Здравейте колеги,имам въпрос към Вас.Ще купувам Патрул,на който има монтиран преден въздушен блокажARB,а на задния диф.е оставен фабрично монтирания,който се включва с въртящ се бутон,поставен на конзолата между предните седалки.На какъв принцип работи той и има ли нужда от подмяна?Благодаря за информацията.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Блокаж на задния диф.на ПатрулGR
Свий
X
-
До: Блокаж на задния диф.на ПатрулGR
Вакуум. Ако е изправен не се сещам за нито една причина за смяна.Първоначално публикуван от jashi1 Преглед на мнениеНа какъв принцип работи той и има ли нужда от подмяна?
Карай си с него, докато успееш да го счупиш.
Ние не сме неутрални!
-
Оригиналният принудителен блокаж се управлява с вакуум, обичайният му проблем е управляващият блок отпред при двигателя... може да се смени с друго не е фатално и лесно се поправя... Не е толкова здрав като тунинговите от реномирани фирми но е достатъчно здрав... няма причина да го сменяте...
Коментар
-
А някой може ли да каже къде точно се намира въпросния управляващ блок или снимка да пусне,защото по едно време не ми работеше светлинната индикация на блокажа, и първоначално търсейки причината се опитах да открия въпросния управляващ блок,но така и не успях да разбера кое точно е това нещо.Предварително благодаря.Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеОригиналният принудителен блокаж се управлява с вакуум, обичайният му проблем е управляващият блок отпред при двигателя... може да се смени с друго не е фатално и лесно се поправя... Не е толкова здрав като тунинговите от реномирани фирми но е достатъчно здрав... няма причина да го сменяте...
П.П.Както са писали колегите заводския блокаж си е доста здрав.Преди два месеца имах проблем със светлинната индикация за включен блокаж.Поради факта че лампата не светеше,на два пъти се прибирах на разстояние около30километра и карайки със забравен включен блокаж и скорост от 80-110км/ч.,като втория път завоите бяха сериозни,а джипа с калните гуми.Освен увеличения шум и дори съскане на въздух което се чуваше отзад няма никакви поражения/а аз две нощи не спах от притеснения
/,така че........Поздрави.
NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Мерси за информацията и доколкото разбирам е идентичен като работа като при ARB,блокиращата муфа,задеиствана от сгъстен въздух блокира планетарното колело,после я връщат пружини...Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеОригиналният принудителен блокаж се управлява с вакуум, обичайният му проблем е управляващият блок отпред при двигателя... може да се смени с друго не е фатално и лесно се поправя... Не е толкова здрав като тунинговите от реномирани фирми но е достатъчно здрав... няма причина да го сменяте...
Коментар
-
До моторчето на чистачките.Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеА някой може ли да каже къде точно се намира въпросния управляващ блок или снимка да пусне ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеА някой може ли да каже къде точно се намира въпросния управляващ блок или снимка да пусне,защото по едно време не ми работеше светлинната индикация на блокажа, и първоначално търсейки причината се опитах да открия въпросния управляващ блок,но така и не успях да разбера кое точно е това нещо.Предварително благодаря.
П.П.Както са писали колегите заводския блокаж си е доста здрав.Преди два месеца имах проблем със светлинната индикация за включен блокаж.Поради факта че лампата не светеше,на два пъти се прибирах на разстояние около30километра и карайки със забравен включен блокаж и скорост от 80-110км/ч.,като втория път завоите бяха сериозни,а джипа с калните гуми.Освен увеличения шум и дори съскане на въздух което се чуваше отзад няма никакви поражения/а аз две нощи не спах от притеснения
/,така че........Поздрави.
Ето, надявам се и това да ти свърши работа.LZ1HRD
Коментар
-
В този случай, ако се съди по това, което пише в наръчниците, си бил без блокаж. Блокът за управление включва датчик за скоростта, който при скорост над 7 км/ч трябва да изключи (да не позволи да се включи) блокажа.Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение... карайки със забравен включен блокаж и скорост от 80-110км/ч., ...
Погледни на стр. 211 -217 от руския наръчник.Последно редактирано от Чавдар (V93); 21-09-08, 13:10.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Линк има отдавна в тема "Сервизни ръковоства"Първоначално публикуван от hilllti Преглед на мнениеПусни един линк на колегата с PDF-то (ако го няма) - върши работа.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Благодаря за инфото,а и аз знам че има датчик който изключва,но "капацитети" казаха че такова нещо нема и аз....
NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Коментар