова е евтин тоя пикап, невъзможно е направо! Според мен си струва напълно ако ще се ползва по предназначение - за пренасяне на товари. (защото Наварите се ползват за гъзария по често)
                          Колега двигателя на NP300 е нов подобрен 2.5TDI - 133к.с.
                          Спрямо другите пикапи на пазара с 2.5cc. Нисан е най-доброто решение поне за мен.
                          Не хуля Колегите с други марки пикапи но нисана си го купих защото носи 1250кг. без никакво усилие. със листове отзад и торсион отпред окачването е много здраво. от 10.2008 до 03.2010г. изминати 75 000км. от които 40/45% по черни пътища. Служи за обслужване на автосонда на ЗИЛ 131. вие си направете сметка къде съм се катерил и врял след ЗИЛА. Редовния товар на пикапа е 1куб.м. вода, 100/150кг инструмент и двама пасажери които не са ходели по голяма нужда

Не зная Колегата за какво ще използва пикапа но да знае че NP300 е голямо товарно магаре без задръжки Успех
                          Прикачени файлове
                          878161634

Коментар

И аз съм с такъв пикап. Някой беше споменал ,че е тясно за 180см човек. Е отпред не е тясно никак даже аз съм 182см отзад бих казал ,че е много неудобно за дълги пътувания дори и за нисък човек. Също така се спомена ,че друсал не малко а много друса по нашите "хубави" пътища. Общо взето е добра и мощна машинка.

Коментар

Е друса с тези мезета отзад ако няма кой да помага да ги разтовариш свиркай мераклии ще се намерят. То според мен от това ще е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X