Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Счупен хъб!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Счупен хъб!

Запътихме се на разходка към Копривщица.
    Като изпълнителен водач, реших да "превключа" хъбовете от автоматично на заключени. Не знам, аз ли натиснах, ключа ли бе кофти, но главата на "болта" за превъртане се счупи. Стрелката остана в положение автоматично.
    Въпросът ми е, мога ли да направя заварка, да сменя само тази част или да чакам подмяната?
    Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

До: Счупен хъб!

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
    Като изпълнителен водач, реших да "превключа" хъбовете от автоматично на заключени. Не знам, аз ли натиснах, ключа ли бе кофти, но главата на "болта" за превъртане се счупи. Стрелката остана в положение автоматично.
    Въпросът ми е, мога ли да направя заварка, да сменя само тази част или да чакам подмяната?
    Идеален момент да минеш на ръчни, и да забравиш за бъдещи проблеми.
    Заварките не са добро решение.
    LZ1HRD

Коментар

Хъбовете все още са здрави, само не мога да превключвам левия ръчно. Като се строшат естествено - смяна!

Коментар

За съжаление, заварка не можеш да направиш, защото това, което се е счупило, е от цам и не се заварява.
        Аз си го спретнах този номер преди 2 години. Просто превключвателят май никога не е бил използван преди моя опит да включа на Lock и ...
        Тогава положението беше спасено като ми залепиха отчупеното парче с "течен метал". Противно на очакванията ми, залепеното се оказа доста здраво и дори можеше да се превключва режимът на работа.
        Така че, можеш да пробваш и този вариант. Нищо не губиш.

п.п. При всички положения, недей да караш с дупка в хъба, защото ще се напълни гущери и това няма да му се отрази добре. Пък моргите искаха по 350 лв за 1 бр ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря!
          "Течен метал"? Някаква информация /насока/, къде могат да ги "лепят".
          Налага ли се разглобяване?
          Иначе дупка нямам. Отчупването е повърхностно.
          Утре ще го снимам.

Коментар

..."Течен метал"? Някаква информация /насока/, къде могат да ги "лепят". Налага ли се разглобяване? Иначе дупка нямам. Отчупването е повърхностно. ...
            За съжаление, не помня точно марката, но беше някакво двукомпонентно лепило. Не мисля, че ще е проблем и сам да си го залепиш.
            По принцип ще е по-добре хъбът да е свален. Ако отчупването е повърхностно не знам дали залепеното ще държи достатъчно за да можеш да въртиш превключвателя. Както си го представям, цялото натоварване ще се носи изцяло от лепилото.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Упсссссссссссс Чавдар излезе абсолютно прав! Имаше дупка

Това е парчето!

Във Бриколаж закупих "течна стомана"

Лепнах го! Но не ми се сваляше. Застопорих го! Скоро ще падне, май!?

Това е гущера, който изкарах!

Коментар

Упсссссссссссс Чавдар излезе абсолютно прав! Имаше дупка
                ...
                Лепнах го! Но не ми се сваляше. Застопорих го! Скоро ще падне, май!?
                Доста сходно беше счупването.
                Като не си го свалял, поне обезмасли ли го, доколкото е възможно? Нямаше да е зле и отгоре да го позалееш малко, макар и за сметка на намаляване на дълбочината.

Ако ще пробваш да завъртиш превключвателя, понапръскай наоколо с WD40.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Обезмаслих го. Ама трябваше да го залея в Копривщица. Демек, когато джипа бе на 2 гуми. Сега ми се видя почти невъзможно! Ако трябва, като "хване", ще го покрия.

Коментар

здравей колега ако си сигурен че останалото е здаво,аз мисля че имам един разглобен и мога да ти дам счупената част ,звънни ми утре през деня да го потърся 0888439012 -Иво

Коментар

Първоначално публикуван от shrek Преглед на мнение
                      здравей колега ако си сигурен че останалото е здаво,аз мисля че имам един разглобен и мога да ти дам счупената част. Иво
                      Специални благодарности на shrek, който бе така любезен да ми предостави съотвената част.

Коментар

От: Счупен хъб!

Днес реших да сменя счупеното парче. Оказа се, че външния ръб е счупен. Някой да продава това "изделие"?

Коментар

Брей....колега,ама ти за 3 години и половина така ли не ги строши тия автоматичните хъбове бре...
                          И после ще ми разправят,че не били здрави...
                          п.п.Извинявам се спама,ама не се сдържах...
                          По темата...надали ще намериш каквито и да било части за хъб,освен ако не попаднеш на някой разбит втора употреба,че да използваш въпросната част
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Държах го заключен! Поне 2 години го тормозех. Всичко си е здраво.
                            Я дайте един счупен хъб, та да не то затварям пак само на заключено.

Коментар

На скоро си КИА Спортидж 1997. Всичко и беше в ред. Скоро карах и в кал, двойното отказа. Отидох в сервиз в Добрич, където установихме, че хъбовете са счупени ( не са вакуумни ). Сложихме нови, които също след известно каране отказаха. В сервиза ми казаха, че тези хъбове могат да се сменят с механични, които са много по- издръжливи, но никой не знае от какъв друг автомобил стават за КИА или се преработват по някакъв начин. Ако, някой знае нещо по въпроса, моля да ми помогне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X