Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нека русофилите да помогнат (подложки на Нисан Терано 2)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Нека русофилите да помогнат (подложки на Нисан Терано 2)

Смятъм да въведа малко свежест в темата.
    Подложките който Спарки сподели с нас си върщат работата доста сполочливо.Но при няколко поредни скока на едно състезание се разместват един спрямо друг детаилите също и отворите за болтовете на стандартните носачи са с разбити легла и се полочават луфтове,от там нарошаване на сходимостта затова се наложи да ги преработя малко.На самия щарнир има един пръстен по периферията му от задната страна.Подложката която направих също има на края пръстен с по малък диаметър и при монтащ се заклинват едно в друго,и ме позволявът да се разместват едо спрямо друго.На разбитите отвори на носача направих фтулки или по скоро малки шайби като имаме впредвид колко му е дебелината.
    Щарнирите са на 555.
    Старите ми бяха някакви измисленни
    Снимки ще кача скоро че забравих да наснимам всичко.

Коментар

Тоя детаил действа на триене и ако всичко е наред, не би трябвало да има проблема, който описваш, но като се слагат подложки и фланци, винаги има риск от подобни неприятности, понеже идеален носач няма.

Другия проблем е че като се сложат подложките носачите леко се удължават. От там и леко променената геометрия. В момента си правя носачи, почти копие на Calmini, но с някои леко променени ъгли и размери.

Остава само боята и два отвора за закрепване на кабела за ABS-а, и ги мятам. Те интегрират в себе си ефекта от подложките, заедно с корекция на някои ъгли и са с дължина от оста до центъра на шарнира, колкото е и на оригиналните, така че няма да имат влияние върху геометрията на предницата. Отделно дето са в пъти по-здрави от оргигиналните.

Ето до къде съм го докарал:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Nosach_My (2).jpg
Прегледи:2
Размер:173.1 КБ
ID:5180347

ПП: Заклинването, за което споменаваш, няма да действа при всички шарнири. От общо 4 вида, които съм виждал, включая и оригиналните ми, нямаше 2 с еднакво бордче около центъра, нито като диаметър, нито като височина. Тъй че ако сменяш шарнири след време, взимай същата марка (която е общо взето най-доброто на пазара така или иначе).
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз съм обеден че няма да действа при всички затова посочих на коя марка съм го направил.
        Днес след тестовете(скоци) луфтове нямаше но останових че десния горен носач се е сакъсал на две места близо до шок тампона.

ПП. Спарки казваи колко пари са тези носачи.Аз съм ти първия клиент.

Коментар

Новата мода в авто туниХ-а.

Ей ги. След групово умуване с Фулдата и сие хаймани, приказване на глупости и лочене на бира, взехме единодушно решение да ги боядисаме розови на бели точки. За ръжаление скромното фото на телефона е направило електрик розовото да мяза повече на червено, но карай. Понеделнишки ще бъдат монтирани.

Прикачени файлове
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Нека русофилите да помогнат (подложки на Нисан Терано 2)

Да се изфукам. Днес приключиха последните напасвания. Излезе че Calmini освен че са правили носачите да пасват само на собствените си тампони, са ги правили да пасват и на собствените им амортисьори, които са доволно по-тънки от TrailMaster-а, с който съм аз. Фрезата свърши чудеса.

Вече мога да се похваля със собственоръчно направени носачи на джипката. Предницата се изрегулира идеално, с еднакъв брой пластини и от двете страни, с всички ъгли и поведение като по книга.

Ей ги на:

Прикачени файлове

Коментар

Еваларка
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Да се изфукам. Днес приключиха последните напасвания. Излезе че Calmini освен че са правили носачите да пасват само на собствените си тампони, са ги правили да пасват и на собствените им амортисьори, които са доволно по-тънки от TrailMaster-а, с който съм аз. Фрезата свърши чудеса.

Вече мога да се похваля със собственоръчно направени носачи на джипката. Предницата се изрегулира идеално, с еднакъв брой пластини и от двете страни, с всички ъгли и поведение като по книга.

Ей ги на:

Уууухххх как чакам и аз да оправя тия смотани пружини дето се набутах и да тупна едни носачи от тия розовите на белите точки
                Всичко е станало супер БРАВО
                NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
                Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

И аз изкам!Защо не направиш повече бройки и аз да се възползвам? .....браво Спарки както винаги си се справил перфектно

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
                    И аз изкам!Защо не направиш повече бройки и аз да се възползвам? .....браво Спарки както винаги си се справил перфектно
                    Ще...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Ще...
                      Като ще е "ще" да свиркаш като му дойде времето:-)

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
                        Като ще е "ще" да свиркаш като му дойде времето:-)
                        Нямай грижи.

Коментар

А за временно мога ли да ти закупия подложките между горния носач?

Коментар

А за временно мога ли да ти закупия подложките между горния носач?
                            За можене - може. Даже пари не ща. Въпроса е че в понеделник ще пътувам, а програмата до тогава ми е толкова сгъстена, че не знам дали ще намеря време да ги сваля. В момента са си на старите носачи, барабар със старите шарнири, а единия дори си седи върху стария шенкел, че и него сменях (шенкела), щото беше крив.

Коментар

Е на мен не ми е спешно ,така че като се прибереш -споко.Мога само да ти пожелая лека почивка.А иначе как стана машината с новите носачи?

Коментар

Е на мен не ми е спешно ,така че като се прибереш -споко.Мога само да ти пожелая лека почивка.А иначе как стана машината с новите носачи?
                                Стана екстра. Всички ъгли са в норма, подложките и от двете страни са с еднаква дебелина, вдигната е колкото искам, и при все това си се държи добре а ходовете са увеличени. Ако трябва да я вдигна толкова с оригиналните носачи, ход надолу няма да остане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X