здравейте отдавна несам се включвал в дискусия,но имам проблем с джипа откакто го взех от Австрия на 225000км е2.7 тди 1994г.неможе да варви добре.Първоначалния старт на първа и всяка следваща скорост до около 2500 оборота е добре а след това забива моцуна и колкото да го натискам стига до 110-120 км също има голям разход .Ако някой му идва нещо на ум да подскаже че в троян май няма koй даго погледне.Аз мисля дебитомер или някой клапан на въздуха незна МОТОРА РАБОТИ перфектно и изглежда като нов ,а от аспуха неизлиза никаква чернилка всичко е наред.Благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Терано 2 2.7 тди върви само до 120км/ч.
Свий
X
-
До: терано2 2.7 тди варви само до 120км.
Започни с въздушен и горивен филтър.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
-
До: Терано 2 2.7 тди върви само до 120км/ч.
Уестгейтът поддържа налягането на компресора в определени граници. Дали работи правилно може да се каже само след замерване.
При теб явно не достига гориво (щом няма черен дим въздух има достатъчно). Обаче от тук нататък става сложно и зависи от много неща.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеУестгейтът поддържа налягането на компресора в определени граници. Дали работи правилно може да се каже само след замерване.
При теб явно не достига гориво (щом няма черен дим въздух има достатъчно). Обаче от тук нататък става сложно и зависи от много неща.
Коментар
-
Колега, имах подобен проблем с форд рейнджър 2,5 Д, стигаше до 80 км/час и до там, пушеше сиво / бяло. Указа се запушена цедка на входа на горивната помпа (прилича на напръсник от много финна мрежа). Надявям се да съм бил полезен, поздрави!
Коментар
-
Първоначално публикуван от kiril georgiev Преглед на мнениеАко пуши черно има недостиг на въздух ли колега?
Коментар
-
Няма ли начин за компютърна диагностика?
Като слушам описанието ми се струва, че проблема е в или около турбото, друг вариант е компа да не работи добре от проблем в себе си или в липса на параметри (скапан датчик или сонда).
Пробвай с ръка да видиш дали смуче добре въздух на и над оборотите, на които ти забива нос
ПП Черен пушек означава добре работещ мотор (при нафта със сяра). Имам немалко дизели включително и една фабия РС, която си турляви черно от чисто новаЗима иде
Коментар
-
Един познат имаше точно същия проблем, само че Тераното е 3.0 ТДИ и е 2001 год. с турбина с променлива геометрия (незнам твоята каква е). Оказа се скапан дебитомер. Срещу 800 лв. колата стана "самолет"Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар