Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да извадя хебела на кормилната кутия!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да извадя хебела на кормилната кутия!

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
    Интересно кои части сте подложили на "пресоване" с крика? Според мене с чука ще стане, но само търпение и удари на ТОЧНОТО място. Както е положен този крик по скоро ще "пресовате" купето. Тези елементи не са вкарани чрез преса, значи може да се извадят без такава. Само трябва да се "разчупи" корозията.
    Самите шлици са под малък ъгъл, и гайката която притиска хебела във вала е достатъчна "преса" С течение на времето материала се "сраства" и трудно се разделя.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
      Интересно кои части сте подложили на "пресоване" с крика? Според мене с чука ще стане, но само търпение и удари на ТОЧНОТО място. Както е положен този крик по скоро ще "пресовате" купето. Тези елементи не са вкарани чрез преса, значи може да се извадят без такава. Само трябва да се "разчупи" корозията.
      Крика беше подложен на правилното място и напъваше шарнира спрямо вала. Пробвахме и по начина за който говореме снощи. Не става и не става.
      О899 2б2 1З2

Коментар

Прати ми я по куриер в Бургас и ще ти я върна разглобена.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ужас.. Като се сетя, че шайбата на гнп-то изхвръкна на чак на 13 тона, при т'ва нямаше шлици...Успех, Жоро!

Коментар

имам спецялна скоба,правил съм я за хебели ,0898780604
            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Благодаря на всички за съветите и отживчивостта.

Лозан (isuzo) извади хебела без чук, нагряване и преса.
              С правилната скоба, за 36 секунди и него чух да казва "мамата".
              Вече ми е ясно - това е начина.

Весели празници.
              О899 2б2 1З2

Коментар

а скобата каква е?
                скица или снимка ще може ли?

Коментар

Таман и аз да кажа че трябва правилната скоба. Брал съм ги тия ядове с бившия ми форд транзит. Хем имаше шлици, хем беше на лек конус.

Мъчих я 2 дни, и най-накрая взех правилната скоба от приятел монтьор. Излезе за някакви секунди.

Скобата не е нищо особено, но е правена точно за размера, който трябва, и е направена масивно и здраво. Други движещи се части освен болта - няма. Тялото може да е прорязана чашка, или U образ, с крачета отдолу. Винта беше голям, но със ситна резба (за размера му). Вероятно беше и от по-твърд материал. Отпред на винта имаше лагеруваща с него джаджа, дето седи между притискания детайл и винта - не се получава затягане при големи усилия.

Тежеше едни 2-3-4 кила, примерно. И не беше ръждясала изобщо, демек е била от нещо неръждаемо.

Със скобата за лагери, дето се вижда на снимката, няма никакви шансове.

Жоре, сори че късно видях. Щях веднага да ти кажа и да ви спестя някоя и друга попържня.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X