Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2 2.7 тди върви само до 120км/ч.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано 2 2.7 тди върви само до 120км/ч.

здравейте отдавна несам се включвал в дискусия,но имам проблем с джипа откакто го взех от Австрия на 225000км е2.7 тди 1994г.неможе да варви добре.Първоначалния старт на първа и всяка следваща скорост до около 2500 оборота е добре а след това забива моцуна и колкото да го натискам стига до 110-120 км също има голям разход .Ако някой му идва нещо на ум да подскаже че в троян май няма koй даго погледне.Аз мисля дебитомер или някой клапан на въздуха незна МОТОРА РАБОТИ перфектно и изглежда като нов ,а от аспуха неизлиза никаква чернилка всичко е наред.Благодаря предварително

До: терано2 2.7 тди варви само до 120км.

Започни с въздушен и горивен филтър.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Въздушен и горивен са сменени.На място се изфорсирва до край на на скорост до 2500-2700 и от там нагоре много трудно направо не къса.

Коментар

Вероятно топка парафин в горивен филтър.

Коментар

Не е топка парафин с филтрите всичко е наред.Възможно ли е някой клапан за въздуха и кой?

Коментар

Ако на някой му се пише да подскаже нещо.Днеска видях че клапата над турбото при даване на газ има много малък ход така ли е или на мен тя ми е прецакана.

Коментар

До: Терано 2 2.7 тди върви само до 120км/ч.

Уестгейтът поддържа налягането на компресора в определени граници. Дали работи правилно може да се каже само след замерване.
              При теб явно не достига гориво (щом няма черен дим въздух има достатъчно). Обаче от тук нататък става сложно и зависи от много неща.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                Уестгейтът поддържа налягането на компресора в определени граници. Дали работи правилно може да се каже само след замерване.
                При теб явно не достига гориво (щом няма черен дим въздух има достатъчно). Обаче от тук нататък става сложно и зависи от много неща.
                Ако пуши черно има недостиг на въздух ли колега?

Коментар

Колега, имах подобен проблем с форд рейнджър 2,5 Д, стигаше до 80 км/час и до там, пушеше сиво / бяло. Указа се запушена цедка на входа на горивната помпа (прилича на напръсник от много финна мрежа). Надявям се да съм бил полезен, поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от kiril georgiev Преглед на мнение
                    Ако пуши черно има недостиг на въздух ли колега?
                    Да, или излишък на гориво, което е едно и също, но все пак количеството въздух се проверява по-лесно, докато с горивото нещата са по-трудни.

Коментар

Здравеи колега,както описваш проблема наи верятно имаш недостиг на гориво,99% сам сигурен че е така.За целта трябва да се пусне повече гориво от някои компетентен за тази интервенция.Успех!
                      0898532785-КИКО

Коментар

Няма ли начин за компютърна диагностика?
                        Като слушам описанието ми се струва, че проблема е в или около турбото, друг вариант е компа да не работи добре от проблем в себе си или в липса на параметри (скапан датчик или сонда).

Пробвай с ръка да видиш дали смуче добре въздух на и над оборотите, на които ти забива нос

ПП Черен пушек означава добре работещ мотор (при нафта със сяра). Имам немалко дизели включително и една фабия РС, която си турляви черно от чисто нова
                        Зима иде

Коментар

Благодаря ви за саветите утре ще правя разни опити мисля парво да проверя тази цедка която е до помпата.А турбото свиридобре смятам че работи.

Коментар

Един познат имаше точно същия проблем, само че Тераното е 3.0 ТДИ и е 2001 год. с турбина с променлива геометрия (незнам твоята каква е). Оказа се скапан дебитомер. Срещу 800 лв. колата стана "самолет"
                            Don't hunt IF you can't kill
                            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Здравейте засега ни6то неможах да направя сам.Този моя модел нама дебитомер.Разни клапани за въздуха и немога да разбера нищо.Някой ако знае кой разбира от такива двигатели в моя раьон ас сам от Троян да подскаже каде да отида.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X