Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol 3.3 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Patrol 3.3 TD

Здравеите, чета от извесно време форума и тъй като ми е необходима джипка здрава и проходима, побадна ми Nissan Patrol 3.3 TD дълга база 1985 година.Поизгнил е и е доста похабен!!!Взех го от човек които не го е карал но му е изпадна в някав БАРТЕР.Не можа да ми обясни почти нищто за машината.Мотора и скоростите работят перфектно с излк. че като е студен не пали,дърпам го.Смятам да започна с подмяна на подгряващите свещи.Като запали варви като БЕСЕН.Другото ми питане е хъбовете на предния мост не работят,има ли вариянт да се заменят с ръчни и колко горе,долу струват.
    "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
    Кольо.

До: Nissan Patrol 3.3 TD

А това, че го палите с дърпане, никак не е добре
    Много здрав двигател, но доколкото знам има проблем с частите.

Коментар

Спрях го на доста стъмен наклон изгасих двигателя и го оставих на втора без ръчна джипката не мръдна.Това ме кара да мисля че компресията е добре!!!
      "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
      Кольо.

Коментар

Това че не пали и върви като бесен ме навежда на една не добра мисъл може и да несъм прав.Как е с пушенето сив черен като го резнеш имам в предвид предния ми патрол вървеше като бесен и се оказа че турбината испуска масло перката го завихря и право в всмукателния колектори еееееееееееей голям звяр беше ама пустото му масло много го хапеше като го спра вечер ставаше обемиста локва под меката връзка на ауспуха ти направо си течеше какво толкоз тече щот има нали Отплеснах се дано при теб вървенето не се окаже от хубавото оплътняване на масалце в цилиндрите че лошо Все пак пиши какво е дережето като му бръкнеш е здравето ЧЕСТИТО
        Човек се учи с много практика:D

Коментар

Поръчах нови свещи BOSH.Тъи като няма внос на NJK.Течове на масло няма от никаде и надявам се всичко да е OK!!!Някакви идеи по вапроса за хъбовете до колкото чета в форума ,не се възтановяват ,могат ли да се заменят с ръчни и каде мога да намеря.
          Кольо.

Коментар

Като го резна пушека е черен!!!
            Кольо.

Коментар

Първоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнение
              Поръчах нови свещи BOSH.Тъи като няма внос на NJK.Течове на масло няма от никаде и надявам се всичко да е OK!!!Някакви идеи по вапроса за хъбовете до колкото чета в форума ,не се възтановяват ,могат ли да се заменят с ръчни и каде мога да намеря.
              Колега аз имам ръчни оригинални за продаване по 100лв. ако те интерисува тел.ми е 0898327627
              Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
              тел. 0898327627
              Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от rado genev Преглед на мнение
                Колега аз имам ръчни оригинални за продаване по 100лв. ако те интерисува тел.ми е 0898327627

Ако колегата не ги купи и стават за Терано 1 3.0 - ще ги взема.

Коментар

Значи,от по хубавите модели на патрул този е малко по-лошия-не зная с турбо ли е или е атмосферен.Аз по принцип не харесвам 2.8ТД на ЖЕ-АР,тъповат и небалансиран,мотор за лека кола или за малък камион,но няма нито гласа,нито мощта на 3.3 и 4.2.Имах само патроли допреди някои хора да ме кандърдисат за ТЛК80.Няма нищо по-хубаво от тия два мотора на патрул-3.3Д,3,3ТД(понеже е разновидност),4.2Д,4,2ТД.От Хасково до Пловдив съм стигал без капка масло в картера-един АГА беше го праснал(турците като видят женски баджак до себе си всичко ,което е арматурно табло-изчезва)и беше изтекло моторното масло-чак в Пловдив забелязах,че почна да не вдига манометъра-дупка на картера -колкото ябълка-айвания.Та това са за мен ВЕЛИКИТЕ мотори на ДАТСЪН(НИССАН)Смени си свещите със словенски на ИСКРА(7лв парчето)понеже е 24 волта камиона ти и поне 3 години няма да нислиш за палене .Има си един недостатък-докато заработят всички цилиндри при първоначално палене излиза синкав пушек около1 минута и след това-газ и нафта.

Коментар

Ами предкамерно си е паленето с вихрови камери,ако нямаш подгряване -цял ден ще си го дърпаш-ако е студено-забрави-не мож'го запали посмъртно,нищо,че компресията му е 28-29 на цилиндър.

Коментар

Първоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнение
                      Като го резна пушека е черен!!!
                      Още не съм виждал дизел или турбодизел,който като го нагъзиш да не пуши черно-натоварените дизели пушат и вият на умряло.Затова и маслата им на 10-тата минута са черни-сажди,брат колокото за един цех за гуми.

Коментар

Още един-последен отговор-ако е на по-малко от 750К км-имаш още 5 години без да се занимаваш с мотора,като стане на 1000К км е хубаво да му смрниш биелните лагери.

Коментар

Честито колега,избрал си правилната марка и модел,поддьржаи го както триабва и ще те слуша както и колкото искаш.Успех!
                          0898532785-КИКО

Коментар

Първоначално публикуван от kiril_ognenski Преглед на мнение
                            Честито колега,избрал си правилната марка и модел,поддьржаи го както триабва и ще те слуша както и колкото искаш.Успех!
                            Благодаря, надявам се да е така
                            Кольо.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
                              Още един-последен отговор-ако е на по-малко от 750К км-имаш още 5 години без да се занимаваш с мотора,като стане на 1000К км е хубаво да му смрниш биелните лагери.
                              Благодаря за професионалните савети всичко е точно така както ми го описваш.Днес смених свещите, бях купил вече BOSCH.Камиончето запали веднага!Сега чакам да пристигнат и ръчните хъбове... и т.н.
                              Кольо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X