Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е реалната цена?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е реалната цена?

Здравейте всички,

вече 3 месеца се мъча да си купя терано но без никакъв резултат.
    Тези които видях или са на прекалено-високи цени или в лошо състояние (като някои бяха с 2 седалки).

Кажете ми горе-долу колко е нормално да струва 3-врато терано 2.7TDi/125кс след 2000г ?
    Гледам в немските сайтове почват от 5-6000 евро нагоре (за такива които са до 125 хил.км пробег).Изглежда ми че там дългата база е по-евтина от късата.
    Като сложа цена за докарване 1200лв и нещата излизат вече други.

За колко е нормално да намеря тук такъв модел?

До: Каква е реалната цена?

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=57040

Коментар

Това е реалната цена която си видял но между 97г и 2001г няма почти никаква разлика поне за мене е неоправдано за една маска и други дреболии да отиваш на цена от 9-10000лв на 13-15000лв.Това е лично мое мнение не товаря никого с него.

Коментар

Както казаха колегите, в добро състояние - 8 - 12000. Разликата между тия с 4-те фара и тия с правоъгълните е никаква - пластмаси, ламарини, и малко повече електроника по таблото. Всичко друго - двигател и ходова част - абсолютно еднакво. Карам такъв с 4 фара, 99-та година. Има си и 2 ербега, и климатик. Поддържа 140 и иска още. Изобщо е в перфектно техническо състояние. Вътре пластмасите не скърцат и не дрънчат - съвсем тихо е. Кефи ме, и всеки ден го карам с удоволствие. Фабричните тонколони, 6 на брой, вадят съвсем приличен звук. Чипосва се успешно на 145 коня (при фабрични 124) и 310Nm (при фабрични около 270 май). Не пуши и върви много приятно.

Във форума се продаваха 2 като моя. Единия с 2 седалки, но и налична задна, ако искаш да си сложиш. Разгледай.

ПП: Ей за това ставаше въпрос, ама си го изпуснал за 3-4 дена: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?p=706035
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси много за отговорите.

Да ви кажа честно много се бях засилил за новия модел, но за разлика от приблизително 4000лв и аз не видях смисъл.

Значи ако съм рабрал правилно освен външните разлики и по салона вътре като двигател, силово предаване всичко е 1 към 1.

Някакви разлики по електрониката на двигатела - по-скоро ме интересува дали има някакво значени какво евро има (euro2 или euro3)?

Определено си търся с пълен комплект седалки ,защото не ми се занимава после с технотест.

Примерно "реален" пробег от 135 хил.км трябва ли да ме притеснява- знам че зависи от много фактори ,но колко му е ресурса на мотора?

Коментар

Силовата част е съвсем еднаква. Никакви разлики. Компютъра и двигателя са еднакви.

135 хиляди пробег не е за притеснение сам по себе си. Важно е състоянието. Гледай да не пуши и да работи равномерно. Да пали лесно и да поддържа без особено зор 120км/ч. Мойто поддържа и 140 без зор, иска и още. Турбото почти не трябва да се чува.

Двигателя 2.7TDI няма изявени слабости - двигател като всеки друг.
            Една особеност е че като се напълни с масло до горния белег на щеката, докато го свали до средата, похарчва повечко масло, особено ако известно време седи запален на място - после при тръгване може и бял облак да излезе отзад. В момента, в кото го свали, спира да го пипа. Каза ми го човек, работил дълго време в NISSAN, а и съм го проверил от собствен опит, вече за 2 смени на масло.

Една интересна подробност - задния диф е като на нисан патрол. Същата касета и полуоски със същия диаметър, само че по-къси. Разбирай - уникално здрав, а и при намаленото тегло на тераното спрямо патрола - почти неубиваем.

Абе, джипката кефи. Не е офроуд звяр, поради независимото си окачване отпред, но мен много ме кефи.

Ако намериш модела 3.0 с директно впръскване - според мен си струва, но ако е след 2003-та година. Фабрично 30-ина кончета отгоре, а се чипосва до 185 без никакъв проблем - това ще е яка бегачка. Лошото е че са редки и скъпи, но аз без колебание бих се разделил с едни 3000лв отгоре, ако имам избор между едното и другото. Често обаче разликата е доста повече.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

3.0 най-добре но там цената отива мноого нагоре.
              А кога точно спира производството на модела с кръглите фарове?
              Може ли да се вярва на обяви на екземпляри от 2000г?

Коментар

Ако решиш, че може да си купиш и бензинов 2,4, може да дадеш един мейл да ти пратя някоя снимка.

Коментар

Малко да посъживя темата

днес ходих да гледам/тествам едно терано :ноември 2001, 3 врати, от Италия на 117хил.км().
                  Състояние е следното - гумите за смяна защото са оригиналните и вече са на сликове, не работи едното ел.стъкло(за което се спазарих да го оправят за тяхна сметка), ел.километраж в момента в който се запали двигатела и цифрите стават нечетими.
                  Няма странични степенки.
                  Железни джанти.
                  Климатика работи ,както и перката отпред.
                  Покарах го -върви стегнато,няма шумове(хлопане/тропане/чаткане).
                  Включвах двойното и на двата режима и ми се стори добре.
                  Радиото поради някаква причина не е захванато здраво в таблото(но работи).
                  Това успях да видя в този дъжд.
                  Спазарих го от 12700 на 12000лв.
                  Според вас сделката заслужава ли си?
                  (нямам никаква идея колко струват стандартните гуми)

Коментар

здравей, не че разбирам много .. но виж това ..аз карам същото служебно и е страхтно ..знам че търсиш късата база .. но все пак .... ето линка
                    http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...616&f1=details

айде слънце кал и много баири на всички
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
                      Малко да посъживя темата

днес ходих да гледам/тествам едно терано :ноември 2001, 3 врати, от Италия на 117хил.км().
                      Състояние е следното - гумите за смяна защото са оригиналните и вече са на сликове, не работи едното ел.стъкло(за което се спазарих да го оправят за тяхна сметка), ел.километраж в момента в който се запали двигатела и цифрите стават нечетими.
                      Няма странични степенки.
                      Железни джанти.
                      Климатика работи ,както и перката отпред.
                      Покарах го -върви стегнато,няма шумове(хлопане/тропане/чаткане).
                      Включвах двойното и на двата режима и ми се стори добре.
                      Радиото поради някаква причина не е захванато здраво в таблото(но работи).
                      Това успях да видя в този дъжд.
                      Спазарих го от 12700 на 12000лв.
                      Според вас сделката заслужава ли си?
                      (нямам никаква идея колко струват стандартните гуми)
                      Ако е в добро състояние - струва си. Километража да не те притеснява - предполагам е дребен електрически проблем. Радиото ще си захванеш както сметнеш за добре. Като свалиш централната пластмаса сам ще видиш кое-що. Не е проблем. Стандартните гуми са 235/75/15. Струват около 200-250 нерегенерати. Естествено от там нагоре - може и по 1000лв да си вземеш. Въпрос на вкус...
                      Степенките съвсем не са задължителни, дори в гората по-скоро пречат. Ако си особено много мераклия - може да се намерят по моржите оригинални, от неръждавейка.

Изобщо, ако цената и състоянието те устройват - взимай. Предвид че е края на 2001-ва може би цената е що-годе добра, макар че е малко високичка за моя вкус, предвид кризата. Мойто го спазарих за 11000, но с калник за правене (вдлъбнат на автовоза), и ноември 1998-ма.

Коментар

Здравейте,

тя май работата е почти спазарена вече.
                        Естествено има забележки- ел.стъклата не работят и маншоните на предните полуоски са зле - за тях обаче се спазарих да ги оправят за тяхна сметка, като не се бута цената.
                        Ще трябва да си намеря и амортисьори за отпред , па макар и някакви "по-така" на първо време.

Коментар

Имам налично и в ред цялото щатно окачване - пружини, торсиони и предни и задни амортисьори. Ако решиш, ще се спазариме за някаква взаимно изгодна цена, за нещата, които ти трябват. Те така или иначе само ми отлежават в гаража.

Машинки за стъкла има из eBay на доста добри цени. Ако е в тях причината - ще ти кажа къде.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Имам налично и в ред цялото щатно окачване - пружини, торсиони и предни и задни амортисьори. Ако решиш, ще се спазариме за някаква взаимно изгодна цена, за нещата, които ти трябват. Те така или иначе само ми отлежават в гаража.

Машинки за стъкла има из eBay на доста добри цени. Ако е в тях причината - ще ти кажа къде.
                            Мерси за предложението,
                            ако всичко се развие добре към понеделник/вторник би трябвало да го регистрирам.

С удоволствие ще приема офертата за чарковете.
                            e-mail: staykov_d@abv.bg

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
                              ......за тях обаче се спазарих да ги оправят за тяхна сметка, като не се бута цената.
                              Ако не е късно, присъствай на смените, поне ще знаеш какво "пипат" и как.За да не се наложи да го правиш два пъти, само при условие, че нямаш пълно доверие на сервиза, където ще се извършат смените или ремонтите.
                              LZ1HRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X