Обява

Свий
Няма добавени обяви.

По-бързо затопляне зимата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• По-бързо затопляне зимата

Здравейте,
    направи ми впечатление че моя Мазньо много бавно стопля рано сутрин. Това в момента не ми е проблем, но щом зимата се върне това ще се превърне в трагедия за мен.

Та интересува ме, има ли начин да накарам парното на джипката да загрява по-бързо при ниски температури отвън.

Предната ми кола беше Honda Civic и нейното парно за 5 мин правеше чудеса.
    One Planet, One Internet!
    We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

До: По-бързо затопляне зимата

Отделената топлина от двигателя най-общо е функция на изразходеното гориво...Toyota Hilux има бутон "Idle Up"-повдига оборотите на празен ход докато е студена колата и не се движи.Ако всичко по охладителната система е в ред(особенно термостат и радиатора на парното) за няколко минути трябва да стопли.Най-бързо загрява в движение.
    0+

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
      Здравейте,
      направи ми впечатление че моя Мазньо много бавно стопля рано сутрин. Това в момента не ми е проблем, но щом зимата се върне това ще се превърне в трагедия за мен.

Та интересува ме, има ли начин да накарам парното на джипката да загрява по-бързо при ниски температури отвън.

Предната ми кола беше Honda Civic и нейното парно за 5 мин правеше чудеса.
      А каква марка е мазния
      Човек се учи с много практика:D

Коментар

В подписа ми го пише:
        Nissan Patrol GR Y61 2.8 TD-6 Intercooler
        We Are All Connected!

Коментар

Моят стопля доста барзо и има уникално парно.

Коментар

Колега, ще си позволя един съвет, макар и младши. Провери си термостата, и дали имаш такъв. Може да е изваден, избушен, или блокирал. Трябва да отваря и затваря в диапазон по спомени от 82-6 0 и няколко гр. За целта като позагрее, само че преди 82 гр. слез и пипни маркуча към термостата, както и целия радиатор. Внимавай с въртящите части. Ако е топъл, значи там е проблема. Ако ли не е, би трябвало всичко да е нормално. Тогава обаче ще трябва да черпиш, защото имаш Патрул който не загрява. Това беше майтап. Ако тръгнеш да го сменяш, внимавай щото има ментета, а границата от загряване до прегряване е много тънка.
            Другото което се сещам е да не е блокирана викомуфата. Там би трябвало когато е студена, да можеш да я спреш с весник.
            Успех и пиши какъв е бил проблема.

Коментар

Перката и виското ги смених още като го купих и то при Митко/fulda/.

Термостата не съм го гледал все още.
              We Are All Connected!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X