Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ускорението на Нисан Терано 2 2.7 ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с ускорението на Нисан Терано 2 2.7 ТД

Здравейте колеги, нов съм във форума и за жалост първият ми пост е свързан с един-два неприятни проблема. Накратко джипката ми е Терано 2 2.7 ТД '94 год. от известно време насам ми прави впечатление когато я карам на дълъг път, на равно не може да развие скорост повече от 90км/h, педала на газта е до ламарината, изпреварването е невъзможно, а когато трябва да се изкачва макар и минимален наклон по магистрала скоростта пада и до 70 км/h. Забелязах също че от ауспуха излиза сиво-бял дим когато е на скорост (5) и се отнеме малко от педала на газта по спускащ наклон(също по магистрала). Филтрите въздушен и горивен са сменени на около 1500 км са, маслото не го пипа въобще, също и охлаждащата течност не е помръднала. С този вървеж разхода на гориво на дълго я засекох 10л/100км. Нафта сипвам само от реномирани бензиностанции ОМВ, Лук Ойл. На място като я изфорсирам не може да вдигне пове4е от 2000-2500об./мин. и започва да пуши сиво-бял дим и самият мотор започва да глъхне. Направих експеримент и махнах въздушния филтър, тогава се изфорсира до 3000об., турбото се чува много добре да свисти, но пак пуши около 2000-2500об. и глъхне. Това е относно първия проблем, втория е свързан с това, че когато пак я карам на дълъг път и има подходящ наклон и изключа от 5-та предавка за да ползвам инерцията трябва да изчакам скоростта да падне до 60-70км за да включа отново на скорост, и то трябва първо да мина на 4-та и след това на 5-та, иначе ако пробвам директно на 5-та стърже яко и много трудно влиза предавката. Също и самия скоростен лост там където е металната част преди топката става доста топъл почти горещ.
    Извинявам се предварително за дългия пост, но незнам какво да правя и ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне и насочи.
    Благодаря предварително.

До: Проблем с ускорението на Нисан Терано 2 2.7 ТД

Като за начало може да смениш бензиностанцията и горивния филтър( цък ). Също да провериш в скоростната кутия дали има масло. Провери и съединителя дали е регулиран правилно.
    Последно редактирано от kuzdov; 24-08-08, 15:55.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

От: Проблем с ускорението на Нисан Терано 2 2.7 ТД

Колега, преди време имах подобен проблем, но при мен на място се форсираше, а при каране на дълъг път като че ли не и стигаше нафтата и не можеше да вдигне обороти и съответно - скорост.
      Оказа се, че е от филтърчето на входа на нафтовата помпа - затлачено. След едно по-грубо движение с отверката вече го няма не само самото филтърче, но и проблема. Кирилизация му викам на това...

Коментар

Малко вероятно, но......свали дебитомера, напръскай го с обезмаслител и виж дали ще има промяна.

Коментар

Цедката си изчисти- това е решението на проблем 1 , а за 2 - не знам

Коментар

За проблем едно е сигурно входната цедка на помпата,по пордобно прочети тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=148576 и модела до 97 нямат дебитомер.За проблем две сигурно има нещо счупено вътре,погледни маслото дали има достатътно и за стружки,слабо място е скоростната кутия на дизела до 97
            Terrano 2 2,7td 1994
            Keeway atv 100

Коментар

Що за тема е това от преди 4 години ) Проблем 2 е, че въобще някой изключва от скорост по надолнище на дълъг път, горивото което пестиш е минимално и е безмислено да се изключва от скорост, аз това го правя само в града, но там се спира постоянно. По надолнище с висока скорост разхода на дизела е много малък, някой по вещ може да каже колко пада, но е много.
              Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
              X-trail 2.2 Di 2003
              Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                Що за тема е това от преди 4 години ) Проблем 2 е, че въобще някой изключва от скорост по надолнище на дълъг път, горивото което пестиш е минимално и е безмислено да се изключва от скорост, аз това го правя само в града, но там се спира постоянно. По надолнище с висока скорост разхода на дизела е много малък, някой по вещ може да каже колко пада, но е много.
                Това е коментирано многократно, дажи имаше спорове и ще има още, но Спарки убори всички с ясни доводи и най-вече доказателства. Специално при тераното, (а и вероятно при всички автомобили) с елекртонно ГНП при спускане на скорост след определени обороти не се подава гориво. При тераното (след "97) това са 2000 об/мин.Пример спускате стръмен участък, карате на 4-та предавка без да сте натиснали педала на газта, оборотите са след 2000, примерно 2500 - ГНП не подава гориво от където следва разхода на гориво - 0. Ако сте по инерция, на нулева предавка и да речем 900об/мин, разхода на гориво >0 при всички случай. Така, че карайте предвиждайки
                * дори компетентни колеги коментираха за механични ГНП, че пак било същото.

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X