Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТЕРАНО 2 бензин 2.4 i на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ТЕРАНО 2 бензин 2.4 i на газ

Здравейте колеги,мисля да си сложа газ на Тераното мотора е 2.4 пълна инжекция имали някакъв компромис да нее газов инжекцион и да няма проблеми.Поставането на газта ще се извършва от специалист надявам се поне дае такъв.

До: ТЕРАНО 2 бензин 2.4 i на газ

Всичко е възможно, но газовия инжекцион дава много предимства. И като разход, и като мощност, и като динамика.

...ама, сигурен ли си че е ПЪЛЕН а не МОНО инжекцион?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Всичко е възможно, но газовия инжекцион дава много предимства. И като разход, и като мощност, и като динамика.

...ама, сигурен ли си че е ПЪЛЕН а не МОНО инжекцион?
      Несъм сигорен защото и във сервизите кадето ми казаха,че е пълна инжекция се двуумяха двигатела е 95 г.

Коментар

Първоначално публикуван от Niko_38 Преглед на мнение
        Несъм сигорен защото и във сервизите кадето ми казаха,че е пълна инжекция се двуумяха двигатела е 95 г.
        Мисля че тоя двигател е само моноинжекция, затова и попитах.

Ама, отвори капака и виж. Освен свещите, ако е пълна инжекция, трябва да има горивна шина и по една дщза на всеки цилиндър. Някъде по всмукателни колектор, най-често максимално близо до цилиндрите.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пълна е,споко!
          Става обикновена газова.

Коментар

имах 2,4 моно Терано -1 мисля че са еднакви моторите много малко гореше 10-13 л

Коментар

Двигателя е пълен инжекцион.
              Става и обикновена газова уредба, защото и колекторите са алумиеви и кутията с въздушния филтър е далече.
              Но при монтаж на такава веднага ще стане доста по-тромав, а и разхода на газ ще скочи.
              Аз мисля, че най-добре е да си сложиш газов инжекцион, по-добре събери още някой лев, или пък го вземи на изплащане, почти всички вече го предлагат.

Коментар

Re: До: ТЕРАНО 2 бензин 2.4 i на газ

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
                Двигателя е пълен инжекцион.
                Става и обикновена газова уредба, защото и колекторите са алумиеви и кутията с въздушния филтър е далече.
                Но при монтаж на такава веднага ще стане доста по-тромав, а и разхода на газ ще скочи.
                Аз мисля, че най-добре е да си сложиш газов инжекцион, по-добре събери още някой лев, или пък го вземи на изплащане, почти всички вече го предлагат.
                Благодаря май така щее най добре ако въобще слагам газ взех дасе замислям понеже разхода мие около 10на 100км.на дълък пътс 40л.бензин изминах 425км.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Мисля че тоя двигател е само моноинжекция, затова и попитах.

Ама, отвори капака и виж. Освен свещите, ако е пълна инжекция, трябва да има горивна шина и по една дщза на всеки цилиндър. Някъде по всмукателни колектор, най-често максимално близо до цилиндрите.
                  Има такава горивна шина над всмука.колектори

Коментар

Първоначално публикуван от Niko_38 Преглед на мнение
                    Има такава горивна шина над всмука.колектори
                    Еми значи все пак е пълна инжекция. Разбира се че може и нормална газова уредба да се сложи, но както и по-горе казах, газов инжекцион в 99% от случаите работи много по-добре. Ако не беше така, просто никой нямаше да слага, еле пък в България, дето всички гледаме да изстискаме максимален ефект от минимално количество финикийски знаци.

Та, преценявай си. Имай в предвид че ако сложиш обикновена газова уредба, и не ти хареса, после ще имаш още една спирачка да не я смениш - няма да ти се разправя, или ще те понамързява. Аз поне съм така. Затова гледам да свърша всичкото накуп.

Успех, и сподели резултатите после.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X