Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запалителни свещи за двигатели на газ - ефект?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Запалителни свещи за двигатели на газ - ефект?

Привет.

Попаднах на това:http://www.bosch.bg/bg/products/car_...s/news_804.htm

Та интересувам се дали някой е ползвал такива свещи, при какъв двигател и има ли осезаем ефект.

Благодаря.
    Черно, мирише и разваля характера!

До: Запалителни свещи за двигатели на газ - ефект?

Вземи си едни най-обикновени NGK по 3 лева парчето и си свиркай...като ги сменяш на 10000 километра ще си пъти по-доволен от бош-а...
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Подкрепям напълно Вальо Стоилов. А относно съдържанието на страницата от линка цитирам: "В зависимост от типа гориво се определя и типа на запалителните свещи. В случай на използване на газ като гориво поради високото работно налягане възниква необходимост от по-високо напрежение на запалване. То автоматично се компенсира от управляващия блок на двигателя, работещ на газ, ако е с вградена функция за изместване момента на запалване в посока по-рано.". Пълно мазало. Защо работното налягане при използване на газ е по-голямо ПРЕДИ запалването на сместа? След това се смесват понятия като налягане, скорост на горене и т.н.
      Според мен тази страница е смешна за фирма като 'Бош', но след като от техен дилър си купих кабел 'дистрибуторна капачка - свещ' за 'Форд'-а и искрата бягаше около него по-добре от всички 'бягащи светлини', които съм виждал - вече нищо от тях не ме учудва.

Коментар

Подкрепаям Валката и аз.За мен японските коли работят най-добре с NGK

Коментар

Първоначално публикуван от nnikolow_n Преглед на мнение
          ...Защо работното налягане при използване на газ е по-голямо ПРЕДИ запалването на сместа?...
          Заради различния адиабатен коефициент на горивната смес. Всичко в статийката е вярно, само дето е малко криво свързано.

Коментар

Първоначално публикуван от nnikolow_n Преглед на мнение
            Подкрепям напълно Вальо Стоилов. А относно съдържанието на страницата от линка цитирам: "В зависимост от типа гориво се определя и типа на запалителните свещи. В случай на използване на газ като гориво поради високото работно налягане възниква необходимост от по-високо напрежение на запалване. То автоматично се компенсира от управляващия блок на двигателя, работещ на газ, ако е с вградена функция за изместване момента на запалване в посока по-рано.". Пълно мазало. Защо работното налягане при използване на газ е по-голямо ПРЕДИ запалването на сместа? След това се смесват понятия като налягане, скорост на горене и т.н.
            Според мен тази страница е смешна за фирма като 'Бош', но след като от техен дилър си купих кабел 'дистрибуторна капачка - свещ' за 'Форд'-а и искрата бягаше около него по-добре от всички 'бягащи светлини', които съм виждал - вече нищо от тях не ме учудва.
            Бош отдавна са китайско качество с немска цена (виж моят опит). Преди време купих комплект кабели за свещи, Бош за 70 лв. с очаквания за добро качество. След няколко години свършиха, като най-обикновените ментета.

Коментар

И аз съм на мнение че NGK са свещите.
              От бош не мога да кажа че съм недоволен , но от хората работещи във варненският им магазин определено съм.Завалийките и с каталог не могат да работят.....

Коментар

Простете за глупавият въпрос, но какво е NGK? Демек директно ли да питам в магазина за NGK или да не ползвам абривиатурата?

Коментар

Първоначално публикуван от drago_pishinkov Преглед на мнение
                  но какво е NGK? директно ли да питам в магазина за NGK
                  Не ми се рови ... ...Нипон (япония) - Нещо си - Корпорейшън примерно ползвай го директо съкращението се е превърнало в име
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Привет.

Попаднах на това:http://www.bosch.bg/bg/products/car_...s/news_804.htm

Та интересувам се дали някой е ползвал такива свещи, при какъв двигател и има ли осезаем ефект.

Благодаря.
                    колега най важно е да пали другото е бял кахър всички са една стока но поне да не си набутан с много
                    Човек се учи с много практика:D

Коментар

От BRC ме посъветваха да не си давам парите за тези свещи, че изолацията им се напуква много бързо.

Коментар

От BRC ме посъветваха да не си давам парите за тези свещи, че изолацията им се напуква много бързо.
                        Прави са, не взимай в никакъв случай NGK.
                        Te по принцип Японците нямат и качествени коли.
                        Пийте червено вино! Дава здраве.
                        А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Ъъъ, то тези от ВRC имаха предвид свещите на BOSH

Коментар

Колега не слагай други свещи освен тези, които изрично се препоръчват за твоя автомобил.
                            Тези свещи, които ти си посочил даже в никакъв случай.
                            Вероятнсотта да се получи нещо добро е почти равна на нула.
                            Ако забелязвате тези свещи ги дават да стават за повечето модели автомобили, сами се сещате, че такова животно нема, дето хем на мен да ми е добре хем на Вуте.
                            Аз също се подлъгах само с едни ПЛАТИНИУМ, уж много добри, уж страшни, уж по-малко гори и това всичко в магазина докато дам 100 лв. В следващия момент слагам и просто е трудно за описване.
                            Така че само оригинални.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X