Обява

Свий
Няма добавени обяви.

скорости на патрол

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• скорости на патрол

Колеги,още едно питане!Значи Патрола ме е 2,8GR 93г.,както вече писах имам го от няколко дни.Питането ми е следното:На студен двигател всичко е наред,но загрее ли се появява шум в скоростите.Когато натисна съединителя,шумът изчезва,изчезва и когато бутна лоста към някоя скорост?!!От загрелия двигател си вадя изводи,че е нещо свързано с маслото,лагер на някоя ос,а не аксиалния лагер.И така.Проверих маслото,но когато отвъртях пробката изтече сивкава течност,като пресечено масло.Та питам дали има нещо износено или просто маслото не е сменявано и се е прецакало?Възнамерявам да го сменя и да видя дали шума ще изчезне.Вие каво ще препоръчате?Иначе няма стържене на която и да е скорост,както на бързите,така и на баваните,включва си нормално!!!

До: скорости на патрол

На мен,тази сивкава течност,ми звучи като някаква добавка в маслото,за "туширане" на проблема-шум в скоростите,трудно превключване.Смени маслото,ако в старото е имало добавко,шумът сигурно ще се засили. Е,тогава поне ще си сигурен,че на скоростите им трябва по-сериозна ревизия.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Отговора е тук, в самия въпрос:

Първоначално публикуван от stiv0702 Преглед на мнение
      Когато натисна съединителя,шумът изчезва,изчезва и когато бутна лоста към някоя скорост?!!
      А маслото си е за смяна.....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ц, има някакав проблем в скоростната кутия. Спирането на звука при ръчкане на скоростите, и пуснат с-л е показател, че нещо опира в друго нещо и от там звука. Добавките са сложени за да опитат да го "оправят" без да го пипат и да могат да го подобрят поне малко. Истината е че трябва да се пипне с ръка. Демек сваляне и оглед.
        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Вероятно лагера на амбреажната ос е за смяна. Започни с маслото и ако не млъкне, отваряй кутията. Щото по някое време ще скъса сепаратора и сачмите ще влязат вътре.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

карам със същия шум вече 20 000 км. То това си е болка на Патролите, за които не са полагани никакви грижи, се оказа. Включвам си нормално, само зимата като е по-студено втора влиза по-трудно. Когато купих джипката, от скоростната кутия изтекоха най-различни неща, само не и масло. Предполагам предишният собственик я е карал из водата, без да сменя маслото, те нали Патролите са здрави и не се трошат.... Изпадаха и много стружки, майсторъ тогава каза че не било на хубаво (гледа на стружки ). Смених маслото 2-3 пъти и проблемът с трудното включване на втора скорост почти отшумя. Сега продължава да шуми силно като загрее, чакам някой ден да си намеря свестен майстор за да отворя кутията и да и сменим който лагер трябва..... Ако не стане скоро, ще сложа малко по-гъсто масло за лятото и много газ..... Една кутия втора употреба е 1500 лева, намират се, така че има вариант и за пълна промяна.... .... Търси добър майстор, смени си маслото с малко по-гъсто до тогава, а сега като караш си усили радиото....

Коментар

Да уточня, че от това което казва колегата, шума е само при неутрално положение, а като ръчне скоростите(без да натиска съединителя и да превключва), шума изчезва. При движение проблема го няма. Остава само да уточни дали го има при всички обороти(натискайки педала на газта) в неутрално положение или само на номинални обороти.
              Поне аз това разбрах от неговото обяснение.
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                Да уточня, че от това което казва колегата, шума е само при неутрално положение, а като ръчне скоростите(без да натиска съединителя и да превключва), шума изчезва. При движение проблема го няма. Остава само да уточни дали го има при всички обороти(натискайки педала на газта) в неутрално положение или само на номинални обороти.
                Поне аз това разбрах от неговото обяснение.
                Съмнява ме да изчезва шума при включена предавка... Просто при целия шум на Патрола в движение, от двигател и ходова част шумът се слива с другите. На място обаче, когато оборотите са ниски, двигателят се чува слабо, а от ходовата част и гумите няма шум - шумът от скоростната кутия се чува отчетливо. Така е при мен, предполагам че така е и при колегата, защото доста други колеги с Патроли са споделяли за подобен проблем....

Коментар

Лагери на първичния вал

Не е лошо да се сменят.
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Най-после и аз да пиша!!! D-MAX,ме е разбрал правилно.Шумът го има само на неутрална,когато бутна лоста без да превключвам и без да натискам съединителя,(т.е.обирам само луфта на скоростния лост,но към предавките),шумът изчезва.При натиснат съединител също.Обаче не съм се сетил да дам газ,посе ако отида до гаража ще проверя,ако не утре!!!Имам и едно Паджеро,което във момента се продава,но това е друга тема.Та и при него има такъв шум,но даста по-тих,чува се само ако се заслушаш,докато при Патрола се чува и без да се заслушаш!!?

Коментар

А,и още нещо!Колко ли масло събират скоростите,че в ръководството,което Чавдар ми даде(за което съм му много нблагодарен)нищо не пише?Иначе мисля да сложа Кастрол GL4

Коментар

Първоначално публикуван от stiv0702 Преглед на мнение
                        А,и още нещо!Колко ли масло събират скоростите,че в ръководството,което Чавдар ми даде(за което съм му много нблагодарен)нищо не пише?Иначе мисля да сложа Кастрол GL4
                        Според някои наръчници - 3.9 л, но реално моята побра някъде към 4.5 - 4.8.
                        Най-добре си вземи 5 л и сипвайте, докато потече.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                          карам със същия шум вече 20 000 км. То това си е болка на Патролите, за които не са полагани никакви грижи, се оказа. Включвам си нормално, само зимата като е по-студено втора влиза по-трудно.
                          Все едно,че караме един и същи джип.И аз горе-долу толкова километри го карам с този шум.

Коментар

Здравейте колеги заради този шум свалях кутията и занесах на най добрия майстор във Варна /според повечето притежатели на джипове и според мен/ още тогава ми каза че шанса да изчезне шума е 50/50. Но това не ме спря да я сервизирам, смених лагери който не бяха за смяна просто ги бях купил предварително и ми ги смени по моя молба. Уви шума остана и както каза горби зимата на втора докато не го разтъпча някой километър втората влиза трудно. Затова си поръчвам рециклирана кутия от Англия и стискам палци да е ОК. Извода смени си маслото с каквото трябва и свиквай с шума. На свободна на място трака в движение го няма и втората като е студено по трудно. Успех

Коментар

Мерси,колеги,като сменя маслото ще пиша какъв е ефекта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X