Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой има ли информация относно редукторни мостове за НИСАН

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой има ли информация относно редукторни мостове за НИСАН

Дайте малко информация за редукторни мостове на ПАТРОЛ У61.
    Все още не съм видял никъде такъв антомобил. Някой слагал ли е на 2.8 двигател и какви пари са.
    Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

До: Някой има ли информация относно редукторни мостове за НИСАН

зарибявка

Последно редактирано от turtey; 24-03-09, 16:21.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
      Дайте малко информация за редукторни мостове на ПАТРОЛ У61.
      Все още не съм видял никъде такъв антомобил. Някой слагал ли е на 2.8 двигател и какви пари са.
      Бихте ли споделили идеята си (ако не е тайна) за търсените от вас портални мостове?
      А с въпроса, колко струват почти завърши темата.
      Има кой да ги достави, само ги поискайте
      LZ1HRD

Коментар

Че клиренса се вдига то е видно и ясно.
        Но ме интересува изменението на прохидимостта, поведението на автомобила на пътя и извън него /стабилност/, пада ли скоростта и как се отразява това на двигателя.
        Видно от форумите подръжката е по-скъпа /масло, механика и т.н./. Няма обаче /или не намерих/ по-сериозен анализ касаещ поведението на автомобила преди и след поставянето им. Само за траял ли се ползват. Как се отразява това на общата маса на автомобила. Проблеми свързани с доставка, поставяне и подръжка. Въобще струва ли си по нашите гори да се поставят тези мостове.
        Нисана е тежък. Не достига мощност. При поставяне на по-големи гуми се спъва. Иначе тези мостове са здрави, но като ти влезнат в главата бръмбарите, започваш да гледаш за разни скъсяващи здравето, нервите и джоба глезотии.
        Та струва ли си?

Коментар

Тези са точно за Y60 и Y61. Австралийски разбира се:
          http://www.marks4wd.com/products/gea...ssan-GQ-GU.htm

Има как и до България да стигнат... само желание да има човек
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

... Та струва ли си?
            Вярно, че по-големият клиренс е хубаво нещо, ама цената на комплект мостове от тези, които е показал icerunner е 16-17,000 австралийски долара без транспортни разходи, мито и ДДТ.

Другият вариант, с добавянето на портални кутии към съществуващи мостове, също е сериозна цифра, особено като имаш предвид, че по начало са мислени за американски мостове и не е сигурно, че може да се сложат на патрулски.

Не мисля, че подобрението в проходимостта, което може да се постигне с тези мостове си струва толкова много разходи. Според мен, ако няма да ходиш на Rainforest Challenge, Ладога или др. подобни мероприятия, отговорът на въпроса ти е твърдо НЕ.

Е, друг въпрос е, ако парите не са проблем и просто искаш да си направиш кефа да превърнеш Патрула си в нещо, което никой друг в страната няма.

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            ... само желание да има човек
            Последния път като проверих, искаха и пари ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Прав си Чавдаре!
              Желание има, но това ми бе и въпроса. Заслужава ли си?
              Явно не са разпространени в РБ. То за гъзарията почивен ден няма, ама винаги досега като съм се "изхвърлил" съм съжалявал. Причината е че често купуваш неща, които не можеш да ги ползваш дори на 50% /най-вече техника/. Затова винаги трябва да си балансиран и да не се "изцепваш".
              Виж ако си изкарваш хляба съм съгласен.
              Мостовете ми харесват /то на кого ли не му харесват/, затова питам някой който се е бръкнал 1000..00 евра и е ъпгрейднал нисана да сподели.
              Гледам в австралийските форуми, че продават и допълнителна раздатка към скоростната кутия, но и за там нямам реални отзиви.

Коментар

... питам някой който се е бръкнал 1000..00 евра и е ъпгрейднал нисана да сподели...
                Поне на мен до момента не ми е известно някой да е правил такова нещо.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами да попитаме Венци Петров!
                  Ако г-н Петров ни "чува", дали те не са поставяли на някого мостове на Патрол GR?
                  Чавдаре, извинявай а става ли 4.2 двигател на Патрол У61, че засега слушам само теоретични отговори или са в процес на работа по прехвърлянето му.

Коментар

... Чавдаре, извинявай а става ли 4.2 двигател на Патрол У61, че засега слушам само теоретични отговори или са в процес на работа по прехвърлянето му.
                    Ами, ако става въпрос за бензиновия 4.2, Иван Маринов да каже дали става!
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз не мога да разбера темата. Редукторни мостове с марката Нисан няма. Могат да се поставят от УАЗ, от Унимог, от Лапландер, Австралииски, и редукторни кутии както каза Чавдар. Определено не си струва това да се прави на патрул. Патрула е тежък, 2.8 двигателя е доста слаб.
                      Ако искаш нещо на редуктори най-добре си вземи един редукторен УАЗ и не се занимавай с глупости. Или си вземи унимог и му насади едно патрулско купе отгоре. То не са глупости, ама ако нямаш собствен сервиз, много умения, много свободно време и значително количество пари, то няма смисъл да се захващаш с трансформацията.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Аз не мога да разбера темата. Редукторни мостове с марката Нисан няма ...
                        Може и да не са с марка Нисан, но мостовете, към които е дал линк icerunner, са си направени специално за Патрул и за нищо друго. Така че съвсем спокойно може да се смятат за нисански.

These portal axles have been designed to directly replace the original Nissan GQ & GU Patrol live axle assemblies as fitted to all models from 1988 on.
                        То и предни блокажи с марка Нисан няма, ама хората си слагат ARB или TJM и нямат никакви оплаквания.

А Патрул с портални мостове ще си стане като слънце. Ако пък паралелно с това му се сложи и едно 5-6 л. моторченце ...

Ама удоволствието ще струва, колкото ще струва.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Ами, ако става въпрос за бензиновия 4.2, Иван Маринов да каже дали става!
                          Няма начин,трябва да станат сто процента.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            А Патрул с портални мостове ще си стане като слънце. Ако пък паралелно с това му се сложи и едно 5-6 л. моторченце ...

Ама удоволствието ще струва, колкото ще струва.
                            Абе нашият приятел Ян, чиито снимки съм сложил, е с 3.3 дизел и казва няма проблеми освен максималната скорост

за сведение тука са цените на портал тек които той ползва:
                            http://www.portal-tek.com/quote.html
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              ... 3.3 дизел и казва няма проблеми освен максималната скорост ...
                              А бе, ти ми дай големия двигател, пък все някак ще преглътна стандартните мостове.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X