Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Траял тест на Трейл Мастер на Патрол GR

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Траял тест на Трейл Мастер на Патрол GR

Като писах в тази тема,
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=46283
    след монтажа на окачването дойде и време за тестови изпитания.Първите такива бяха при прехода ни до Бузлуджа,но истинското изпитание може да стане само на силно пресечен терен.Ето и как стана това на нашия траял полигон
    Аре пичове....да започнем със снимките.Лично аз съм доволен и от новото окачване и от представянето на Нисана.

Ето тук със старото окачване винаги съм вдигал гумата доста високо,но сега тя почти не се отлепи от земята.

А тук дори и без гребло отпред,Нисана влезе в ролята на булдозер

Последваха няколко опита за излизане,но това беше поради факта,че се опитвах да направя това от място и почти без засилка.В последствие,със засилка Нисана изкочи без проблеми,и не само това ами понеже Стефко изтърва да заснима момента с камерата,аз се.......върнах назад в дупката и повторих изкатерването

Триал теста не можеше да завърши обаче и без поне едно задължително закъсване .Точно на изхода от трасето Нисана не можа да изкачи наклона,а доста голям камък го измести в страни.В следствие на това при връщането назад,той влезе и в дупка,опря отзад,и ....до там.

Пробвахме тарикатски изпълнения,но......

......проблема е че ...Белата тежи малко .......

......и неминуемо се стигна да ме дърпа......Фронтера

След успешното издрапване,се върнах обратно и минах трасето до старта.

На голямата дупка подходих много внимателно,защото забиеше ли Нисана лебедката долу,мърдане нямаше.....и щеше де си стои там до идването на хеликоптера

Излязох обаче съвсем нормално и се насочих към следващата голяма дупка.Там уж беше по-безпроблемно,но на дъното за малко не се окантари.Последва много газ назад и се освободих.

След финала,много доволен от качествата които придоби машината и нейното представяне,реших и да го кача на стълбичката на победителите.....

Единствения проблем който открих е че при пълно завъртане на волана широките 33-ки опират в носачите на предния мост.Това се случва обаче само при изсукване на моста и изместване на цялата конструкция .На равно това опиране го няма.Мисля да поставя някакви много тънки фланци от порядъка на 5-10мм и проблема ще изчезне.Поздрави.
    П.П.Очаквайте и интересно видео от теста.....мисля че ще останете доволни.
    Последно редактирано от lubashki777; 07-12-08, 10:38.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

До: Траял тест на Трейл Мастер на Патрол GR

Новото окачване наистина беше ефективно, но задния блокаж помогна повече според мене,снимките не са толкова страшни колкото е на живо тва място
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Е ха честито!
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Браво, честито!

На тази снимка:

Предното (ляво в случая) колело хубаво слиза надолу, но отзад можеше и по-добре (да сгъне)... Задна лява опира ли някъде в случая? Отзад какво беше решението със стабилизиращата станга? Гумите 33/12.5/15 ли са?

Коментар

Мерси!За съжаление гумите 33/12.5/15 опират в подкалниците,но тия дни ще играе флекса/само да измисля как точно да ги тунинговам/,за да се освободи място за гуметата
          Стабилизиращите щанги и двете са отдавна в мазето......проблема е в гумите.Лошото е че ако ги изхвърля навън с фланци,при рязко сгъване ще удрят в арките на калниците и ще се наложи рязане,а с тия пластмаси в предната част ще е голямо оризиляване на машината....така че ще се режат и разширяват подкалниците навътре.Поздрави.
          П.П.Очаквайте и интересно видео от теста......
          NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
            ... Стабилизиращите щанги и двете са отдавна в мазето ...
            А бе, може и така да караш, ама по-добре недей! Няколко месеца карах и без двете щанги, а после реших да ги сложа обратно. Разликата в стабилността на колата на скорост в завои беше много съществена ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              А бе, може и така да караш, ама по-добре недей! Няколко месеца карах и без двете щанги, а после реших да ги сложа обратно. Разликата в стабилността на колата на скорост в завои беше много съществена ...
              Ами аз вече свикнах......карам без тях вече близо година.....
              Сега като се вдигна още усещам едно допълнително залюляване,но бързо свикнах и поне за сега не смятам да ги слагам.По големия ми проблем си остава подпирането на гумите в подкалниците отзад.Най-удачно е според мен да се опитам да разширя подкалниците навътре.Поздрави.
              NISSAN FOREVER

Коментар

Добре де, със старото окачване гумите опираха ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                  Добре де, със старото окачване гумите опираха ли?
                  Със старото окачване пак опираха,дори и с 31/10.5/15 Кобра пак опираха,но въпроса сега е нали се увеличиха ходовете с новото окачване,да се направи нещо за получаване на максимален ефект......а в случая това опиране на задните гуми ограничава ходовете.Не че и така не може да се кара или пък му пречи чак толкова на проходимостта,но все пак една работа или се върши добре или въобще не се върши.Та в тоя ред на мисли съм намислил да прережа подкалнниците и да ги прибера още навътре в купето,и така да се освободи място на гумите .Поздрави.
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                    ... Та в тоя ред на мисли съм намислил да прережа подкалнниците и да ги прибера още навътре в купето,и така да се освободи място на гумите ...
                    Опасявам се, че за да не трият гумите ще трябва да последваш светлия пример на австралийските патрулджии и да заформиш нещо такова:

Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Опасявам се, че за да не трият гумите ще трябва да последваш светлия пример на австралийските патрулджии и да заформиш нещо такова:

Аааа...давай ми идеи ти...давай.....
                      П.П.Между другото добре изглежда.Поздрави.
                      NISSAN FOREVER

Коментар

А ето и обещаното видео.Сваляйте и гледайте.....мисля че има какво да се види.Няма да съжалявате.Поздрави.
                        http://htftp.offroadsz.com/lubashki7...2%e5%f1%f2.mpg
                        Последно редактирано от lubashki777; 09-12-08, 15:43.
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Аз поне не мога да сваля/ отворя файла. Свалям само 1.3 kb от него. Само при мен ли е проблема?

Коментар

Ами при мен тръгва.....да не би да е нещо от връзката
                            П.П Аааа....от adsl не тръгва.....не знам какво става....довечера ще го пробвам и от къщи....
                            П.П.Оппаааа....имах някаква забранена функция.....тръгва си нормално....Поздрави.
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                              Аз поне не мога да сваля/ отворя файла. Свалям само 1.3 kb от него. Само при мен ли е проблема?
                              Файлът е големичък - 1,4 GB
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X