Колеги, сдобих се с Нисан Патрол 99г. 2,8 дълга база и се опитвам да разчета упътването за ползване на ръчката за 4х4 и бавни. Правилно ли разбирам, че не може да се кара 4х4 с повече от 40км/ч? Това ми се вижда доста тъпо. А с колко тогава може да се кара на бавни? И въпроса с хъбовете нещо не ми е ясен. На ауто ли да ги оставя като карам по черно?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
С каква скорост може да се кара Патрол при 4х4?
Свий
X
-
До: С каква скорост може да се кара Патрол при 4х4?
То презумцията на 4х4 без междинен диф, не е за състезания по асфалт. Гони се проходимост, знаеш. Но все пак не мисля, че 40км/ч е максимума със включено 4х4. Може би е допустимо включването в движение до скорост 40км/ч. Поне при Хайлукса това беше възможно до 80, а за бавните до 15км/ч, ако не бъркам. А за хъбовете не знам - моите познания стигат до ръчни и автоматични, такива селективни не съм чувал до сега.
-
До: С каква скорост може да се кара Патрол при 4х4?
Първоначално публикуван от atsvetkov Преглед на мнениеКолеги, сдобих се с Нисан Патрол 99г. 2,8 дълга база и се опитвам да разчета упътването за ползване на ръчката за 4х4 и бавни. Правилно ли разбирам, че не може да се кара 4х4 с повече от 40км/ч? Това ми се вижда доста тъпо. А с колко тогава може да се кара на бавни? И въпроса с хъбовете нещо не ми е ясен. На ауто ли да ги оставя като карам по черно?
За ограничение в режим 4х4 бързи (4H) не си спомням да съм чел някъде, но съм срещал препоръка превключването от 4-та на 5-та да става при 75 км/ч, което изключва някакво ограничение на 40.
По въпроса за хъбовете препоръката е при каране по черно да си ги сложиш ръчно на Lock, че в режим Auto не живеят особено дълго.
Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение... Може би е допустимо включването в движение до скорост 40км/ч. Поне при Хайлукса това беше възможно до 80, а за бавните до 15км/ч, ако не бъркам ...Последно редактирано от Чавдар (V93); 14-12-08, 08:12.Ние не сме неутрални!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар