мой приятел също с патрол има проблем с подгрева. като пали лампата светва докато трае подгрева колата пали няма проблеми но след това започва да мига. а най лошото е че не го прави всеки път. някакви идей и коментари или изобщо във Варна някой занимавали се с електриката на тези машини.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лампата за подгрева мига. Идеи?
Свий
X
-
До: Лампа за подгрева - мига, идей?
Между двете шини към които са захванати подгревателните свещи има изолатори.
Ако някой от тях не изолира добре(така да се каже е пробил) е възможно да е от там.
Пробвайте -извадете шините ,разбутайте изолиращите елементи.
Възможно е за кратко време да се опрови,но поне ще знаете причината вече.
Имах същия проблем и доста трудно го хванах ме,защото нямаше кой да ми каже каде да търся.
-
До: Лампа за подгрева - мига, идей?
това го проверих още в началото даже като окасяват напълно като дадеш контакт лампата почва да мига още от начало а тука първо подгрява и после започва да мига. в началото бяхме взели свещи на niparts за 4,5,6 цил. но втулката на самата свещ между двете шини се оказа по висока и окъсяваше. изгори релето и на 4,5 отремонтиране на релето схванахме ко става.
Коментар
-
До: Лампата за подгрева мига. Идеи?
При някои машини това е признак за изгоряла свещ. Ако сте ги сменили вече - значи някъде по кабелите не може да затвори веригата и ти казва че е изгоряла свещ. Т.е. една от свещите не работи понякога...
Коментар
-
охх човек мойте грижи те почват ... това не е добре ... трябва да имаш 6 свещи оригинални три по три ралични и два моста към всеки от тях е вързан по един кабел и две релета ....
единя стига до 6 те а другия само до задните 3
ако някои е пипал ... и ти е сложил само единия мост и 6 еднакви свещи лошо щото нови са по 100 лева бройката
може ли да ми споделиш каква е цената на съединителя че скоро май ще ми се наложи да сменям ... и за някакъв лагер ставаше въпрос
Коментар
-
За свещи мога да те оредя аз имам 3 от двукръговете който са ми излишни нови са по 65лв.за по 35 ги печелиш а пък наи добре е да погледна може да е модула за подгрева съединителя феродовия е
150лв нов лагера не помня но май към 60 70лв смяната е по гадна за по малко от 250лв никои не се хваща абе има доста за коментар обади се ако исакш
Човек се учи с много практика:D
Коментар
-
това за свещите се сетих но проверих само двойните /свещите са оригиналните/ за другите ме домързя. а за въпроса за релетата те доколкото видях са 4 на брой + управлението. само зад акумолатора има три. а за съединителя моя който го поръчах е на SACHS комплекта е на цена 470лв. но това е цената за модела от 96 до 97. а за моделите от 89 до 96 цената е малко по ниска заради разликата в лагера. а това за цената на смяната ми се струва много висока аз работя в сервиз и не е сложно цената ако питате мен би била към 200лв можеби е по малко. най бавното в случая е свалянето на мокета в краката и откачането на ръчната.
Коментар
-
Провери си масата към двигатела. Аз имах подобен проблем с Патрол, след като го запаля лампата за подгряване продължаваше да мига, понякога при самото палене се включваше алармата и ставах като дискотека и за всичко това вина имаше масата от купето към двигатела.LJ73, 2L-T, BFG-MT 32-11.5-15, Superwinch OX-24V,фланци 30 мм, ЕТ-10,Окачване без произход.
E23,E36,E46,E39,E61.
Коментар
-
на мен този ефект с дискотеката ми се беше случила веднъж след ремонт на динамото онези да не казвам кои не бяха закачили до край една букса дето влиза отгоре на динамото
. карам си аз след пресен ремонт и сменени лагерчита и по едно време всички релета започват да цъкат, всички лампи по таблото почнаха да мигат
очите ми станаха досущ като физиономийката аууу голям ужас, но после като помислих проверих динамото и буксата се виждаше как стърчеше.
Коментар
-
От: До: Лампата за подгрева мига. Идеи?
Темата е доста стара,но....не виждам финала!!!
Все от 2008г. до сега е станало ясно от какво мига лампата на подгряването.Питам,защото след газене в над метър вода преди няколко седмици и моята започна да го прави.Джипа подгрява нормално,лампата гасне нормално,но след няколко секунди/когато подгряването изглежда спре на цяло/ започва да мига проклетата лампа!
Ако загася двигателя и го стартирам отново веднага спира и всичко е наред!
Та въпроса ми е установи ли се откъде е проблема,че нещо взе да ме нерви и накрая ще взема да махна крушката на подгряването...NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар