Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките на Патрол К160

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със спирачките на Патрол К160

Здравейте,
    Имам проблем с буталцето на цилиндърчето, също така гумичката и маншона са ми за смяна. Обиколих не знам си колко магазини и успях да намеря само гумичката... такова буталце не успях да намеря, варианта, който мислих е да го направя при стругар, но се чудя какви ли пари ще ми излезе тогава и от какъв материал да е.
    Някакви идеи от къде мога да намеря такива части за този патрол или дали може да се заменят с нещо?
    Патрола е 2.8 бензин, модел К160.
    Михаил Филипов 0887895169
    As long as she still goes and runs well who cares about the Horse Power
    Lockem in low and over the hills we go!!!

До: Проблем със спирачките на Патрол К160

Първоначално публикуван от silentrat Преглед на мнение
    Здравейте,
    Имам проблем с буталцето на цилиндърчето, също така гумичката и маншона са ми за смяна. Обиколих не знам си колко магазини и успях да намеря само гумичката... такова буталце не успях да намеря, варианта, който мислих е да го направя при стругар, но се чудя какви ли пари ще ми излезе тогава и от какъв материал да е.
    Някакви идеи от къде мога да намеря такива части за този патрол или дали може да се заменят с нещо?
    Патрола е 2.8 бензин, модел К160.
    Какъв е проблема с буталото? Обикновено той върви и с проблем с цилиндъра.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Какъв е проблема с буталото? ...
      Обикновено проблемът с буталцата е язви от корозия.
      За Y60 ги имаше по 160-на лв/бройката.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Обикновено проблемът с буталцата е язви от корозия.
        За Y60 ги имаше по 160-на лв/бройката.
        Точно такъв е проблема какъвто казвате колега. Язва си има буталцето
        Не знам за Y60 какви пари какво е, но за К160 само в един магазин ми казаха, че могат да го поръчат и ще ми струва 88 лева само, че не бяха сигурни по кое време на годината ще пристигне и някак си идеата да не карам джипчето до неопределен период от време не ми харесва кой знае колко.
        Утре ще ходя до един стругар, който се е занимавал с такива неща и каза, че като го види ще види дали ще може да го направи от неръждавейка. Не съм на ясно от материалите на металите кое за какво се използва и затова питам тука, понеже само материала за направата на буталцето ще ми излезе 25 лева. оттам нататъка труда на човека не знам кви пари ще е.

Коментар

... за К160 само в един магазин ми казаха, че могат да го поръчат и ще ми струва 88 лева ...
          На сайта на една от фирмите за авточасти виждам, че ремонтният комплект за спирачен апарат за Y60 и за К160 (бензин и дизел) е един същ. Ако това е вярно, дали и буталцето не е същото?!?
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            На сайта на една от фирмите за авточасти виждам, че ремонтният комплект за спирачен апарат за Y60 и за К160 (бензин и дизел) е един същ. Ако това е вярно, дали и буталцето не е същото?!?
            За това вече не знам... към тоя комплект какво влиза ми интересно?
            А да имате идея дали от Терано 1,2 става? Понеже един приятел разпродаваше едно Терано на части...

Коментар

... към тоя комплект какво влиза ми интересно?...
              Гумичките
              Ние не сме неутрални!

Коментар

А някой може ли да ми каже горе долу ако си купувам гумички само каква цена варират, понеже днеска със сигурност имаха само на едно място и там ми искаха 25 лева за една бройка, което ми се видя малко много за едно гумено геврече. Ако някой може да ми каже дали горе долу толкова варират цените на тези гумички или оная мацка ме е хванала за канарче.

Коментар

А някой може ли да ми каже горе долу ако си купувам гумички само каква цена варират, понеже днеска със сигурност имаха само на едно място и там ми искаха 25 лева за една бройка, което ми се видя малко много за едно гумено геврече. Ако някой може да ми каже дали горе долу толкова варират цените на тези гумички или оная мацка ме е хванала за канарче.
                  Вероятно не те е хванала за канарче. Миналата година правихме ревизия на предните спирачни апарати и взех комплект гумички за двата - някъде около 30 лв. Тази година ми потрябва за единия от задните едно маншонче и в същия магазин ми предложиха комплект със стикер "Nissan" (демек, с претенции за оригинален) срещу скромната сума от 180 лв. Е, толкова пари за няколко гумички няма да им дам. По-скоро ще сменя спирачния апарат, като му дойде времето.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Е ти си взел комплект... а на мен за 1 гумичка 25 лева... а колкото до тези 180 лева не знам вече сигурно имат титаниеви нишки в тях и най-вероятно са вечни.

Коментар

Намерих си комплекта гумички за спирачния апарат и то на много прилична цена. Комплекта ми струва 15 лева. Взех го от един магазин на Симеон, който няколко човека ми посочиха и казаха, че там има доста части за Нисаните като цяло. Казвам го с цел информация ако някой търси някакви части и не може да ги намери, а не с цел реклама на магазина.
                      Буталцето на цилиндърчето беше почистено от корозията и ме уверяваха, че щяло да стане и да издържи 4-5 години. Не знам до колко ще са прави в това тяхно твърдение, но май времето ще покаже.

Коментар

... Буталцето на цилиндърчето беше почистено от корозията и ме уверяваха, че щяло да стане и да издържи 4-5 години. Не знам до колко ще са прави в това тяхно твърдение, но май времето ще покаже.
                        На Галопера са ми така от 2 години. Виж, на Патрула след такава операция (вярно, че в леко полеви условия) протече още на следващия ден.

П.П. А магазина няма лошо да го кажеш кой е.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами не знам как точно да го обясна къде се намира...
                          Между Ботев и Опълченска ама то голяма улица това и некаде по средата се пада, едно по-малко бяло, на него пише нови и втора употреба за НИСАН и неква друга японска марка пишеше. Всъщност пишеше нещо от сорта, че е за японски авточасти, но отдолу под това имаше изписано НИСАН и СУБАРУ или неква друга японска кола беше не помня.

Коментар

... под това имаше изписано НИСАН и СУБАРУ ...
                            Вероятно е магазинът на Технолинк. Части наистина има, макар че цените на някои хич не ми харесват (като напр. споменатите 180 лв за ремонтен комплект за задни спирачни апарати или 28 лв за 1 бр. тампонче на задна стабилизираща щанга).
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Трябва да имам такова бутало,не е първа младост,но съм сигурен,че ще стане,защото съм сменял такова. Ако не измислиш нещо,можеш да се възползваш. Ако не греша на 160 на дизел и бензин са еднакви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X