Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Терано 2.7тд 95г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нисан Терано 2.7тд 95г

Здравейте колеги от скоро притежавам този джип и имам проблем. Когато е студено нещо замръзва отпред чува се стържене след натискане на спирачката се освобождава.

До: Нисан Терано 2.7тд 95г

Ремъците смени ли си? Те се удърват от студа, и понякога скърцат.

...иначе, щом е вързано със спирачките, имя вероятност да е вакуум помпата.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега стърженето изчезчва,когато включа и на 4Н без да натискам спирачките.

Коментар

А спира ли, като натиснеш съединителя?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

не неспира,правиго само когато е много студено.

Коментар

Еми, трябва да го хванеш откъде е. В смисъл, да го чуеш. Иначе голямо гадаене ще падне.

Коментар

Еми благодаря ти дано го отткрия,че мие много странно,че се случва само в студа.

Коментар

Еми, може и нещо невинно да е. И мойта си променя работата леко като е студено. Ама, гледах, правих, струвах, и нищо не откривам. Само установих че ремъците ми са стари, и като се вдървят от студа, скърцат. Като загрее, няма и помен от скърцане.

Коментар

колега аз имам нисан терано 1 и ми се слуи само веднъш мисля че е от хъбовете(автоматичните блокажи)

Коментар

Възможно е това да е от хъбовете. При мен когато е студено около или по 0 градуса, се чува едно жужене от предния десен хъб. При натискане на спирачката и достигане на около 20км се чуве едно штракване и жуженетио изчезва. Ако е така и при теб това е от хъба. Сега съм го разглобил и ще му сменя смазката тъй като има някакви бели образувания в нея и ме съмнява. че е вода. В такъв случай тя замръзва и пречи на изпреварващия съединител в хъба да се движи свободно т.е. опитва се да зацепи, но понеже няма въртене на полуоските и се изключва. Така докато загреят главините или се счупи нещо. Решението на първо четене е когато го чуеш да включваш от 2Н на 4Н за момент и после връщаш на 2Н. Така зацепваш хъбовете и спираш жуженето, но отцепваш раздатъчната кутия. Така можеш да се движиш без ограничения, но се въртят полуоските и предния диференциал. Следващия момент е да се разглоби и прегледа за евентуални нередности или вода.
                    [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Това е от недоизключил хъб.Като изключвате от 4х4 задължително връщайте 2метра назад!!!!!!!!!!!!!!!!!!! защото ще си купите хъбове без време.Също като чуете това жужене дайте пак назад и ще спре.И друго важно нещо избягвайте да включвате от2Н на 4Н в движение просто един съвет!!!!!!
                      Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
                      тел. 0898327627
                      Радослав

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X