Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло от Турбото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на масло от Турбото

Здравейте колеги!!
    Появи ми се теч на масло от Турбото. Теча е на връзката към въздушния филтър, пробвах да стегна скобата но не спря. Не мога да си обясня каква е причината толкова масло да навлиза от там, като има връзка само от отдушника на клапаните. Моля за идеи от къде идва проблема?

До: Теч на масло от Турбото

Не ръчкай скобата въобще, ами търси от къде влиза. Ако е от отдушника (а то няма от къде другаде да е), работата е зле-духа в картера и отиваш на смяна на сегменти или направо основен ремонт....
    Последно редактирано от kuzdov; 23-08-08, 21:11.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Не ръчкай скобата въобще, ами търси от къде влиза. Ако е от отдушника, работата е зле-духа в картера и отиваш на смяна на сегменти или направо основен ремонт. И като разглобиш системата, промий интеркулера и въздуховодите.
      Чак толкова сериозно ли е????
      Теча ми се появи след смяна на маслото, ако има връзка!!!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Не ръчкай скобата въобще, ами търси от къде влиза. Ако е от отдушника (а то няма от къде другаде да е), работата е зле-духа в картера и отиваш на смяна на сегменти или направо основен ремонт....
        Компресията ми е в норма, скоро го проверявах. В сервиза ми бяха попрекалили с нивото на маслото- беше доста над максимума, мислих си че е от там, но явно не е. Навява ме идеята че преди да сменя маслото, в старото е имало някаква добавка. Просто не доумявам от де се пръкна тоя проблем?????

Коментар

Какво значи в нормата? Колко атмосфери е и как я измери-на студен или на топъл двигател? Щом се е появил теча след първата смяна на маслото, разсъждаваш в правилна посока ....
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Измерването беше на топъл двигател, най ниската стойност беше 27.

Коментар

Т.е. на студен, след като е стояла поне няколко часа, както би трябвало да се измери, ще бъде 21-23 атмосфери, което е доста под нормите. При първото захлаждане ще спре да пали или ще пали с много зор. Направо търси майстор да отвори мотора и да се види дали ще минеш само със сегменти (задължително и клапаните трябва да се пипнат) или работата е по-дебела ....
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0097.jpg
Прегледи:1
Размер:40.7 КБ
ID:5065969
                Oil level too high - blocks oil drain from turbo - causes oil leaks from turbo!

Коментар

Дано да е това, ама 27 атм. на топъл двигател пак са малко.....
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

виш си въздушния филтер , ако е запушен няма от каде да взима въздух и тегли от отдушника на двигателя, а сигурен ли си че турбото ти е исправно , данеби да са заминали фтулките
                    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Като писах топъл двигател имах в предвид- Колата оставена при майстора в 9 часа и в 13часа замервана. Според майсторчето колата е добре!!
                      Възможно ли е, така да се каже от препълване с масло да се получи нещо такова. по каталог двигателното масло го дават 6.4литра, а те сипали 7литра!?!?!?

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
                        виш си въздушния филтер , ако е запушен няма от каде да взима въздух и тегли от отдушника на двигателя, а сигурен ли си че турбото ти е исправно , данеби да са заминали фтулките
                        Въздушния филтър е новичък,а фтулките как се диагностицират??
                        Турбото си бачка с фиукането си.
                        Мисля си за добавка в маслото, да не е имало преди!?!?

Коментар

Първоначално публикуван от kretos Преглед на мнение
                          Като писах топъл двигател имах в предвид- Колата оставена при майстора в 9 часа и в 13часа замервана. Според майсторчето колата е добре!!
                          Възможно ли е, така да се каже от препълване с масло да се получи нещо такова. по каталог двигателното масло го дават 6.4литра, а те сипали 7литра!?!?!?
                          не , няма проблем че е 7 литра , пак ти казвам виш въздушния филтер , ако си ходил по някои прашен черен път можеш да го задръстиш и за минути , или както казва колегата духа вкартера тоест нямащ комлресия
                          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

разбира се че има проблем ако е повече маслото!
                            виж поста по-горе!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X