Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпросчета относно Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко въпросчета относно Терано 2

Здравейте.От скоро съм горд собственик на Терано 2 2,7TDI .Та по същество в дясно от волана имам някакво копче с 3 положения ("S";"a/t";"*") до колкото разпитах това са спортен,автоматичен и зимен режим но на кое се чуда на скоростите на двигатела и каква е разликата между 3-те режима (джипа е с автоматична скоростна кутия).Втория ми въпрос е за копчето на скоростния лост което като го натисна на таблото светва надписа "О/D off" за него изчетох най-различни неща-било 6-та скорост на колата,използвало се като демултипликатор или нещо подобно,и било за градско шофиране.И последния въпрос (за сега ) е като подам на колтакт на таблото в долен ляв ъгъл премигва надпис "ATP" ?

Благодаря предварително!!

До: Няколко въпросчета относно Терано 2

S=snow - сняг
    A/T=all terrain - разбирай всякакъв терен.

...предполагам.

ATP-то ако гасне, след като светне, предполагам не е проблем. Нещо свързано със скоростите е. Прави си някаква автодиагностика. Както и ABS-а, примерно.

За съжаление друго не мога да кажа. Аз съм с механични скорости, а това са все специфики за автоматика.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Овърдрайв...Автоматикът ти е 4-степенен.Овърдрайва е включване до 3-та скорост.Това е.
      Ако си на 4-та и натиснеш копчето,АТ-то ще превключи на 3-та и ще усетиш лека моторна спирачка...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        S=snow - сняг
        A/T=all terrain - разбирай всякакъв терен.

...предполагам.

ATP-то ако гасне, след като светне, предполагам не е проблем. Нещо свързано със скоростите е. Прави си някаква автодиагностика. Както и ABS-а, примерно.

За съжаление друго не мога да кажа. Аз съм с механични скорости, а това са все специфики за автоматика.
        преди малко погледнах в ръководството на един приятел (тои е с ръчни скорости) и до колкото разбрах снежинката я водат за зимен а за това "S" до колкото разбрах го водат спортен и единственото което ми доиде на идея е да е "kick down".
        A относно "ATP"-то то само премигва но ми направи впечатление и ми стана интересно понеже за сега не сам срещал такова нещо и не сам го виждал да се активира и се чуда каква роля играе

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          Овърдрайв...Автоматикът ти е 4-степенен.Овърдрайва е включване до 3-та скорост.Това е.
          Ако си на 4-та и натиснеш копчето,АТ-то ще превключи на 3-та и ще усетиш лека моторна спирачка...
          аз си поиграх и като карам някаде 80-90km/h и го изключа става точно така двигатела започва да се форсираи да спира но понеже имам 1-2-ра скорост които мога да ги избирам и ми казаха че това са били скорости които да ги използвам точно като сускам по дълъг наклон и ми стана интересно дали не е нещо от сорта на тези за градско шофиране но поне аз не откривам съществена разлика (за това бях питал и в сервиза на нисан но там се оказа че знаят дори по малко и от мен )

Коментар

OD = Овърдрайв. Всичко което колегата ти е казал по-горе. Това е предавка с цел икономичност. Т.е. Още една допълнитела скорост (не точно) с която предавателното число се променя след 1/1. Иначе казано 0.нещо си... абе стана много сложно....

Гледай сега. Като натиснеш копчето, минаваш на по ниска предавка принудително. Това може да ти е полезно като изпреварваш или като се спускаш. При натисването му забраняваш на автоматика да минава на най-високата предавка. Особенно ценно е зимата. Държиш джипката в обороти...

Коментар

Първоначално публикуван от killer_diler Преглед на мнение
              единственото което ми доиде на идея е да е "kick down".
              Извинявай не се заяждам ама това изречение не го разбрах
              "kick down" е функцията на автоматика да сваля една или няколко предавки надолу при натискане педала на газта до край, т.е. караш примерно на 4-та и тръгваш да задминаваш, ако подаваш газ плавно ще ускоряваш плавно (на 4-та) дълго и тъжно ако натиснеш педала до долу, автоматика сам ще слезне на 3-та или 2-ра и ( ще го усетиш по звука на мотора и ускорението ) и ще издухаш другия
              "kick down" функцията кутията си я прави сама и не се индикира на таблото ( освен при най-новите изгъзени дигитални арматурни табла където не свети "D", а точно на коя предавка си ) Звънкай ако имаш още въпроси
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря на всички за съдеиствието!!! За сега обаче трябва да спра с разочаването на джипа че ме изненада с ново 10 шибидаха ми протече слет дъжд,миене тавана над шофиорския сенник е мокър

Коментар

Това вече е лесно. Прочисти си маркучите на шибедаха (не лично ти разбира се) отиди в някой нормален сервиз и ще го оправят за 1-2 часа. Имало и някакви много приятни силикончета за тази цел. Намазва се директно в/ху уплътнението...

Коментар

Проблемът е отстранен указа се че е подлизвало от уплутнението на прозореца и се разминах само с една туба силикон само не съобеазих да вида положението на стъклото преди да го свала но слет ремонта го наместих на око.Тествах го на автомивка не протече сега остава само да изчакам някои дъжд.А за тези маркучета ако това са тези които отвеждат влезлата вода от шибидаха ,тях ги тествах първо и преминаха теста успешно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X