Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 2 2.7TDI - реглаж на клапани?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Terrano 2 2.7TDI - реглаж на клапани?

Някой правил ли е? Имал ли е накякви ядове с гарнитурата на капака?

Щото ги чувам и ме дразнят, обаче някои двигатели след тая процедура започват да текат като лейки и нямат уплътняване. Понеже в момента не тече изобщо от никъде, не ми се ще да разбъзиквам работата, ако въпросния капак е проблемен.

Иначе по самия реглаж въпроси нямам.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: Terrano 2 2.7TDI - реглаж на клапани?

На моето Терано правихме реглаж на клапаните, само че не съм присъствал на самият реглаж . Просто закарах джипката при майсторите. След реглажа по обясними причини клапаните спряха да се чуват, нямам никакви течове на масло от капака. Майсторите са мои хора и не ми казаха да са имали някакви ядове с капака. Надявам се поне малко да съм помогнал.

Поздрави!

Коментар

Еми, помагаш, за което благодаря.

Аз точно такава информация търся, а именно - дали някой е имал течове от капака и проблеми с уплътняването му, след отваряне за реглаж на клапани или друга процедура.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нов проблем - в ръководството дават хлабините на горещ двигател. На студен никъде не мога да намеря.

Някой да има информация?

Коментар

И за това имам отговор . Майсторите ми казаха, че са ги регулирали на топъл двигател. Не знам точно каква е схемата, но двг-то изстива след като са регулирали 2 клапана(беше зимата), след това май са слагали капака, палят, загрява и пак реглаж. Казаха, че било голяма играчка заради това, че се регулират на топъл двигател, но дали са го направили точно така, както казах, не съм сигурен.

Поздрави!

Коментар

Еми, явно и на мен ще се наложи същото.

Предвидливо ще си заредя акумулаторния винтоверт. Че тия 10 болта, ако ще ги завъртам и развъртам 5-6 пъти, ще ми окапят ръцете.

Коментар

Днес (така де, вчера ) свърших тая работа. Отне ми някъде 2 часа.

С нищо друго нямах проблем, ама се изпопопарих. Невероятна гадост това регулиране на горещ двигател. Хем бързаш, хем внимаваш да не се попариш, хем отваряш и затваряш, буташ като алтав на скорост напред-назад, за да докараш конкретния клапан за регулация.

4 пъти отварях, затварях и подгрявах. Първия път за да видя каква е хавата, 2-рия и третия за самото регулиране, и четвъртия - за проверка какво съм свършил, и дорегулиране, ако е нужно. Е, беше нужно, естествено.

Ама, много дългосвирещи отнесе.

... и в крайна сметка ефект май има. Като че ли не ги чувам толкова (щото дюзите така или иначе си се чуват помалко). Може би и работи малко по-равномерно, но това ще установя окончателно утре (днес ) при първото сутрешно палене.

Не сменях гарнитура, макар че имах нова. Оригиналната си беше читава и мека. Ако има проблем с течене, тогава ще мисля и за това.

Измих и капака отвътре с ХК-1. Светна все едно е излязъл от завода. В интерес на истината обаче, за мое учудване, нямаше никак много гняс. Или маслото, дето сложих последно, го е отмило (щото си беше цифра пара), или просто си е нямало.

Та тъй. Отметнах и тая задачка. Но реглажа на горещо си е нечовешка гадост.

Коментар

Ефект определено има. Работи някак по-равномерно, и на студено, и на топло. След 2 дена каране, мога да го твърдя със сигурност. Разликата не е огромна естествено, но я има.

Коментар

И при мен е така, радвам се, че си е струвало усилията .

Коментар

От: Terrano 2 2.7TDI - реглаж на клапани?

Темата е доста стара, но не намирам нищо по - ново,и затова ще питам тук. Понеже ми чукат клапаните и трябва да се регулират изникват следните въпроси : 1 само на топъл двигател ли се регулират, някой правил ли го е на студен? 2 По белези ли правите или ..... ? 3 На какво е разстоянието се правят ? 4 Има ли разлика между всмукателни и изпускателни? 5 Като се регулират на топъл двигател, на студен не чукат ли ? На каквито и машини да съм правил все на студен е било ,пък и покрай мен не познавам някой да го е правил . Предварително благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от Th3_J4k4l Преглед на мнение
                      ....... 5 Като се регулират на топъл двигател, на студен не чукат ли ?......
                      А ако ги регулираш на студен ДВГ и на ДВГ в работна температура останат без хлабина по добре ли е!?
                      Регулирай ги на топъл ДВГ, никъде не е казано, че ДВГ трябва да е 90*!
                      025мм. е хлабината на всм. и исп. клапани.
                      Белези!? Какви белези ти трябват, след като си свалил капака и ГРМ е пред пред очите ти!?
                      Според работата и положението на ГРМ разбираш кога 1 цил. е в ГМТ в такт работен (ако не можеш да се ориентираш си за майстор). Правиш него + 3-ти исп., + 2-ри всм.
                      Въртиш на 360* и правиш останалите.
                      Ако е много разправията да стигнеш до болта на КВ и да въртиш, включаш на 5-та и прикарваш ГРМ с бутане.

Коментар

Първоначално публикуван от Th3_J4k4l Преглед на мнение
                        Темата е доста стара, но не намирам нищо по - ново,и затова ще питам тук. Понеже ми чукат клапаните и трябва да се регулират изникват следните въпроси : 1 само на топъл двигател ли се регулират, някой правил ли го е на студен? 2 По белези ли правите или ..... ? 3 На какво е разстоянието се правят ? 4 Има ли разлика между всмукателни и изпускателни? 5 Като се регулират на топъл двигател, на студен не чукат ли ? На каквито и машини да съм правил все на студен е било ,пък и покрай мен не познавам някой да го е правил . Предварително благодаря.
                        Като за начало, не му е времето сега, а поне при 20 градуса външна температура. И да, на горещ двигател се регулират.

Не знам на какви машини си го правил, но повечето не-руски се регулират на топъл, като евентуално имат само справочни данни за хлабините на студен. Ама под "студен" се разбира такъв с температура 20-ина градуса, а не умрял от студ като в момента.

Та просто изчакай нормално време, или го прави в отоплен гараж. За няколко месеца нищо няма да му стане, а освен всичко друго никак не съм убеден че точно на тоя мотор можеш уверено да чуеш тракащи клапани, без да си го карал поне година. Много други неща тракат в такт с клапаните.

Коментар

Чуват се.При мен при всяко първо палене в студа,след като е поседял 2-3 дни се чува отчетливо как почуква клапан в продължение на 10-15 сек. и после утихва.
                          Регулираха ми ги септември като го взех,но напролет пак ще повторим процедурата.
                          "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                          0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
                            ...след като е поседял 2-3 дни се чува отчетливо как почуква клапан в продължение на 10-15 сек. и после утихва.
                            Не е клапан това. Долей половин литър масло (в момента вероятно е под средата), смени масления филтър с MANN, и евентуално ще започне да го прави доста по-рядко до никак. Ще започне и да качва масло значително по-бързо, особено ако стария филтър е на няколко месеца и не е MANN. Ако караш с нещо различно от 10W40 или 5W40, може и от това да го прави.

От септември до момента няма как нещо по клапаните да се е променило - с един реглаж карат МНОГО време - минимум 30000км. Но от септември до сега се е променило времето, а вероятно и е пипнало малко масло. Тук хидравлични повдигачи няма, за да трябва да ги пълни - или се чува постоянно или не се чува изобщо. Но се хващам на бас че няма да можеш да чуеш клапани дори с двойна хлабина.

Коментар

Извинявам се, въпросът ми може да прозвучи глупаво, но как да се случи това с автоматична скоростна кутия? Трябва да въртя коляновия вал ли? Джипа е 2.7 TD, 1995.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X