Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при палене Patrol GR Y61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при палене Patrol GR Y61

Момчета, имам проблем с паленето. Повечето пъти като паля джипа си пали нормално от четвърт оборот,но понякога често трябва да въртя на стартер 6-7 сек. докато запали (без значение топъл или студен), през това време докато въртя на стартер от ауспуха пуши тъмно сиво и черно и като запали пушека се изчиства. Иначе нямам проблеми със вървенето и не пуши по време на движение.
    Това ми е първи джип купих го скоро и не му разбирам много. Ако някой е имал подобен проблем да каже какво може да е.
    Благодаря!

До: Проблем при палене Patrol GR Y61

Oтиди на дизелджия може би някоя дюза пикае.

Коментар

Смуче въздух ГНП-то отнякъде. Най-вероятното място е филтъра. Провери целия горивопровод, че може да стане и по-зле паленето.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Тука дизелчиите са ми проблем в Англия съм в момента,страх ме е да отида на маистор че то тука няма такива в сервизите знаят само да сменят части
        Притеснява ме да не е заминала помпата нещо че тя е електронна,а как мразя електрониката вече. Това с ваздуха ако смуче няма ли да го прави и докато работи мотора, а той си работи добре и равномерно.
        Какви са симптомите на пикаещата дюза?
        А дали може някоя дюза да пуска нафта в цилиндъра и да дави мотора като река да паля? Ох незнам какво да правя, дали да рискувам да пътувам така до БГ?

Коментар

Възможно е да имаш проблем с подгрева,нещо от рода на хлабава връзка за да го прави от време на време.
          Човек се учи с много практика:D

Коментар

Свещите греят под 5градуса,а помпата или работи или не.

Коментар

дюзата се качва на стенд,на дизелджийте е правен от помпа на съединител или нещо такова,като напомпи пуска нафта,ако прави мъгла-добре,ако препикава или капе и никва мъгла не прави може да е проблем,
              провери си горипровода както те посъветваха колегите,преди и след филтъра сложи по един прозрачен шлаух 20сантима,така ще видиш ако има въздух.
              може и да си провериш свещите с омметър,ако ти е помпата е лоша работата,там са много пари,вуйчо ми като прави ремонт на помпи първо гледа дали е сериозно-ако да смята колко ще струва ремонта,обажда се на човека,ако го утройва и прави основен ремонт за много много пари,ако не го устройва си взема помпата и си купува нова пак за много много пари или втора употреба,като пак му се носи да я провери дали е читава абе....

Коментар

Дааа подгрева като е топъл мотора въобще не включва не ми светва лампата на таблото. Иначе днес оставих мотора да загрее,изгасих го и...нема палене,въртя докато почти ми падна акумулатора и чак тогава запали.Докато вартя на стартер мотора притриса мъчи се да запали и като запали отзаде бълва едни пушилки...леле мале...
                като ми остане малко време,че сега много работа и ще сменя гор. филтър да видим ще има ли подобрение и една добавка за чистене наа дюзи мисля да сложа,ама дали ще помогне...

Коментар

зависи от добавките,ама мисля че не.
                  както те посъветвах сложи два прозрачни шлауха преди и след филтъра,
                  така както го описваш ми прилича на засмукан въздух ,от някъде или ако имаш малко филтърче преди горивния и го свалиш за чистене вкарваш въздух и после трудно пали,дори като натиснеш газта до ламарина,губи обороти ,претриса и гасне.
                  горивния може да е запушен ама тогава ще работиш малко 15-20км. и на някой наклон ще те остави гадняра,така стана зимата с нашто дукато,само дето сваляхме резервоара,а се указа филтър от 10лв..-.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X