Обява

Свий
Няма добавени обяви.

скоростна кутия Нисан терано 3 къса база,механична,2003г,

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• скоростна кутия Нисан терано 3 къса база,механична,2003г,

Здравейте на всички.От два дни имам Нисан. 1 проблем който забелязох е ,че при превключване на скоростите се чува хъркане който продължава 1-2 секунди.На 5 се чува стържене .Масло има. Това е по техниката. 2. Автомобила е докаран от Германия с автовоз и няма малкия талон и в КАТ -Сливен не искат да го регистрират. МОЛБАТА ми е да ми помогнете .Предварително БЛАГОДАРЯ.

До: скоростна кутия Нисан терано 3 къса база,механична,2003г,

Закарай я при някой да я свали и прегледа. Имам същото, и даже няма помен от такива работи.

Ако е сипвано масло, не отговарящо на API GL-4 - например API GL-5, то е вредно за синхронизаторите, ако са от цветен метал. Моята няма и помен от шум, стържене, хъркане или каквото и да било. Явно има някакъв проблем. Дано да е малък, но по симптомите ми прилича на нещо сериозно.

Колкото до талоните - не знам. Защо не пуснеш едно проучване по интерпол? Да не би да не и е читава работата. Дано всичко се реши.

С какъв двигател е? 2.7TDI, или 3.0TDI? Ако 3.0, Common Rail, или с ротационна помпа?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

двигателя е 3000 см3,но какъв тип е не зная.хъркането се чува при превключване на скорости 2-3,3-4,4-5.А на 5 постоянен шум,като свистене.Ама нали съм ловджия-мерака цена няма.

Коментар

Еми мяза ми на синхронизатори и лагери. Може би от гадно масло. Само дето са ми казвали че тая кутия е сложна за правене - трябва си човек, дето разбира от тия работи. Иначе, лагерите ги има по магазините за лагери. Синхронизатори, ако са отишли, не знам откъде.

Имай в предвид че твоята кутия е различна от тия на по-старите Terrano 2. Поне са с различна номерация. Трябва да търсиш такава от след 1997-ма. Няма значение дали от 2.7ТДИ или 3.0ТДИ. Еднакви са.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щом хърка на всичките синхронизатори вероятноста вкупом да са "сдали багажа" е малка. Може да е от непълно отделяне на съединителя или износен такъв. Лично мен повече ме притеснява това, че стърже на 5-та. Истината обаче ще се разбере само с отваряне.
          [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
            Щом хърка на всичките синхронизатори вероятноста вкупом да са "сдали багажа" е малка. Може да е от непълно отделяне на съединителя или износен такъв. Лично мен повече ме притеснява това, че стърже на 5-та. Истината обаче ще се разбере само с отваряне.
            Може и да си прав.

Мойта логика е и че ако не е карано с правилното масло (GL-4), то е атакувало и скапало всичките синхронизатори, понеже предполагам са месингови. Поради същата причина може да е засегната и петата скорост, пораци скапан лагер или износени зъбни колела, пак заради маслото.

И в двете теории има логика, но докато не я отвориш, няма как да разберем.

Коментар

Здравейте . След като отвори майстора ск. кутия се оказа -счупен лагер на 1 ос ,от там са заминали синхронизаторите на 3 и 4 предавка+пружинки+кученца,Възможна причина според майстора е движение по пресечена местност ,без да е използвана бавната предавка.Съвет от него-при движение по-лош път , да се премине на бавни.Това е неговото становище.

Коментар

Първоначално публикуван от nikolai rusew Преглед на мнение
                Здравейте . След като отвори майстора ск. кутия се оказа -счупен лагер на 1 ос ,от там са заминали синхронизаторите на 3 и 4 предавка+пружинки+кученца,Възможна причина според майстора е движение по пресечена местност ,без да е използвана бавната предавка.Съвет от него-при движение по-лош път , да се премине на бавни.Това е неговото становище.
                Колега кутията е специфична и не всеки маистор може да я направи.
                Проблемите идват от това че лагерите са капсоловани и не се мажат принудително .Ако не се справите в София имам познат дето ги прави,ориентировачна цена 700лв. със смяна на всички лагери.
                FORD MAVERIK 2.7TD
                Тел.0898662817
                LZ1IID

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X