Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Custom" климатик на Nissan Patrol 260?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Custom" климатик на Nissan Patrol 260?

Имате ли идея дали мога да 'пригодя' климатик от друг автомобил/ джип на моя Нисан Патрол?

Знам за тези 'универсални' климатици, като например за Лада Нива, но бих искал да си използвам стандартните духалки (вентилация), без да пригаждам/ насаждам нови тръби за вентилация. Ще се радвам да ме насочите към някой сервиз (в София по възможност) където мога да получа информация..

Нисана е модел 260, двигател RD28T.

Звъниш ми утре следобед и те завеждам в сервиз за климатици където е и моя дзвер за същото. Там ще си говорите.
    0888799975
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Добре!

Коментар

присаждал съм климатици на няколко коли и знам, че работата е доста сложна и досадна. проблемите са няколко. най - сложното е как да завреш някакъв си топлообменник на място, кадето принципно не е предвидено да го има, после идва проблема с конденза. после много гаден момент, ако колата няма стойки на блока за компресор трябва да се правят, да се мисли за ремък, трябва да се изчисти въпроса с оборотите на въртене. после филтър дехидратора и тръбичките, те са си за определена кола и обикновено нестават на друга, трябва да се преправят. много трябва да се внимава с филтър дехидратора, ако е стоял без фреон и един ден нестава за нищо, трябва да се търси нов, а той е около 300лв независимо от какво е, ако сложиш скапан заминава компресора за 0 време. трябва да се мисли за въздушен филтър.

и накрая проблем, който меможе да се реши, когато се вкл. компресора двигателя глъхне, ако климатика е монтиран в завода има електроника или вакуум, който вдига оборотите когато трябва и няма грижи.

накрая като дръпнеш черата излиза, че е било по - добре да продадеш колата и да си купиш друга с климатик.
        drive alive

Коментар

go go go, така го каза, че никой няма да посмее, да си сложи допълнително климатик ! Все пак успех на пробващите се, и дано развенчаете, думите на go go go !
          RB Patrol Team

Коментар

значи, отиди при стенли, сервиз ауто 2001, бул. никола петков 96, това е в горна баня (голди го знае). човека е напълно на ти с материята, ще ти обясни какво става и какво - не. телефона му е (беше) 0888892305. поздрави го от мен.
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

е аз представих гадната страна на въпроса, хубавото е е после лятото е хладно
              drive alive

Коментар

Преди 5 години бяхме поставили на Уазове климатици и маи до момента си работят ,имаше някои проблеми ама се отстраниха бързо
                но за сметка на това в уаза беше нечовешко през лятото

Коментар

До: "Custom" климатик на Nissan Patrol 260?

А от финансова гледна точка как стои въпроса... Интересуваме, защото търсейки да си купя все харесвам джипове без климатик..

Коментар

Най-готини са джиповете с "природен" климатик-тия, на които се сваля хард-топа и стават пик-ъп-и,няма нищо по хубаво в истинския юли или август да джариш с половин покрив,климатика си е екстра...но и болест.Внимавайте много с него.

Коментар

Туни, пробвай лятото да караш кабрио по морето, особено региона на Юг от Бургас...

Има конски мухи като врабци големи, може да ти грабнат някоя дреха или телефона от колата толкова са големи нагли и досадни, а разходка в гората пак по тези места кабрио, който оживее аз лично му давам медал

Климатика си е климатик, когато си трябва си трябва другото е за романтичните филми с червените форд мустанг ) или разходка из кварталните кафета, мое мнение...

А собствениците на автомобили с тъмен цвят боя, има какво да кажат по темата също, при мен на външна температура 11 градуса вътре ми е ставало до над 35 , без климатик си е някак невъзможно да се живее, а с отворени стъкла карах миналата година и едвам си спасих ушите, зверско възпаление от течението... умната с прозорците, съвет...

Много поздрави,
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                        Туни, пробвай лятото да караш кабрио по морето, особено региона на Юг от Бургас...

Има конски мухи като врабци големи, може да ти грабнат някоя дреха или телефона от колата толкова са големи нагли и досадни, а разходка в гората пак по тези места кабрио, който оживее аз лично му давам медал

Климатика си е климатик, когато си трябва си трябва другото е за романтичните филми с червените форд мустанг ) или разходка из кварталните кафета, мое мнение...

А собствениците на автомобили с тъмен цвят боя, има какво да кажат по темата също, при мен на външна температура 11 градуса вътре ми е ставало до над 35 , без климатик си е някак невъзможно да се живее, а с отворени стъкла карах миналата година и едвам си спасих ушите, зверско възпаление от течението... умната с прозорците, съвет...

Много поздрави,
                        Съгласен с теб за мухите и комарите,на мен ми забърсаха 2 одеяла на Албена,е бяха по-мургави конски мухи от тия на южното черноморие,но в България все още има много коли,които тази екстра я нямат-не говоря за по-новите-там дори и най-ниския клас е оборудван,аз лично много пестеливо ползвам климатроника,понеже лесно настивам и ме е страх,понеже заради едно ранено прасе пренощувах в гората и пипнах чудесна пневмония,пък и не забравяй,че българина най го е страх да не настине и да не се мине.

Коментар

Колеги,
                          Придържайте се към заглавието на темата, иначе ще преместя постовете в нова тема - напр. "Климатик или кабрио през лятото"....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X