Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможен ли е тунинг на мотора на Патрол 160?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възможен ли е тунинг на мотора на Патрол 160?

След участието във Варна установих че дядо не е толкова беззъб и има още много хляб в него но малко му е тежко дупето та ако някои ми подскаже има ли начин на 3.3 тди да му се нададе малко мощност ще съм много благодарен /а и ако ми подскажете бюджетно решение за по дълги амове бирата е от мен /

До: възможен ли е тунинг на мотора на патрол 160

Ехаа, тди

Не е тди

Варианти за вдигане на конете има
    Като начало пробвай с повече налягане и нафта от турбото
    после може интеркулер

Само че не мисля че мощността на стига
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

защо да не е тди /турбо дизел интеркулер/
      имам си турбо имам си кулер а и мотора ми е дизел.а как става номера с подаването на допълнително нафта че тая редова помпа не съм я виждал хич даже и мноо ме е страх да не я разбъзикам

Коментар

Първоначално публикуван от deqn5181 Преглед на мнение
        защо да не е тди /турбо дизел интеркулер/
        имам си турбо имам си кулер а и мотора ми е дизел.а как става номера с подаването на допълнително нафта че тая редова помпа не съм я виждал хич даже и мноо ме е страх да не я разбъзикам
        Дидо колата ти е на правилното място в момента само трябваше да ме попиташ

Коментар

След участието във Варна установих че дядо не е толкова беззъб и има още много хляб в него но малко му е тежко дупето та ако някои ми подскаже има ли начин на 3.3 тди да му се нададе малко мощност ще съм много благодарен /а и ако ми подскажете бюджетно решение за по дълги амове бирата е от мен /
          За амове се свържи с Лазар. Мисля че повече мощност може да дойде само с по мощна турбина. По лесния вариант е олекотяване. Дай някоя снимка, да видиме за кой Патрул става дума.

Коментар

Първо тди е Turbocharged Direct Injection, което е име запазено от фолксваген

Второ, ти ако си със стандартния мотор без доработки интеркулер нямаш
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Яворе то за амовете ясно ама мотора ми се иска да се развърта повечко пък по голямо турбо му сложих кулер имам /мисля за по голям/ама до 1800 оборота го чувствам тежък от там нагоре се развърта ама ся го държах между 2400/3200 и не съм убеден че на тоя мотор му допадат тия обороти. снимки не знам как да кача

Коментар

Ши го на помпим бре споко, само не знам колко ще изкара така напомпан.

Коментар

Ми той паднал ли е в моте ръчички няма да изкара и така, ама поне за Карлово, ако идвам де ми се иска да се наредим малко по-напре. Гледам Танйо е в кюпа вече. Ето и снимки на дядо в полет

Коментар

До: Възможен ли е тунинг на мотора на Патрол 160?

С белия Патрул - А1437 ли си?

Коментар

Да същия старец

Коментар

... за Карлово, ако идвам де ми се иска да се наредим малко по-напре ...
                        Да ти кажа, лошо няма да направиш мотора по-мощен. Никой не бяга от хубавото.
                        Ама за "мръдването" по-напред по-голям ефект ще има от това да си оправиш навигацията, да се научиш да се опазваш от наказания и да си опазваш колата да не я строшиш. Че иначе каква ще ти е файдата от многото коньове и раздаването на газ ако се отсвириш нанякъде и пропуснеш контрола или пък си натресеш наказание за превишена скорост?
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

АА навигатора ми съм го пратил да се учи пък за другия път ако не ни мине котка път и трип ще имаме и амортисйори че с тоя таксиметров апарат не става работата ма пуста сиромашия

Коментар

Да същия старец
                            Имам два такива и много са си добри. Имаш бая мегдан за олекотяване - замяна на ресьорите с пружини, отпред може да оставиш само част от капака, останалото тръби и леки подкалници, може да изместиш радиатора и лебедката отзад и да резнеш част от рамата, отзад само тръбна конструкция и режеш максимално рамата. Нещо подобно съм замислил за моя.
                            Не разбрах - по голяма турбина ли си монтирал? Блокажи монтира ли?

Коментар

Блокажи не,за пружини не съм мислил за сега ще оцелявам с оригиналното окачване само амовете се накъсаха още на първите 30км и после два дена бях на ресори само.А на тема рязане малко ме е страх че карам малко агресивно и ако се уцеля някаде с олекотена кола да не се пиша тотал.Като го купих турбото беше сдало богу дух и му сложихме по големи лопатки но не знам от какъв нисан бяха трябва да питам майстора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X