Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Терано ІІ - проблем и то голям!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нисан Терано ІІ - проблем и то голям!!!

Здравейте, ако може някой да ми помогне!
    Скоро си купих Нисан Терано ІІ 95 година от Англия, десен волан и автоматични скорости. Смених всички масла и филтри, покарах го около 3 седмици и започна при подаване на газ да превключва до 3 скорост и повече не иска, двигателят има мощност но скоростта не превключва. Закарах го в Нисан Пловдив - сложиха го на стенд и на компютъра показва че има всички скорости а де факто не включва вдига до около 70 км. и после само се форсира. Дали скоростната кутия е за смяна или ще е нещо по леко? Моля за съвет!!!

До: Нисан Терано ІІ - проблем и то голям!!!

Първоначално публикуван от bozhana Преглед на мнение
    а де факто не включва вдига до около 70 км. и после само се форсира.
    Доуточни
    Двигателя вдига обороти (форсира се) но колата е на ІІІ-та и се движи до 70 км/ч( не вдига повече) - тогава имаш фрикционни дискове за смяна (най-вероятно) т.е. специализиран сервиз
    Колата стига до ІІІ-та (70 км/ч.) и после форсирайки се увеличава и скороста(пак на ІІІ-та) - тогава вероятно или е натиснат "овърдрайв"-а (бутонче O/D някъде по скорония лост) добрия случай или е останал включен (самовключил се е по някаква причина) т.е. специализиран сервиз .......от компа толкова
    П.П. провери си все пак и нивото на маслото!!! Мери се на запален двигател и загряла скоростна кутия!!!
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Значи има бутонче на скоростния лост и съм го изключила, ама може и да е останало по някакви причини активно, не знам
      Казаха ми за специализиран сервиз за амтоматични скоростни кутии в Пловдив - Петър се казва собственика и ще ида да го види, но все си мисля че след като е автоматичнаскоростна кутия тя или ще работи или ще блокира, а в моя случай е наполовина работеща

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Доуточни
        Двигателя вдига обороти (форсира се) но колата е на ІІІ-та и се движи до 70 км/ч( не вдига повече) - тогава имаш фрикционни дискове за смяна (най-вероятно) т.е. специализиран сервиз
        Колата стига до ІІІ-та (70 км/ч.) и после форсирайки се увеличава и скороста(пак на ІІІ-та) - тогава вероятно или е натиснат "овърдрайв"-а (бутонче O/D някъде по скорония лост) добрия случай или е останал включен (самовключил се е по някаква причина) т.е. специализиран сервиз .......от компа толкова
        П.П. провери си все пак и нивото на маслото!!! Мери се на запален двигател и загряла скоростна кутия!!!
        Двигателят се форсира след като превключи скоростната кутия до 70 км. в час при скоростен лост на драйв -D , а след като включа лоста на 2 дърпа и върви мощно
        Нивото на маслото е проверено и е ОК

Коментар

Казаха ми че сервиза на Нисан в Благоевград бил най-добрия вярно ли е?

Коментар

отиди при Пешо,
            ако него го няма , търси Жоро или Ники

не се притеснявай, а слушай какво ще ти кажат

експерти са, меко казано!!!!

ще ти оправят кутията, споко

пиши ми какво е станало, задължително!!!

ЛС

успех

Коментар

но все си мисля че след като е автоматичнаскоростна кутия тя или ще работи или ще блокира, а в моя случай е наполовина работеща
              Не блокира, а пързаля В "автомата" движението се предава от фрикциони ( нещо като обикновенния съединител но в маслена баня и с повече дискове) ако по някаква причина те не получават достатъчно налягане почват да боксуват, същото се получава и ако са износени. Обикновенно това става с І-ва, но ако твоята е презорвана на ІІІ-та може и тя да си замине първо. Другото е нещо в управлението да е запушено или повредено......ама си трябва гледане в сервиз

Коментар

За всеки случай да попитам колко степенна е скоростната кутия.
                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Вчера ходих в Пловдив при Хаги- сервиз специализиран за скоростни кутии, но като го качиха на стенда ми казаха че не е проблема в скростната кутия а някъде в елкрониката и ве пратиха в друг сервиз за преглед. В началото на Пловдив - пазарджишко шосе, вляво след представителството на Хонда - при Игнат. Само че за мой късмет там са претрупани от работа и чак след около 10 дни можели да я видят.
                  Сега търся в Пазарджик майстор по електрониката на Нисана, да види всички кабели. Ако знаете някой майстор моля насочете мел Май наистина ще се окаже някой кабел прекъснат или блокирало копче
                  Наистина вече ме озадачава тази кола

Коментар

Ако знаете някой майстор моля насочете мел Май наистина ще се окаже някой кабел прекъснат или блокирало копче
                    Ако ти се идва до София звънни на http://www.mitvas.com/ . В движение друго не се сещам

Коментар

Последно се оказа проблема в скоростната кутия, и ме съветват да я сменя, защото ремонта ще е много скъп. Моля ако някой знае къде мога да намеря автоматична скоростна кутия с хидросъединител да ми изпрати съобщение на тел.: 0888 785 953 или на ЛС или тук във форума. Модела е Нисан Терано ІІ 2.7 куб. дизел 95 год., с десен волан.

Коментар

Колеги, препоръчайте и добър сервиз и МАЙСТОР, че тя доста ги смени. Все пак от Велинград едва ли мога да и препоръчам. А не знам и в Пазарджик как са...

Коментар

Казаха ми за специализиран сервиз за амтоматични скоростни кутии в Пловдив - Петър се казва собственика и ще ида да го види

като са ти казали горното, защо си направила долното?

Вчера ходих в Пловдив при Хаги- сервиз специализиран за скоростни кутии

но все си мисля че след като е автоматичнаскоростна кутия тя или ще работи или ще блокира, а в моя случай е наполовина работеща
                          мисленето го остави на специалистите, за това си плащаш

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                            Колеги, препоръчайте и добър сервиз и МАЙСТОР, че тя доста ги смени. Все пак от Велинград едва ли мога да и препоръчам. А не знам и в Пазарджик как са...
                            до колкото знам тук всички могат но не всички успяват да го направят(ремонта)30% не се занимават,50%не знаят 10%са винаги заети 10%могат но незнаят дали ще стане?

по добре в софия да ти е мирна главата, да няма после ах да съ е** в главата що утидох там аз го закарах за смяна на накладки а те сменили съединителя
                            . LRE Bulgaria.
                            RRC SE V8 91г.

Коментар

здравей колега, ако съм ти полезен 0888927614 ЛЮБО той се занимава само с автоматични ск. кутии . Ако решиш имам ръчна комплект .всъщност е цяло дълго ТЕРАНО С ДЕСЕН ВОЛАН . О889433121 НИКИ
                              http://www.youtube.com/watch?v=3u4BJRE-pEA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X