Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Y61 дълга база: Воланът тресе при спиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Y61 дълга база: Воланът тресе при спиране

Колеги,

Имам подобен проблем като на колегата hackman от съседната тема, но се появява при напълно различни обстоятелства, за това пускам нова тема.

Воланът ми тресеше /само и единствено/ при спиране, преди три месеца. В Нисан София ми смениха предните дискове с оригинални такива. Тресенето изчезна.

Сега обаче, точно след три месеца, се появи отново. Наблюдава се предимно при спиране от по-високи скорости - от 80-100 км/ч или по-големи, към 50-60 км/ч примерно - т.е. при леко плавно намаление на скоростта. При по-рязко спиране или при по-ниски скорости не може да се усети. Затова и първия път го забелязах чак на първото си извънградско каране. А иначе вибрациите са сериозни.

Надявам се, че не са пак криви дискове, защото не мога да си позволя да ги сменам на всеки три месеца...

Какви според Вас може да са причините?
    "Живей бързо, умри млад и остави един красив труп след себе си." Е. П.

2007 Nissan Titan 5.6 V8 4WD

До: Y61 дълга база: Воланът тресе при спиране

Кви да е. Легни отдолу и треси с две ръце всички щанги. Гледай за разбити шарнири и тампони.

Коментар

Най вероятно пак са дисковете, въпреки че са нови. Имах същите проблеми, нагрятите дискове много лесно се кривят, при влизане в локва, когато е дъждовно.
      99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
      It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Криви дискове!

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
          Криви дискове!
          и аз съм на това мнение за дисковете
          Човек се учи с много практика:D

Коментар

Добре де, вземам оригинални дискове от вносителя за 500 кинта чифта, и да се изкривят за три месеца? Как е възможно това?

Или внасят големи ментета, или просто аз съм кривия, омазвайки ги при някакви екстремни обстоятелства, което не ми се вярва.

Приятел ме съветва, да си поръчам по нет-а Брембо от Щатите, щяло да ми излезе същото като кинти, но пък били доста по качествени.

Не знам. Но не е нормална тази работа - за три месеца да кривнат.

А възможно ли е да е по някоя от следните две причини:

1. Разбит спирачен апарат;
            2. Небалансирани гуми.
            "Живей бързо, умри млад и остави един красив труп след себе си." Е. П.

2007 Nissan Titan 5.6 V8 4WD

Коментар

По пътя на логиката... Щом се кривят толкова бързо - значи ги прегряваш. Ако караш нормално - в смисъл не минаваш всеки ден по 3 пъти през Шипка със закачена каравана 3 тона.... си мисля за неправилно регулиран/работещ регулатор на налягането на задните спирачки и на практика да спираш само с предните?

Коментар

А задните как са?

Коментар

Ти се радвай че не са се изкривили наистина, или не са се счупили, че и това става. Те тогава ще видиш за кво става дума като блокира колелото и те хвърли нанякъде.
                  Да не ти пука, важното е че барабаните са буклук, а дисковете са фръст.
                  Или някой е против?

Коментар

Аз съм против.

Коментар

Ти па що? Тука един път не е било да не ми скочат че барабаните са буклук.
                      Дисковете са фръст! Да си видел Ферари нешто, Бугати некво, с барабани? Тогава ше си траеш!
                      )

Коментар

offtopic:

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Ти па що? Тука един път не е било да не ми скочат че барабаните са буклук...
                        ... Но и ти не пропускаш от време на време да въздигнеш този диспут... Пишете по темата

Коментар

Дисковете може и да са оригинални но ако накладките не са хубави то тогава само грят и не спират. Чувал съм , но и има логика, че когато прегрееш дисковете не е хубаво да спреш защото изтиват неравномерно и се измятат. Предполагам ,че това повече важи за изтънели дискове...но аз винаги имам едно наум и когато спускам гледам да си продължа пътуването до изтиването на дисковете

Коментар

Много вероятно е след градско каране или каквото и да е било по натоварено, отиваме на автомивка и човека с пароструката започва от гумите и аре заминаха дисковете, не да са оргинални, не да са BREMBO
                            "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
                            Кольо.

Коментар

Колегата е пропуснал да спомене че умниците в НИСАН сервиза са сложили новите дискове със старите накладки....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X