Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за оглед на Terrano 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвети за оглед на Terrano 1

Колеги, утре ще ходя да огледам едно Terrano 1 2,4 с газова уредба.
    Това ще ми е първата джипка и се притеснявам малко от евентуални проблеми, които не бих забелязал.
    Бихте ли ме посъветвали какво точно да гледам и кои са проблемните места на тези Нисани?
    Така само за проба проблем ли ще е да се включи предния мост на асфалт? Как да разбера хъбовете наред ли са?
    Благодаря ви.
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

До: Съвети за оглед на Terrano 1

чети http://www.nissan-4x4.ru/Razdeluy/Av...488&opencat=45
    Моят е същия, на газ. И на мен ми беше първа, мога да кажа, че случих. Единственият проблем беше със съединителя на климатика, но го оправих сам.
    Много здрава машина.
    Последно редактирано от newage; 27-11-08, 17:36.

Коментар

здрасти,
      имах такъв в продължение на седем години, продадох го тая пролет,
      това което мога да ти кажа е:
      страхотен джип, проходим е почти навсякъде, излизъл съм от блато с него, безумно евтин за поддръжка, но има едно правило: не го купувай, ако предният собственик е мърляч, защото ще ти се завие свят иначе
      най - големият проблем ( на тия години вече ) му е ръждата, огледай го хубаво по праговете, под задните и предните калници, коша отпред и под краката на шофьора,
      дай му газ хубаво и ако пуши отзад, да знаеш, че си за смяна на маслените сегменти, демек почти основен ремонт ( пуши ли отзад е 100 % това което ти казвам, не са гумички на клапаните и не се оправя с смяната им - колкото и да те обеждава продавача )
      4x4 трябва да го пробваш или на сняг, или на кал или на крик, иначе дори и да не работи като включиш бавните той пак подскача целия,
      с окачването няма да имаш проблеми, ще сменяш само разни евтини тампони, трябва само да си го гресираш всяка есен,
      виж дали има теч на масло по задният диференциал, той е LSD ( с повишено триене ) и се кара само с масло за такива диференциали,
      за скоростната кутия - само ти казвам, че аз и направих основен ремонт за 300 лв с частите и труда, така че нямаш проблеми
      дай някоя снимка, едно време бяха пет - шест такива в цяла София и ги знаех, макар че сега едва ли

Коментар

Благодаря за съветите.
        Само не ми стана напълно ясно, как да разбера, че 4Х4 и бавните работят нормално. Трябва на черно (сега сняг няма...), да видя, че превърта и предните гуми ли?
        Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от broker111 Преглед на мнение
          здрасти,
          имах такъв в продължение на седем години, продадох го тая пролет,
          това което мога да ти кажа е:
          страхотен джип, проходим е почти навсякъде, излизъл съм от блато с него,
          безумно евтин за поддръжка
          В потвърждение на това - за моя Терано 1 купих следните неща от Ebay за 225 лв. (включва изпращането).
          Грубо сметнатно всеки чарк излиза по 12-на лв. - все едно части за Лада съм купил.

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
            Благодаря за съветите.
            Само не ми стана напълно ясно, как да разбера, че 4Х4 и бавните работят нормално. Трябва на черно (сега сняг няма...), да видя, че превърта и предните гуми ли?
            нали ти казах, или на сняг, или на кал, или на крик, няма друг начин, като включиш на бавни целия джип подскача, ще го усетиш, те или работят или не, няма друго положение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X