Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотите на Терано1 2,4МИ при работа на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с оборотите на Терано1 2,4МИ при работа на газ

Та значи появи се следния проблем:

При работа на празен ход на газ оборотите се сриват много бързо до 300, а понякога и гасне. Ходих на газов сервиз - там въртяха по уредбата и проблема се оправи за около 30 мин. и после пак старата работа. На бензин няма никакъв проблем. Утре смятам на NEWAGE чалъма със затапването на екоклапата да пробвам и на компютърна диагностика да ходя. Та благодарим за помощта предварително
    Черно, мирише и разваля характера!

До: Проблем с оборотите на Терано1 2,4МИ при работа на газ

Благодаря. Оправен. За затваряне.

Коментар

Интересува ме какъв е диамтъра на смесителя(плочката).

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
        Интересува ме какъв е диамтъра на смесителя(плочката).
        Не слагаи плочка ако е моно инжекция,просто вкарваш маркуча от изпаритела директно.На моя таласъм му правих кволи не и няма добро разпръскване и накрая монтирах една шина, а на нея една горелка от домакински газов котлон ,маркуча с дупка през филтарната кутия,няма да сменяш често въз.ф-ар и ще видиш колко гори и как върви.Успех.

Коментар

Без смесител трябваше да огранича отвора за въздух в ръкава към въздушния филтър - иначе гаснеше, гореше много и беше като спънат кон. Сега такива работи няма. Иначе смесителят дето си купих беше от БРЦ в Дружба - български. Прешлаифах му челата и на ръка с нож поразширих дупчиците на пръстена, понамазах богато с топлоустойчив силикон та уплътних навсякъде да не дърпа въздух и от около година се возя с разход 12-14л/100км. газ смесено каране. Туй за диаметъра - да меря пръстена ли или некой друг диаметър?

Проблемът при мен е отстранен - идваше от следното:
          Преди време при каране на газ на студен двигател при по-височки обороти двигателят изгърмя (не се строши, а само детонира) така, че грънците му се откачиха. При това се изкриви клапата, дето се командва с педала на газта - дросел май и викат. Не искаше да затваря и отваря докрай. Оборотите много бавно падаха като се отпусне педала, а паднеха ли до долу не задържаха до 900-1000, а спадаха до към 200-300, понякога и гаснеше.
          Та хванах аз и изправих клапичката на ръка и сега нема никакви ядове. Иначе профилактично си търся нова МИ да си я имам оригинално здрава.
          Последно редактирано от drago_pishinkov; 23-05-09, 20:11.

Коментар

Измери диаметъра на най-тясната част от смесителя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X