Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител за Нисан Патфайндър 2007г?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съединител за Нисан Патфайндър 2007г?

Здравейте,
    аз съм нов във форума и от почти две години съм притежател на Нисан Патфайндър 2.5DCi.
    Много съм доволен от колата и засега нямам оплаквания.Имам няколко въпроса относно джипа.
    Първо да поясня,че е с 6 ръчни и е второто ниво на оборудване.
    На 40 000км е.
    Първия ми въпрос е дали колата има сигнализация за изхабени накладки?
    Четох,че по принцип имат такава екстра,но не съм сигурен дали се предлага за това ниво на оборудване.Вече е на доста километри и мисля да ги сменя.Да го направя ли или може още да издържи?Да поясня,че не усещам да има проблем при спиране.Просто педала го натискам по дълбоко и силно от преди.Визуално на предните не им остава много.
    Колко струва подмяната на всички накладки?

Втория ми въпрос е относно съединителя на колата.Четох,че заради големия въртящ момент,се износвал бързо.От както го прочетох ми се струва,че вече тягата не е чак толкова силна,но пък не забелязвам да превърта и да качва по-високи обороти при потегляне или подаване на газ.Дали ми се струва или наистина се налага смяна при пробег от 40 000км?

Ако има хора с такъв Патфайндър,нека споделят и за цената на оригинален съединител от Нисан София,за да се подготвя психически.
    Благодаря предварително

До: Съединител за Нисан Патфайндър 2007г?

Здравей,
    по въпроса за накладките - няма японски автомобил с електрически датчик за накладките. На почти всички японски коли накладките са с механичен датчик - това са едни метални пластнки, които започват да опират в диска и се чува стържене, което те предупреждава, че момента за смяна е дошъл. Тези пластинки са от мек материал и не повреждат спирачния диск, така че имаш достатъчно време за да организираш смяната (може да е 1000-2000км), но не е желателно да чакаш толкова. Възможно е при износване на накладките да спадне нивото на спирачната течност и тогава да светне лампичка на таблото. Това кара много хора да мислят, че накладките са с ел.датчик.
    По въпроса за цените на накладките - зависи дали ще ги вземеш от НИСАН или не. Имай пред вид, че първите накладки на автомобила изкарват най-много. След това, каквито и да сложиш ще издържат много по-малко км.
    По въпроса за съединителя - оригиналния съединител би трябвало да издържи много повече от 40000км. За съжаление и аз съм чувал, че на този модел не издържат много.

ПС: За цени нямам право да ти пиша, тъй като това ще се тълкува като реклама.
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Здрасти,имам същият Нисан,само че е автоматик. За съединителя не мога да кажа, но за накладките:
      Предните заминават за около 30-40хил -зависи от начина на каране - цена около 170-180 лева(в Нисан - не мисля,че ще ги намериш другаде)
      Задните за 50-60 хил малко по евтини са.около 150 лева. За около 100000 се получава лек ръб на дисковете и е препоръчително да се сменят - комплекта е 500 лева(предни)
      Иначе колата е супер моята стана на 120 хил.без грешка.
      Със сигурност пак Нисан ще си купя.

Коментар

Мерси за отговорите.

Да попитам,дали мога да си сменя в такъв случай на първо време предните само,защото те са по захабени,а задните да си ги сменя при следващата смяна на маслото,тоест след 10 000км.

Защото вчера свалих и задна гума да поверя визуално как са,и не ми изглеждаха за смяна.Досега на всички коли ,които съм имал съм сменял едновременно и предни и задни накладки.Никога не по отделно.Не съм се замислял дали ще е проблем ако едните са нови а другите не.

Също така да попитам.Ремъците на какъв пробег се сменят.Знам,че по принцип им дават 60 000км и после е препоръчетилно да се сменят.Това важи ли и за Патфайндъра?

Коментар

колега шотгън600 защо сменяш винаги и задни едновременно те не се износват еднакво. по принцип на 2или3 предни смени чак тогава се износват и задните. а за пробега на ремъка за всяка кола си е индивидуално. прави ми впечатление че напоследък новите коли имат доста голям пробег преди смяна. мога да ти кажа в понеделник по програма на колко го дават да се сменя. поздрави

Коментар

Ами ще съм ти много благодарен ако разучиш за моя модел,кога се сменя ремъка,защото като нищо ако питам в сервиза, ще ме метнат да го сменя по-рано.

Значи като ида в сервиза ще поискам само предните накладки да сменят.
            Ами това мисля,че всичката ми необходима информация.

Коментар

Ремъците са два - пистови ,един голям,динамо,водна помпа и др. и един малък климатиков.
              И двата е хубаво да ги смениш на 60,000 за да нямаш проблеми в бъдеще(просвирване,скърцане и т.н.). Ангренажен -няма-с верига е. А за накладките сменяй само които са износени,в случая предните - и без това са цифра.
              Сменяй си маслото редовно - 8,най-много 10,000 км. независимо какво ще ти кажат всички професори на тази тема. Сутрин подгрявай поне 5-6 мин.преди да тръгнеш. При спиране изчаквай поне 2 мин. да поработи преди да изгасиш мотора(заради турбото - да се охлади) особенно след магистрално каране. Маслото на скоростната кутия и диференциалите също се сменя на 60хил.километра(ЗАДЪЛЖИТЕЛНО)от това страдат повечето японски кутии -от несмяна на масло.
              Дано съм бил полезен.

Коментар

Мисля,че си много полезен.Мерси много.

Като го купих имах право на три безплатни смени на маслото и филтрите или 60 000км безплатно обслужване.Тоест излиза,че маслото трябва да го сменям на 20 000км.Като ги питах,какъв е този интересен пробег,ми отговориха че било съвремонно и качествено масло,което се сменябо по-рядко.
                Естествено не ги послушах.Сменям го на около 9000км.Само сега малко закъснях и ще го сменя на 12 000км.Дано не съм прецакал нещо.
                Благодаря за съветите.

Коментар

Колега представи си,че караш средно сумарно с 50 км/ч./градско инзвънградско толкова,ако не и по-малко/Т.е за 10000 км. си бръмчал 200 часа. Е за 200 часа може ли да го накъкаш маслото,синтетика някаква си там.Ако искаш го сменяй и на 2 000 км.Ама по примера който ти дадох няма и 10 дни. После колата ти е на 40 хил.Ако си я взел нова значи е в гаранция.Що да сменяш ремък на 60,ако производителя казва100 или е с верига.Карай и си свиркай.

Коментар

На моя смених предните накладки на 40 000 а задните на 60 000 км.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
                      Колега представи си,че караш средно сумарно с 50 км/ч./градско инзвънградско толкова,ако не и по-малко/Т.е за 10000 км. си бръмчал 200 часа. Е за 200 часа може ли да го накъкаш маслото,синтетика някаква си там.Ако искаш го сменяй и на 2 000 км.Ама по примера който ти дадох няма и 10 дни. После колата ти е на 40 хил.Ако си я взел нова значи е в гаранция.Що да сменяш ремък на 60,ако производителя казва100 или е с верига.Карай и си свиркай.
                      Извинявай,че се намесвам но градското каране пък било то и с 20км/ч е най-вредно за за двигателя - и следователно за качеството на маслото. а относно гаранцията - май не си много наясно какво покрива и какво не. А въобще влизал ли си в сервиза на Нисан,или която и да е друга фирма за да търсиш проблем по гаранция? Аз му предлагам вариант който да му спести бъдещи проблеми и разходи.

Коментар

Точно във Варна в сервиза на Нисан се опитах да вляза един път ама не ме приеха щото проблема беше по деликатен и ме отсвириха директно.Пък в Мото пфое съм си влизал по гаранция и съм нямал никакви проблеми.Гаранцията от производителя покрива всичко пък как местния дилър ще ти отстрани проблема или ще те отсвири си зависи изцяло от представителя на марката.Проблема е деликатен и за това новите коли е хубаво да се вземат от фирмите които имат много позиции части на склад/ако ме разбираш какво искам да кажа/.Пък такива като Нисан дето елементарните им части са на склад я в Амстердам я някъде другаде и една бурмичка я чакаш сумай ти време ,кво чакаш да ти оправят гаранционно по колата,няма да се набутват я.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
                          Точно във Варна в сервиза на Нисан се опитах да вляза един път ама не ме приеха щото проблема беше по деликатен и ме отсвириха директно.Пък в Мото пфое съм си влизал по гаранция и съм нямал никакви проблеми.Гаранцията от производителя покрива всичко пък как местния дилър ще ти отстрани проблема или ще те отсвири си зависи изцяло от представителя на марката.Проблема е деликатен и за това новите коли е хубаво да се вземат от фирмите които имат много позиции части на склад/ако ме разбираш какво искам да кажа/.Пък такива като Нисан дето елементарните им части са на склад я в Амстердам я някъде другаде и една бурмичка я чакаш сумай ти време ,кво чакаш да ти оправят гаранционно по колата,няма да се набутват я.
                          Според мен,коли трябва да се копуват от марка която да не те кара да стигаш до гаранцията.А за Мото пфое мога да пиша псувни до 101 и обратно.Имам и няколко Форда в автопарка. За сервиза на Нисан съм съгласен - трагедия-за мой късмет ходя там за да си купувам само филтри. а гаранцията не покрива всичко - прочети си я още веднъж като имаш време!
                          Нищо лично - просто се опитвам да помогна на човека.

Коментар

Аз също не обичам сервизи където не те пускат да видиш как работят по колата ти.По тази причина си маркирам филтрите по начин който аз си разбирам,за да мога да проверя после дали са сменили нещо или само съм дал пари!

Ако не е тайна,къде си караш колата ramar?До сега Нисан не съм имал и нямам идея,къде има сервиз с разбиращи и точни майстори.

Коментар

Никъде не я карам. Не съм имал никакви проблеми до сега. Маслото си го сменям сам(имам център за смяна на масла(Кастрол Щатски) моите момчета ми го сменят за 10мин.Ходя на 20,000км да ми удрят печат в Нисан Веднъж ходих в сервиза им за смяна масла трансмисия и диференциали(викат те заради гаранцията) - и до сега незнам дали ги смениха,иначе парите ми ги взеха. Накладки всеки с малко понятие от коли може да ги смени.Вече съм на 120,000км нямам ядове. Въздушен и климатикови филтри можеш да си купиш от Техко(срещу Практикер) на една трета от Нисанската цена.За масления купувай оригинала(34 лева) ако те интересува още нещо питай:
                              0887471475
                              Павлин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X