Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на съединител на Y61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на съединител на Y61

При подаване на повече "газ" на 5 предавка започва леко да ми приплъзва съединитела(изфорсирва се двгигателя), това според мен е сигурен признак, че наближава времето за смяна на съединителя. Макар и на други предавки да няма проблем, си мисля че е време да се поогледам за съединител, притискател и лагер. Нали така?
    Та въпроса ми е: ако някой знае за някакви особености по отношение на тази операция да ги сподели. Имам предвид марки, производители, плюсове и минуси, особености при смяната и т.н.

До: Смяна на съединител на Y61

здравей cicovesko тази операция я направих преди 3 дена. поръчах си съединител на SACHS което се оказа голяма глупост. първо чаках 1 месец тези маймуни от елиткар да се размърдат, след това когато пристигна се оказа, че в кутиите всичко е на EXEDY само лагера беше koyo. та мисълта ми е че ехеdy ги има налични при цена от 420лв. комплекта и смяната му не е проблем. аз имам Y60 но мисля, че съединителя е същия. само е добре да знаеш че има и една бронзова втулка която седи в маховика и там влиза вала на ск. кутия добре ще е да си поръчаш и нея струва 20лв. оригинална с поръчка, но е безмислено да чакаш защото всеки стругар може да ти я направи. общо взето е това. имаш ли шум в кутията???? говорих скоро с месния нисан гуро /варна/ и разбрах че при смяна на съедителя се получава шум в кутията така че и това да очакваш. поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от cicovesko Преглед на мнение
      При подаване на повече "газ" на 5 предавка започва леко да ми приплъзва съединитела(изфорсирва се двгигателя), това според мен е сигурен признак, че наближава времето за смяна на съединителя. Макар и на други предавки да няма проблем, си мисля че е време да се поогледам за съединител, притискател и лагер. Нали така?
      Та въпроса ми е: ако някой знае за някакви особености по отношение на тази операция да ги сподели. Имам предвид марки, производители, плюсове и минуси, особености при смяната и т.н.
      няма логика само на 5 предавка да ти прави мъгарий ако е съединител ще го усещаш най вече при тръгване пробвай с регулировка на педала самия прът към помпата има гайка за регулиране на хода на педала за целта се маха шплента на педала развива се гайката и се завива самата вилка на шплента малко пробваш ако пак нее добре с начале същата операция ако и това не помогне сваляш помпата пак на този прът има за регулуране но само че болт за ключ 10 пробваш така ако пак не се получи кофти
      Човек се учи с много практика:D

Коментар

няма резон само на 5та да го прави ако преплъзва колкото по ниска предавка толкова повече ще преплъзва.

Коментар

Ако има износване на феродовия диск и е в самото начало колегата правилно е написал че на 5 предавка го усеща /демек сега е момента да се смени-иначе после като почне да приплъзва на 1-ва,2-ра и т.н. е късно/
          До реглаж е ако 1-ва и задна ти влизат трудно.
          Те т'ва е Баце...

Коментар

Първоначално публикуван от Patrol fen Преглед на мнение
            няма резон само на 5та да го прави ако преплъзва колкото по ниска предавка толкова повече ще преплъзва.
            Има резон и е точно така, но няма да спорим. В началото започва да преплъзва само на най-високата предавка.

Коментар

Първоначално публикуван от Patrol fen Преглед на мнение
              ...говорих скоро с месния нисан гуро /варна/ и разбрах че при смяна на съедителя се получава шум в кутията така че и това да очакваш...
              Е, в това пък къде е логиката?! Защо да се получава шум вътре в ск.кутия??? Според мен нетрябва да е така...

Коментар

и аз съм съгласен с теб но човека не лъже. спомням си за един при който стана точно така. да не говорим така на сляпо като го смениш сподели

Коментар

Екседи е добре ! Ако е оригинал.

Коментар

Първоначално публикуван от cicovesko Преглед на мнение
                    Феродов диск се сменя само ако е разбита металната част.Във всички други се сменя само феродото,а на притискателят се престъргва чугенената плоча,която се изкривява от температурните цикли,и също се взима от петите на кожуха. Всички големи ОМ производители имат рециклиращи заводи.

Коментар

е това за пръв път го чувам имам предвид за феродото и притескателя на феродовия диск като го разклатиш и се чува тракане от прижините оставаш ли го??. а на притескателя това че ще го заравниш добре но умората на лъчите. слагаш си нов и всичко е супер педала е по мек и всичко е по сигурно. дали пооправените части ще издържат колкото новите? е не искам да си мисля за това през цялото време докато карам нищо лично, само изказвам мнение

Коментар

Днес ми дойдоха частите - феродовия и притискателния са "NKK", а лагера е "Koyo". На всички си пише "made in Japan" - дано да е така...
                        Сега отивам да търся майстора... стискайте палци...

Коментар

Вече съм с монтирани нови съединител, притискател и лагер!
                          Немога да си позная джипката - педала на съединителя не се усеща, потегля много по-плавно и като че ли върви повече. Много съм доволен. Няма никакви шумове, тресене и каквото и да било, дето един колега разправяше, че се получавали след смяна на съединител. Цялата "операция" се започна в 10 часа и в 19 часа беше приключила.
                          Действието се разви в Пловдив в сервиза на Жоро Божков, на който съм много благодарен.
                          Старите части се оказаха в "общо добро състояние"(видимо), с тази забележка, че феродото беше свършило почти на 100%, лагера тотално беше сдал багажа, а притискатела беше съвсем леко(почти незабележимо) неравномерно износен. Иначе специално оригиналния феродов диск е супер изработка и ако му се накове феродо може да се окаже по-добър вариант от тези дето са по магазините. И така - отивам да карам...

Коментар

това за шума дето го споменах е от колега в който нямам никакви съмнения в знанията му. може да се радваш, че всичко ти е ок.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X