Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И моят Патрол е вече с лебедка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И моят Патрол е вече с лебедка.

Здравейте колеги.Да се похваля и моята машина е вече с лебедка.Пътят беше дълъг с много чакане и проблеми при монтажа/тъй като си правих и нова броня/,нооо....те хубавите работи стават бавно.Та ето как протекоха събитията.
    След около 2месеца чакане да пристигне контейнера на Явор,се сдобих с лебедка Т-макс,9500/модела който е с радио конрол/.Радостта ми беше неописуема и не само моята.Най-малкия офроудър веднага взеза дейно участие по разопаковането и даже по едно време взе да ми обяснява кое къде се монтирало.

На другия ден след уговорки с мой приятел/Танко/който има сервиз,решихме да започнем с проекта и изпълнението на новата броня.И така рано рано сутринта аз бях на линия пред сервиза,нооо......Те работите ако ставаха така лесно....

Докато чаках Танко да се появи,без да притеснявам пазача,направих последна снимка на Нисана в оригиналния му вид преди/както казаха някои да го развалим/.

Не след дълго моят човек се появи и .....се почна.

Мерене,мислене,идеи.Начинът на захват и разположение/макар и с някои компромиси от моя страна/,скоро беше измислен и.......планът се задвижи с пълна сила......големи обороти

Решихме да удължим малко рамата с подходящи по размер профили,като те да влизат вътре в самата рама.

След белязане ,последва и рабробиване на отворите с които ще се захваща към рамата.Скоро и 10-те отвора бяха разпробити.......

........последва заваряване на гайки от вътрешната страна.

Монтирахме ги ,за да имаме база за отрязване отпред и да им вземем мярка за формата в която искахме да ги направим.

Последва рязане и напасване,заварки и....удълженията започнаха да приличат на нещо.

Нещата започнаха да придобиват някакъв вид.

И при мен както при колегата V93,моят човек гледа ,гледа че....взе и ми оряза колицата......явно всички монтьори са еднакви навсякъде

Много скоро моделът се оформи макар и в много груб вид.

Пропуснах да кажа,че управлението му удължих кабелите и след направата на специална стойка,го монтирах под предния капак ,с цел да е да защитено от вода и кал место.

Последва яко шкурене на детайлите,боядисване и.....монтаж.Получи се това.

Както се вижда изрязах и отвори за Хай лифта/нещо много важно според мен/.

С това монтажа на лебедката завърши.Остава да се пробва в боя.За информация/при ново окачване,НО стандартно/,колата клекна отпред с 1см.В интерес на истината очаквах доста повече.Поздрави.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

До: Имоят Патрол е вече с лебедка.

Браво колега отлична работа изчистено и просто много харесвам такива изработки.
    ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
    тел.088четири 9едно9 4нула4
    -------------------------------------------------------

Коментар

Браво, майсторска работа.

Коментар

Браво колега готина лебедка, вече поне от придружаващ трактор няма да имаш нужда...
        Колокото по-як е джипа - толкова по-търсен е трактора... :twisted:

Коментар

Супер е станал... Може ли да питам какви са фаровете?

Коментар

Първоначално публикуван от mesiata Преглед на мнение
            Браво колега готина лебедка, вече поне от придружаващ трактор няма да имаш нужда...
            Еххх, защо бронята не е от 2.5 цола тръба и два триъгълника от дебела "ламарина" 4 мм. да затворят празното пространство между тръбата, предната част на джипа, и страничната част на лебедката .... не лоша идея мисля
            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

То си е задължително да има 2 подпорни тръбички по диагонал, че без ще се огъне като макарон...

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                Еххх, защо бронята не е от 2.5 цола тръба и два триъгълника от дебела "ламарина" 4 мм. да затворят празното пространство между тръбата, предната част на джипа, и страничната част на лебедката .... не лоша идея мисля
                Нищо ,Колега ! Ще еволюира в боя . Понякога е по-добре човек ,сам да стигне до определени иводи.Не си мисли ,че Любо ще я остви така . Сега само е маркирал ,къде ще е бронята
                Евала за ентусиазма !
                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                0899187766

Коментар

До: И моят Патрол е вече с лебедка.

[quote=lubashki777;310630]
                  quote]
                  Любо , брат , внимавай - това ще те предаде - тези рогчета няма да издържат на страничните усуквания.С тази лебедка ще ставаш все по--неконтролеруем в екстрема .
                  Успех!
                  0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    То си е задължително да има 2 подпорни тръбички по диагонал, че без ще се огъне като макарон...
                    Ами то си има подпорни тръбички,но на снимките не се виждат.Я виж сега тук.

Според мен трудно ще се огъне
                    NISSAN FOREVER

Коментар

[quote=churov;311532]
                      Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение

quote]
                      Любо , брат , внимавай - това ще те предаде - тези рогчета няма да издържат на страничните усуквания.С тази лебедка ще ставаш все по--неконтролеруем в екстрема .
                      Успех!
                      Янко благодаря за пожеланията.Твойто мнение винаги много съм го ценил.По въпроса за рогчетата.Според мен при дебелина на профила 3мм и при зверските заварки не би трябвало да поддадат.А на всичкото отгоре/извинявам се,но съм пропуснал тази снимка/,между двата рога,има заварен за тях и за монтажната планка профил който допълнително прави конструкцията доста здрава.Виж снимката.

Какво мислиш.....За мен е много важно да знам мнението ти.Поздрави
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Така ,ДА , ама дзън ,дзън , НЕ !
                        Що не слагаш важните снимки ,ами ме караш да с е моря да пиша
                        Като за начало бронята става , ама ,,подпориките'' са малко афиф(щот знам колко те слуша главата)
                        Доработки ще правиш мнооого - иначе ще ти е скучно
                        Имам доста снимки с брони на Патрули ,ама дай някой мейл , че да ти ги пратя.
                        ПС да не мислиш . че на Чавата това ще му е последната броня ...
                        М/у другото при мен ,,тавата'' и захватите са от 6 и 8 мм матрял
                        Последно редактирано от churov; 05-02-08, 11:22.
                        0899187766

Коментар

А бе , я вземи този линк и се мори сам
                          http://www.offroadimages.com.au/events/index.php?cat=6
                          Тук са много снимки и не само на Патрули(що тез Австралийци карат предимно тези камиони ? )
                          От тук се влюбих в камиончето!
                          0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                            А бе , я вземи този линк и се мори сам
                            http://www.offroadimages.com.au/events/index.php?cat=6
                            Тук са много снимки и не само на Патрули(що тез Австралийци карат предимно тези камиони ? )
                            От тук се влюбих в камиончето!

Eто малко извадени от там

При гледането е добре да се има предвид следното:

- не малко от машините са с боди лифт, който доста променя нещата;
                            - лебедката обикновено e от този тип и е монтирана челно на плочата (за разлика от предпочитания при нас вариант)

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                            да не мислиш . че на Чавата това ще му е последната броня ...
                            Като знам на Митко от колко време му е жива бронята се надявам тази да изкара поне толкова. Няма само брони да правя я. Има и други неща, които си струва да се направят в някой хубав ден ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Като знам колко си кротък ...
                              Имам в пред вид , че ще потъриш следващата концепция
                              0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X