Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си NISSAN PATROL Y61.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Купих си NISAN PATROL Y61.

Първоначално публикуван от Конов Преглед на мнение
    ВПЕЧАТЛЕН СЪМ
    Каза и го направи....
    Много да Ви радва и по-често да ПАТРУЛИРАШ с него и цялото семейство
    до Разград.....

Благодаря за поканата. Разтоянието София-Разград вече няма да представлява проблем.
    Искам да споделя, че ти не малко ми помогна в избора на машина. Благодаря ти за това.
    LZ1VMH

Коментар

До: Купих си NISSAN PATROL Y61.

Честито!
      Радвам се, че на най-накрая се намерихте и събрахте.
      Много да се слушате и да си помагате взаимно.
      ... to be continued

Коментар

Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
        Голди - Честито и от мен Понеже аз също се заглеждам по този модел искам да те питам за някои неща. Виждам, че си взел ниво на оборудване "Комфорт" има ли климатик и как е с ръждата. Много четох във форума мненията за кой двигател е по-безпроблемен 2,8 или 3,0 дизел. Имаш ли вече наблюдения.Ще се радвам да прочета и твоето мнение по въпроса. Аз съм останал с впечатлението, че по добрия мотор / за къса база/ е 2,8 ТДИ.
        Късмет и много беаварийни километри.

Моят джип няма климатик. Ръждички са тръгнали на няколко места. Шасито също се нуждае от доста внимание. Други неща, които постепенно ще изчиствам са:
        Шум в турбото.
        Омаслен двигател.
        Леки проблеми като: разбити накрайници, разбити задни биалети и тампони стаб щанга, криви задни надлъжни носачи, луфтове в предни колесни лагери, скъсана шпилка на конзолата на стаб щанга, липстващи противоударни тампони на заден мост.Отплеснах се...
        Работа си има....
        LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
          липстващи противоударни тампони на заден мост..
          В магазина на Технолинк на "Симеон" 156 преди 2 дни имаше и задни, и предни тампони за Y60. При тебе би трябвало да са същите.

Може да се прави и някакво ТНТМ. Аз като временно закърпване на положението бях сложил тампон от някакъв УАЗ, заварен направо върху оригиналната планка. Ама после като гледах - идеше малко по-малък от оригиналния.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivich Преглед на мнение
            Честито!
            Радвам се, че на най-накрая се намерихте и събрахте.
            Много да се слушате и да си помагате взаимно.
            Това ми е вторият "Нисан". Първият ми беше един Y60. Имам си много спомени с него включително и по-организацията на състезания. Изключително здрава машина. Надявам се и тази да е толкова безпроблемна.
            LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
              В магазина на Технолинк на "Симеон" 156 преди 2 дни имаше и задни, и предни тампони за Y60. При тебе би трябвало да са същите.

Може да се прави и някакво ТНТМ. Аз като временно закърпване на положението бях сложил тампон от някакъв УАЗ, заварен направо върху оригиналната планка. Ама после като гледах - идеше малко по-малък от оригиналния.
              Информацията е ценна! Благодаря.
              LZ1VMH

Коментар

Честито!Със здраве и кеф да си го джиткаш и дано да нямаш никакви проблеми!Баща ми има дълга база,която е обявена за продан в момента(просто купихме друга джипка),но иначе сме адски доволни от този рейс.Смятай,щом дългата база драпа по трудни терени,преполагам,че твоя няма да има абсолютно никакви проблеми!Приятно каране!

Коментар

Стария вид с 6 инчови джанти и положително ЕТ. Ако си спомняте на тези джанти сложих 295/75/16 гуми. Това беше временно решение. Бяха поръчани нови ALL джанти с ширина 8 инча и -15 ЕТ. С тези джанти разреших проблема с опирането на гумите при пълен завой. Недостатък е, че гумите искочиха в страни от калника и започна зверски да пръска и каля страницата на джипа.

Балансирането беше трудно.

LZ1VMH

Коментар

Това е завършения вид.

LZ1VMH

Коментар

Добре изглежда с новите джантички а на мен какви гуми би препоръчал и каква е цената че вече се отказах от продажбата на камиона и започвам да завъртам колелото с лифт нови гуми и лебедка
                      Човек се учи с много практика:D

Коментар

Първоначално публикуван от hristo20000 Преглед на мнение
                        Добре изглежда с новите джантички а на мен какви гуми би препоръчал и каква е цената че вече се отказах от продажбата на камиона и започвам да завъртам колелото с лифт нови гуми и лебедка

Варианти много. Като размер бих сложил 32/11.5/15: до 35/12.5/15
                        При изключително здравата си ходова част бих придпочел максимално голямата гума. Нисана спокойно носи 35" .
                        Тук трябва да ти подскажа и непосредствената ти близост с морето и Пясъка. Върху пясък се плува с широки гуми!!!!
                        Варианти Гуми:
                        Гудиър, Гудрич, Купър, Ханкоок, Кумхо, всъшност всеки производител, който има голям размер гуми. Това е една от отсявките на малките и евтини производители и големите и мощни производители.
                        LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                          ...Нисана спокойно носи 35" ... Върху пясък се плува с широки гуми!!!!...
                          Ако мога да си позволя един коментар. Мостовете на Нисана (вероятно най-здравите щатни въобще) могат да носят и много повече от 35", проверено е. Въпроса е, че двигателя 2.8 на дълга база няма да понесе този размер гуми. Особено на пясък бих казал, че лесно ще кипне...

Коментар

След поставянето на големите гуми и джантите с отрицателен офсет
                            се наложи да сложа и разширители на калниците.
                            Избрах доказаните вносители братя Петрови. Техните разширители са с формата на сгъвката на калника и пасват идеално.

Краищата се изрязват в форма в която ви харесва.

LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                              Ако мога да си позволя един коментар. Мостовете на Нисана (вероятно най-здравите щатни въобще) могат да носят и много повече от 35", проверено е. Въпроса е, че двигателя 2.8 на дълга база няма да понесе този размер гуми. Особено на пясък бих казал, че лесно ще кипне...
                              За съжаление си прав до някъде. Въпроса е, че с тясната гума ще затъва зверски в пясъка и кипването му е още по в кърпа вързано.
                              По-въпроса с мощноста просто трябва да си поиграе. Дали ще пипа турбо (по-големи лопатки,) или ще пипа ГНП (повече гориво) това трябва да се извърви. Тук ми се струва, че Христо е тръгнал в някаква правилна посока.
                              LZ1VMH

Коментар

Това е без разширителите.

Стъкла и огледала стават непрогледни.

LZ1VMH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X