Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дрънка нещо в кормилото или AIRBAG-а. Terrano II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дрънка нещо в кормилото или AIRBAG-а. Terrano II

В кормилото нещо дрънка. Най-вече при прав волан, и на празен ход, докато е студена (тогава тресе малко повече заради дизела и вкочанение от студ тампони). Дрънка и докато карам по неравности.

Интересното е че зависи от позицията на волана. Като е зявъртян наляво или надясно, примерно на 30-40 градуса, спира (това на празен ход и на място. в движение няма как да пробвам).

Не е нищо по таблото и ръчките около волана. Там шум няма. Не е и нищо друго по купето - съвършено тихо е.

Подозирам че е нещо около шофьорския AIRBAG. Видях в книжката как се разглабя, но се чудя дали да се захващам.

Случвало ли се е на някой друг? Каква е причината? Има ли оправия? Не вярвам от завода да си излизат така.

Благодаря предварително на всички отзовали се.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: Дрънка нещо в кормилото или AIRBAG-а. Terrano II

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Подозирам че е нещо около шофьорския AIRBAG. Видях в книжката как се разглабя, но се чудя дали да се захващам.
    Спарки, дали не е удряно Тераното преди да го вземеш?

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
      Спарки, дали не е удряно Тераното преди да го вземеш?
      Не. Не е чуквано дори. Само от автовоза има една вдлъбнатина.

Просто има нещо хлабаво или откачено, но може и спиралния кабел за ербега/клаксона, или там квото има, да дрънка. След като тотално си обезшумих таблото, просто е дразнещо. Или е някоя дреболия, или е фабрична слабост. Затова и питам дали изобщо да го отварям, че с тоя студ и къс ден, да не си отворя ненужна работа.

Лампата на ербега светва, минава си диагностиката, като по книга, после изгасва. Ама си дрънка. Още като я взех си дрънкаше.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На Рено съм свалял аербега и не е никаква врътня, но на Терано...

Коментар

И тука не е. Два болта и един конектор. Въпроса е дали може да се оправи да не дрънка

...е, болтовете са изчекнати - Torx security - еврейска звезда с краче по средата, ама покрай свалянето на таблото, барабар с другия ербег, съм им намерил колая. Крачето изчезва яко дим.

Коментар

Ако е вътре, в самия аербег, не виждам как ще се оправи. Поне няма да е лесно и евтино. Ако е между аербега и волана, като го разглобиш ще видиш каква е причината. Пак казвам, имам опит само с реното ми.

Коментар

Колега, при моето Терано, няма подобни шумове. Със сигурност е някоя дреболия, но защо не се обърнеш към някой по-вещ по въпросите с Въздушните възглавници. Най-вероятно е някоя малка, гадна бускичка, застанала на неподходящото място...

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                Колега, при моето Терано, няма подобни шумове. Със сигурност е някоя дреболия, но защо не се обърнеш към някой по-вещ по въпросите с Въздушните възглавници. Най-вероятно е някоя малка, гадна бускичка, застанала на неподходящото място...
                Ако съдя по подписа ти, твойто е бензин. Вибрира доста по-малко, и шума при празен ход със сигурност го няма.

Ако имаш същия проблем, ще се чува само при каране по неравни повърхности, но там не е толкова досадно. А и може да го "маскират" други шумове.

Колкото до самия проблем - и аз се съмнявам в нещо такова. Просто реших да попитам дали някой друг го е борил. Днеска слушах по-обстойно. Щума не идва от самото кормило - ще рече че не е от ербега, а някъде зад него. Между механизма на ръчките и кормилото - вероятно е спираловидния кабел за клаксона и ербега - затворен е в някаква кутия там, поне до колкото виждам в ръководството. Я някой кабел не е на мястото си, както казваш, я нещо е разхлабено. Със сигурност е дреболия, но въпроса е да я намеря.

Някой спец в ербеците, казваш. Ама кой? В смисъл, наистина спец и точен, а не да ми каже - остави я, и ще я погледна. И да свали волана, да бъзикне дреболията, да сглоби (това сигурно става за около 30 минути, ако имаш подходящата скоба, която аз нямам), и да ми каже после "изчекнах се, едвам го извадих, после едвам го сложих, цял ден работих, я дай тука тия 200-300лв." Тоя съм го ял. И после им дооправям сам бакиите.

Коментар

Ако ти дойде музата дотъркаляй ми се ще се возим "офроуд" пред нас и ще слухтим пък после чук, флекс, и мамата
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Ако ти дойде музата дотъркаляй ми се ще се возим "офроуд" пред нас и ще слухтим пък после чук, флекс, и мамата
                    Може и това да стане. Само че като те знам какъв хаймана си, ще си тръгна с мускулна треска от... смях.

Коментар

Видях го какво е, и реших проблема.

Тежест от около 300-500 грама, окачена на едни тънки тампончета, които от времето са се напукали и омекнали. Като вибрира - просто си дрънка. Няма никакви електрически връзки. Нищо. 10 минути се пулих, опитвайки се да разбера каква е функцията на това чудо. Единственото, което ми идва на ум е че или гаси някакви вибрации при студен двигател зимата, или прави така, че при неравности по пътя те да се усещат по-силно на волана. След като го махнах, волана се чувства някак по-лек, с по-малко вибрации - почти като на лека кола. Дори в началото ми беше леко странно.

И най-важното - няма го досадния шум. Аз доволен.

Та, ако се случи на някой друг - махайте това недоразумение без изобщо да се колебаете. Ще останете приятно изненадани от ефекта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X