Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Налягане на масло на Патрол

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Налягане на масло на Патрол

Здравейте,искам да попитам колегите,които имат "Патрол"-и,а и тези,които знаят нещо по този въпрос??!Моята джипка e Нисан Патрол GR 93г.2.8TDI,купих я преди 2 дни.Когато го запаля налягането на маслото е 4 атм.,но когато загрее пада на ниски обороти да 1атм!!!Маслото било сменяно преди 1 месец и било Кастрол!??Дали може да е от датчика или да сменя маслото,пък тогава да видим???И какво масло ще ми препоръчате?Мерси!

До: Налягане на масло на патрол

Да ти е честита придобивката и със здраве да си го караш. GR-ът е много добра и здрава машина, но си иска грижи.

Първоначално публикуван от stiv0702 Преглед на мнение
    ... Когато го запаля налягането на маслото е 4 атм.,но когато загрее пада на ниски обороти да 1атм!!! ...
    Аналогичен случай у нАше село. Мисля, че това си е нормално. Още повече, че в наръчника като нормален е обозначен целият диапазон от малко над 0 до 8.

Масло в по-старите наръчници пише 15w40. В по-нови 10w40. Марка - да не е менте.

На твое място не бих се доверявал безрезервно на това, което ти е казал предишния собственик. Най-добре си смени консумативите за да ти е мирна главата и за да знаеш, че наистина са сменени. Или най-малкото задължително провери какво е състоянието на маслата в скорости, раздатка, диференциали.
    Също така задължително - проверка и евентуално замяна на ангренажния ремък (в комплект с ролките).

Като се има предвид "славата" на двигателя RD28T, че пука глави, няма да е зле да се направи профилактика на охладителната система.

Вярно, че тия неща са си разправия и струват пари, ама евентуален основен ремонт на двигател ще е още по-голяма разправия.

Ако се оправяш с руския, полезно четиво ще е този наръчник.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

1атм.при загрял двигател на ниски обороти е нормално,а маслото го смени за всеки случай

Коментар

Мерси,колеги,щом е нормално да не го мисля.Консумативите ще ги сменя,ще го обслужа,както си му е реда.Но все пак пишете ми вашите джипки какви атмосфери потдържат?!?Които имат манометър,разбира се.

Коментар

Студен 6 атм. топьл 2.5 атм.
          Прикачени файлове
          898658335

Коментар

Това поведение на маслото или по точно показанията на датчика са напълно нормални.А колкото до маслото аз лично мисля чя това е 10w40,полусинтетика.Да ти е честита придобивката и да се слушате.
            Човек се учи с много практика:D

Коментар

При мене седи от 0 до 3, като е по-студен се дига около 3, като загрее и е по към нулата. Не знам дали това е нормално, но мойта джипка е 2,8 бензин 1989 година
              Михаил Филипов 0887895169
              As long as she still goes and runs well who cares about the Horse Power
              Lockem in low and over the hills we go!!!

Коментар

Първоначално публикуван от silentrat Преглед на мнение
                При мене седи от 0 до 3, като е по-студен се дига около 3, като загрее и е по към нулата. Не знам дали това е нормално, но мойта джипка е 2,8 бензин 1989 година
                Колега,твоят е по староколо84 г.Беше едно време по Дупница.

Коментар

по-стар... документите в момента не са в мене, но мисля че по спомен на тях пишеше Дата на производство - февруари 1989 г.... сигурен ли си, че е по-стар... аз съм го взимал от Бобов Дол преди 1 година... близо до Дупница беше верно...

Коментар

Първоначално публикуван от silentrat Преглед на мнение
                    по-стар... документите в момента не са в мене, но мисля че по спомен на тях пишеше Дата на производство - февруари 1989 г.... сигурен ли си, че е по-стар... аз съм го взимал от Бобов Дол преди 1 година... близо до Дупница беше верно...
                    С кръглите фарове мисля,че бяха до 86г.Беше първо в Дупница,а после в Бобов дол

Коментар

До: Налягане на масло на Патрол

Ми днес погледнах на табелката в двигателния отцег и там пишеше К-160, като го погледнах в нета Нисан Патрол К-160 е произвеждат от 1980–1987, но коя година точно не успях да разбера. Някой да има някаква идеа как мога да разбера коя година точно е? Понеже като търся части както в момента точно ми трябва гумичка на предно спирачно цилиндърче и като отида да търся части по магазините и като ме питат коя година и ще гледам като теле в железница...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X