След участието във Варна установих че дядо не е толкова беззъб и има още много хляб в него но малко му е тежко дупето та ако някои ми подскаже има ли начин на 3.3 тди да му се нададе малко мощност ще съм много благодарен /а и ако ми подскажете бюджетно решение за по дълги амове бирата е от мен /
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Възможен ли е тунинг на мотора на Патрол 160?
Свий
X
-
До: възможен ли е тунинг на мотора на патрол 160
Ехаа, тди
Не е тди
Варианти за вдигане на конете има
Като начало пробвай с повече налягане и нафта от турбото
после може интеркулер
Само че не мисля че мощността на стигаИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
-
защо да не е тди /турбо дизел интеркулер/
имам си турбо имам си кулер а и мотора ми е дизел.а как става номера с подаването на допълнително нафта че тая редова помпа не съм я виждал хич даже и мноо ме е страх да не я разбъзикам
Коментар
-
Първоначално публикуван от deqn5181 Преглед на мнениезащо да не е тди /турбо дизел интеркулер/
имам си турбо имам си кулер а и мотора ми е дизел.а как става номера с подаването на допълнително нафта че тая редова помпа не съм я виждал хич даже и мноо ме е страх да не я разбъзикамсамо трябваше да ме попиташ
Коментар
-
Първоначално публикуван от deqn5181 Преглед на мнениеСлед участието във Варна установих че дядо не е толкова беззъб и има още много хляб в него но малко му е тежко дупето та ако някои ми подскаже има ли начин на 3.3 тди да му се нададе малко мощност ще съм много благодарен /а и ако ми подскажете бюджетно решение за по дълги амове бирата е от мен /
Коментар
-
Първо тди е Turbocharged Direct Injection, което е име запазено от фолксваген
Второ, ти ако си със стандартния мотор без доработки интеркулер нямашИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Яворе то за амовете ясно ама мотора ми се иска да се развърта повечко пък по голямо турбо му сложих кулер имам /мисля за по голям/ама до 1800 оборота го чувствам тежък от там нагоре се развърта ама ся го държах между 2400/3200 и не съм убеден че на тоя мотор му допадат тия обороти. снимки не знам как да кача
Коментар
-
Първоначално публикуван от deqn5181 Преглед на мнение... за Карлово, ако идвам де ми се иска да се наредим малко по-напре ...
Ама за "мръдването" по-напред по-голям ефект ще има от това да си оправиш навигацията, да се научиш да се опазваш от наказания и да си опазваш колата да не я строшиш. Че иначе каква ще ти е файдата от многото коньове и раздаването на газ ако се отсвириш нанякъде и пропуснеш контрола или пък си натресеш наказание за превишена скорост?Ние не сме неутрални!
Коментар
-
До: Възможен ли е тунинг на мотора на Патрол 160?
Първоначално публикуван от deqn5181 Преглед на мнениеДа същия старец. Имаш бая мегдан за олекотяване - замяна на ресьорите с пружини, отпред може да оставиш само част от капака, останалото тръби и леки подкалници, може да изместиш радиатора и лебедката отзад и да резнеш част от рамата, отзад само тръбна конструкция и режеш максимално рамата. Нещо подобно съм замислил за моя.
Не разбрах - по голяма турбина ли си монтирал? Блокажи монтира ли?
Коментар
-
До: Възможен ли е тунинг на мотора на Патрол 160?
Блокажи не,за пружини не съм мислил за сега ще оцелявам с оригиналното окачване само амовете се накъсаха още на първите 30км и после два дена бях на ресори само.А на тема рязане малко ме е страх че карам малко агресивно и ако се уцеля някаде с олекотена кола да не се пиша тотал.Като го купих турбото беше сдало богу дух и му сложихме по големи лопатки но не знам от какъв нисан бяха трябва да питам майстора.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар