Колеги, имаме проблеми с автоматичните /инерционни/ хъбове на патрул 3.3 ТД, 86г., а именно след няколко доработки сме се спрели на вариант да ги елеминираме, т.е. да са постоянно зацепени. Въпросът ми е възможно ли е това при парт тайм трансмисия или крие рискове за раздатката? Тогава май ни остава единствено вариант ръчни хъбове, но ми се иска с ваша помощ да си го изесня този въпрос докрай.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
въпрос за хъбове на патрул
Свий
X
-
До: въпрос за хъбове на патрул
Първоначално публикуван от divo Преглед на мнениеКолеги, имаме проблеми с автоматичните /инерционни/ хъбове на патрул 3.3 ТД, 86г., а именно след няколко доработки сме се спрели на вариант да ги елеминираме, т.е. да са постоянно зацепени. Въпросът ми е възможно ли е това при парт тайм трансмисия или крие рискове за раздатката? Тогава май ни остава единствено вариант ръчни хъбове, но ми се иска с ваша помощ да си го изесня този въпрос докрай.
Поради неработещ в автоматичен режим десен хъб, аз си карам моя Патрул с постоянно зацепени (в положение Lock) хъбове.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Освен, че ще има малко увеличен разход на гориво поради въртенето на елементите от предния мост не виждам какъв проблем може да има. Раздатката, като е парт тайм изобщо не и дреме дали хъбовете са зацепени или не... Поне аз така си мисля.Technical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
Коментар
-
Попаднах на следното мнение на Kiki.t : "Друго сега се сещам за нисана(3.3тд)Беше със самозаключващи се центробежни предни хъбове.И на двете колела бяха прецакани като го купих.Тий като тогава нямаше части , а и нямаше кой да ми даде няква информация реших проблема генерално-заварих ги и джипа стана фул таим 4по4.Така съм го карал маса време по асфалт. Няма централен диф. , преставете си какво и е било на раздатката И въпреки това нямаше нито шум , нито пък нещо се повреди.Корава машина."
Това, което той е направил, съвпада с нашите намерения, но не разбирам защо го е карал "фул таим 4по4", на мен ми се иска да се кара на сухо, както и до сега- на заден мост... А притесненията ми за раздатката са да не би като види зор да я почупя, като приемам, че до сега слабо място са били хъбовете и те са го отнасяли.
Коментар
-
когато си на заден мост и си с зацепени хъбове кутията не предава въртящ момент към предния мост.само че предните гуми предават въртене на полуоските и от там на дифа.но до тук.няма връзка с кутията понеже тя си е отцепена от лоста.
няма проблем така.само излишно въртене на полуоските и дифа както и на кардана .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар