Обява

Свий
Няма добавени обяви.

nissan terrano моля за сьвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• nissan terrano моля за сьвет

Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 6:16 pm Заглавие: nissan terrano 1 zaslujava li si

--------------------------------------------------------------------------------

искам да си купя джип до кьм 10 000 лв за семеина кола
    сьщото време и като ми се наложи спокоино сьс нея да мога да ходия и по язовирите за риба
    Разхода сьщто е от значение защото почти няма да я спирам през деня
    Та кьм вьпроса --- подходящ ли е за тази цел nissan terrano 1
    2.7 td и какво бихте ме посьветвали вие
    ниякои знае ли какьв разход дава и здрав ли е
    триябва ми да се возя да е надежден да не се притесниявам зимата че е натрупало
    малко сняг и лек OFFRoad

а може би toyota 4runer

Мене ако питаш е по-добре от Терано 2. За парите не знам, 10 000 сигурно трябва да са много ... Щом има живи ТЛК-70 за по 5-7 хиляди долара, пак толкова са много за това. ИМХО, не знам.

Коментар

терано 1 се намират за 6-8 бона... за 10 можеш Патрол да вземеш...

със сигурност ще върши работа като проходимост... за семейна кола - не знам... е, ако жена ти не е много капризна... все пак комфорта е далеч от този на лека кола...

субару легаси също е добър вариант, ако ще ползваш само за риболов, а не за офроуд излети...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

и все пак някои знае ли какьв разход дава средно
        здрав автомобил ли е как са частите за nissana terrano 1
        някакви по конкретни данни ако някои знае или притежава такава кола

Коментар

Имам "Терано-2" 2.7тд къса база. За "Терано-1" нямам наблюдения. Ако мога да бъда полезен с нещо - питай.
          NISSAN PATROL 2.8TD

Коментар

интересува ме какьв разход ти дава средно на гориво
            как е возията тромав ли е и изобщо какви са впечатленията ти от тази кола
            Решил сьм да взимам такьв джип но пьрво да питам
            ще го карам средно по 200 км на ден
            как е подрьжката и имаш ли проблеми и какви

Коментар

Разхода с летни гуми в зависимост от това колко го настъпвам - градско 10-11, а извънградско - 8-9л/100км. Сега съм му обул "Малатеста-Кобра" - регенерат са и са тежки - разхода ми се качи с около 2л. Сенял съм съединител с притискател и лагер и платих по-малко от 800лв с труда и два предни амортисьора - около 300лв с труда. Счупих стъкло на фар, не можах да намеря само стъкло и поръчах на Hella - 455лв. Одраха ми кожата, добре, че имам 'Каско'. Всъщност, ако трябваше сам да го платя, сигурно щях да намеря по-ефтин вариант.
              Возията му не може да се сравни с тази на лека кола, но за джип, по мое мнение е много над средното ниво. С летните гуми шум в купето почти няма - единствено плътния звук на двигателя. Понеже имах "Фронтера"2.3tdi преди "Терано"-то, ако ги сравня: вибрациите на ниски обороти са по-малки; по-добре ускорява, но максималната скорост е по-ниска; за off-road няма да коментирам, за да не обидя някого но съм категоричен.
              Лесно и ефтино се лифтова.
              NISSAN PATROL 2.8TD

Коментар

за пробег от 200км/ден, /ако е ВСЕКИ ден/ сериозно бих се замислил дали да карам джип... сигурно ги правиш на шосе, все пак... Освен, че са бавни, джиповете харчат и друсат доста повече от кола за същите пари... Говориме за поне 10л нафта в повече ВСЕКИ ден...

Е, сигурно имаш "некои саображениа" да искаш джип...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от LJ73
                  за пробег от 200км/ден, /ако е ВСЕКИ ден/ сериозно бих се замислил дали да карам джип... сигурно ги правиш на шосе, все пак... Освен, че са бавни, джиповете харчат и друсат доста повече от кола за същите пари... Говориме за поне 10л нафта в повече ВСЕКИ ден...

Е, сигурно имаш "некои саображениа" да искаш джип...

Може да е първият Джип ТАКСИ

майтапа настрана ама 200 км. на ден
                  да не живееш в софия а да работиш в пловдив.
                  Подръжката на един джип какъвто и да е за тези километри ще ти дойде доста скъпа според мен.
                  no signature no problems

Коментар

Мда,

Все повече се убеждавам, че карането на джипка в града е безмислена история, освен ако не живееш в Редута и трябва да ходиш до Ситняково (в София).. Сиреч, освен ако не правиш малък пробег - 10-15 км. на ден. При мен дневния пробег е минимум от 50км. и не е правилното нещо. Това мое мнение..

От друга страна пък, на мен винаги ми е било кеф да отида на море на палатка и там да джиткам по горичките.. А това значи 500км. асвалт и след това лееек офроуд.

Коментар

айде да не са 10-15... 50км на ден да са... ама 200...

То вчера коменирахме един младеж, дето си купил Ауди В4 Комби Куатро да разнася с него КFC там са 200 до 300км на ден... и то градско...

Между другото, аз съм много по-склонен да карам градско с джип, отколкото магистрала с джип... При поддържане на 100км/ч съм почти пред заспиване... Друго си е количката /някой път даже връщам газта на "завоите" по м-ла Тракия...
                      веднъж карах до Пазарджик с колата с 90-100 /даже дигна 120 по инерция/ и ми даде разход 3.3/100... ама не е работа - ще забравя, че се движа и ще взема да слезна в движение

Коментар

Дифендър-а държи спокойно 100-130, което ми стига напълно. 90-110км/ч. разхода е 10/100, но без багажника отгоре! С багажника, независимо празен или с товар е +2л.! А иначе с джип е по-неудобно, факт!

А ти иначе с колата с колко караш? 200?

Коментар

и ето тук е мястото на SUV-a

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
                            Дифендър-а държи спокойно 100-130, което ми стига напълно. 90-110км/ч. разхода е 10/100, но без багажника отгоре! С багажника, независимо празен или с товар е +2л.! А иначе с джип е по-неудобно, факт!

А ти иначе с колата с колко караш? 200?
                            там някъде... ама напоследък половинката ми все иска да пътуваме с джипа на дълъг път... защо ли

Коментар

Първоначално публикуван от kraz
                              и ето тук е мястото на SUV-a
                              SUV ли ? абе СУВ МУВ И квото там има 200 км. на ден си е размазващо, аз съм минавал по 120-150 на ден с мойто ауди и после съм като парцал, пък да ти кажа ако трябва с Фронтерата да мина толкова незнам как ще съм след това. Преди като пътувах на екскурзии с споменатото ауди, минавах без проблем 500-600 км. почти без почивки, това лято с джипката като ги минах и паднах в несвяст хем е СУВ
                              no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X