Здравейте колеги нов съм във форума и отскоро съм собственик на Терано 1 2.7ТД дълга база. Това е първият ми джип и първа дизелова кола и нищо не разбирам идеята ми е има ли колеги от Враца и околноста в час, които могот да помогнат със съвети?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Terrano 1, 2.7td - съвети след покупка - обслужване и др.
Свий
X
-
До: Terrano 1, 2.7td - съвети след покупка - обслужване и др.
Здравейте. Първо и аз да се похваля, от няколко дни съм собственик на Терано 2, 1998, дълга база, 2.7TDI. Та и на мене ми предстои да сменям всички "чорби" по джипката. Колега mimo1, разликата между твоя и моя двг е в интеркулера доколкото знам
, моя по книжка го дават да събира 6.2л с филтъра, колегите ще кажат, дали и при тебе е така. Скоростната кутия събира 3.5л, раздатката 2.3л, а задния диференциал 2.8л, като маслото му трябва да е с добавка за L.S.D., ако диференциала ти е такъв. И понеже все пак и аз съм нов тук
, имам едно въпросче към колегите с повече опит - има ли значение каква марка масло ще му сипя или просто да взема някоя от по-известните?
Поздрави:
Владимир
Коментар
-
До: Terrano 1, 2.7td - съвети след покупка - обслужване и др.
Смених току-що с МОТУЛ.
Всички масла - 250 лева, хартисаха малко (щото ЛСД маслото е на разфасовки примерно по 2л а е скъпо). Купих около 4л (мотора сбра 3.5) моторно, 8л трансмисионно, 4л ЛСД за задния мост. Маслен филтър оригинален от Митвас - с куриер пратиха, 20лв. Много свестни пичове, пратката опакована като БигМак бургер !
3.0 бензин Терано 1.
ПП: Раздатката е с нормално трансмисионно масло - както в предния мост и скоростите.
http://www.prospeed.bg/pages/motul-home.html
Тук на линка на Мотул каталог може да си изберете модела - дават както количеството, така и тип на маслата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар