Здравейте колеги, нов съм във форума и за жалост първият ми пост е свързан с един-два неприятни проблема. Накратко джипката ми е Терано 2 2.7 ТД '94 год. от известно време насам ми прави впечатление когато я карам на дълъг път, на равно не може да развие скорост повече от 90км/h, педала на газта е до ламарината, изпреварването е невъзможно, а когато трябва да се изкачва макар и минимален наклон по магистрала скоростта пада и до 70 км/h. Забелязах също че от ауспуха излиза сиво-бял дим когато е на скорост (5) и се отнеме малко от педала на газта по спускащ наклон(също по магистрала). Филтрите въздушен и горивен са сменени на около 1500 км са, маслото не го пипа въобще, също и охлаждащата течност не е помръднала. С този вървеж разхода на гориво на дълго я засекох 10л/100км. Нафта сипвам само от реномирани бензиностанции ОМВ, Лук Ойл. На място като я изфорсирам не може да вдигне пове4е от 2000-2500об./мин. и започва да пуши сиво-бял дим и самият мотор започва да глъхне. Направих експеримент и махнах въздушния филтър, тогава се изфорсира до 3000об., турбото се чува много добре да свисти, но пак пуши около 2000-2500об. и глъхне. Това е относно първия проблем, втория е свързан с това, че когато пак я карам на дълъг път и има подходящ наклон и изключа от 5-та предавка за да ползвам инерцията трябва да изчакам скоростта да падне до 60-70км за да включа отново на скорост, и то трябва първо да мина на 4-та и след това на 5-та, иначе ако пробвам директно на 5-та стърже яко и много трудно влиза предавката. Също и самия скоростен лост там където е металната част преди топката става доста топъл почти горещ.
Извинявам се предварително за дългия пост, но незнам какво да правя и ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне и насочи.
Благодаря предварително.
Извинявам се предварително за дългия пост, но незнам какво да правя и ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне и насочи.
Благодаря предварително.
Коментар