Здравейте!Преди три дни конвертирах моят нисан патрул-2800 куб.см.,карбуратор,редови шестак на газ.Смятам,че резултата е повече от добър,затова искам да ви го представя с няколко думи и снимки.Изпарителът е вакуумен ловато,който поставихме от дясната страна на двигателя за да бъде максимално близо до карбуратора и да не се налага да има голямо разстояние между тях опасано с тръби.Решихме да не дупчим карбуратора защото не открихме сводна стена по него(въпреки,че аз предпочитам този варант,понеже не душим двигателя с плочката) и сложихме дифузьор(мисля,че беше 81 мм,но може и да греша...).Сложихме бензинов клапан,водени от идеята с натискане на превключвателя максимално бързо да се подаде бензин към карбуратора(макар,че идеята бензиновата помпа да се изключи електрически също да ми харесва).Бутилката реших да бъде 40 литрова,разположена надлъжно в багажника пред резервната гума,тъй като там хем е най-защитеното място,хем багажника не губи по никакъв начин от полезният си обем.Тръбопроводите вървят по дъното на купето,от вън,но са много високо разположени и няма начин да бъдат засегнати при забавления в гората.Зареждачката е от вътрешната страна на задната дясна колонка на купето,понеже нещо не ми се дупчеха ламарините.След двучасова работа момчетата бяха готови и дойде ред на настройки и тестове...При работата на газ двигателя работи осезаемо по-спокойно, равномерно и тихо,като оборотите ги оставихме на 850 поради допълнителните светлини,парно и други консуматори(но би могло да се свалят и на 750,без двигателя да започне да се тресе).За краткото време на тестване(около 200 километра) изключително градско шофиране и съвсем малко офроуд разхода не ми прехвърли нито веднъж 20л./100км. газ...за извънградско не зная,но едва ли ще има голяма разлика...Ако разхода се запази в тези граници аз съм удовлетворен,тъй като мощността и динамиката не са нарушени,а консумацията на гориво е приемлива...С удоволствие приемам идеи и препоръки ,а ако мога да бъда полезен на някого-то съм насреща....
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
патрул на газ
Свий
X
-
До: патрул на газ
между другото въпреки пълната бутилка патрула не е клекнал изобщо(както се вижда на горните снимки),което ме наведе на мисълта какво би се получило ако бях сложил метан....тази идея все пак отпадна поради факта,че там където основно ще се кара машината метан-станции едва ли ще има някога,а и багажника заминава тотално...Чудя се какво ли би се получило ако сложа дифузьор с по-голям диаметър?майсторите бяха на мнение,че няма да има добро пълнене на цилиндрите(т.е. сместа няма да е достатъчно богата,понеже ще смуче повече въздух и по- малко газ)но си мисля да експериментирам...ако някой има наблюдения по този въпрос-моля да сподели.08седемшест5едно513четири
Коментар
-
Относно метана, вече има олекотени бутилки, но трябва наистина да си направиш сметка колко и къде ще караш.
Нормално е да не ти е клекнала колата от 40 л бутилка за газ. Бензиновия ти резервоар е много по-голям и пак не кляка, нали...
Притеснения може да имаш със зареждачката, ако излизаш извън България, никъде не е разрешено тя да е в купето, а трябва да е изкарана.
Относно дифузьора, не съм ного сигурен, ама ако си повече въздух, отколкото газ, ще спънеш колата и ще мре във високите обороти...
Съвет: Сложи си Flashlube, за смазване на клапаните, ще ти нагарят по-бавно, доста по-бавно. Това е усторйство със специален лубрикант. Ако искаш повече инфо, пиши на ЛС, за да не излезе, че правя реклама.
Коментар
-
Добре,де може ли някой да ми каже къде да го продупча този карбуратор и колко броя щуцери и с какъв диаметър да сложа???Мисля си ,че това си е пипкава работа понеже при сериозния вакуум в смукателният колектор малко-по голямият диаметър от необходимото на щуцерите ще се отрази меко казано неблагоприятно върху гориво-въздушната смес и съответно върху разхода и вървенето...въобще ,който го е правил,моля да сподели някакви по-конкретни параметри и идеи...а дали няма място под купето за една по-сериозна бутилка на мястото на резервоара?видях,че един юнак е решил да прави подобно нещо във форума,но все още е в началото...приемам всякакви идеи и хрумвания по въпроса....08седемшест5едно513четири
Коментар
-
Качи бутилката на самия подкалник - да иде плътно под страничното стъкло.
http://terrano.irk.ru/engine/modules...4960578_10.jpg
Коментар
-
Дааа...сега започва тунинговането и нагласяването на газ,бутилка т.н.въпроса е,че вече има базата и започва надстройката.Смятам при първа възможност да разкарам бензиновият резервоар и на негово място да сложа една по-голяма газова бутилка(разбира се подобаващо защитена).Бензиновият резервоар ще го заменя с една 20 литрова туба или нещо подобно и ще и търся място в двигателният отсек(но ако не става пак ще е някъде под купето).Не съм дупчил карбуратор до сега,така,че ако някой знае къде и какви щуцери са най-добри да сподели...Засякох разхода -приблизително 18/100 газ мръсно градско,с неработещ термостат и постоянно зацепена перка,като паля само на газ...Вярно е ,че не я юркам,но и в никакъв случай не карам пенсионерската...За сега съм доволен,но ъпгрейда предстои...
Izo 4x4 нещо или нямам право да ти пратя лс или не мога да нямеря къде е опцията за това...определено се интересувам от този flashlube така,че моля прати ми лс или ме потърси на скайп-valios1975-заинтригуван съм от тази системка...08седемшест5едно513четири
Коментар
-
Тъй като и аз не мога да ти пусна ЛС, ще си позволя да оставя координати тук, дано колегите модератори не решат, че прекалявам:
0878 796 465, info/at/lpg-bg/dot/com. От фирмата могат да ти дадат повече инфо, в зависимост от това от кой град си.
Ако модераторите смятат, че това е реклама, нека valio_stoilov да потвърди, че си е записал координатите, след което този ми пост може да бъде изтрит
Коментар
-
Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение... Смятам при първа възможност да разкарам бензиновият резервоар и на негово място да сложа една по-голяма газова бутилка(разбира се подобаващо защитена).Бензиновият резервоар ще го заменя с една 20 литрова туба или нещо подобно и ще и търся място в двигателният отсек(но ако не става пак ще е някъде под купето)...
Ако колата се използва само за къси разходки най-вероятно това няма да е проблем. Но, ако тръгнеш на някой по-дълъг преход, където изобщо не е сигурно, че на следващата бензиностанция има газ ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Браво идните поколения ще ти благодарят.
От какво искаш да я защитиш тая бутилка много по-сигурна е от резервоар при всякакви условия.
Нужно е да я захванеш здраво да не мърда и да я притягаш в началото. Няма да е лошо да сложиш още една лента ако ще я друсаш тая бутилка.
Коментар
-
Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеБих ти препоръчал първо да видиш горе-долу какъв разход ти дава при каране офроуд, пък тогава да решаваш дали да махаш бензиновия резервоар. Че не е като да не съм бил свидетел на изпразнени след само около 100-на километра бутилки.
Ако колата се използва само за къси разходки най-вероятно това няма да е проблем. Но, ако тръгнеш на някой по-дълъг преход, където изобщо не е сигурно, че на следващата бензиностанция има газ ...
Да,благодаря ти за предупреждението-в крайна сметка това е абсолютно възможен развой на събитията в гората,но:ако сложа бутилка от 80 литра,то полезният и обем ще е около 70 литра.При офроуд каране разхода да е два пъти по-голям(та дори и повече)не вярвам да прехвърли 35 литра газ,което само на газ означава 200 километра офроуд,един резервоар с около 20-30 литра бензин са поне още 100 километра,станаха 300 километра...за новобранец като мен 300 километра офроуд наведнъж май са множко....а между другото аз и сега си имам една 20 литрова туба бензин в колата,ей така-за всеки случай...та мисля,че не е безизходно положението...пък и колеги има-ще дръпнат
..но все пак ти благодаря за вниманието-със сигурност ме разубеди да слагам по-малка бутилка,както си мислих в началото.
izo4x4-мерси за координатите ще им звънна в най-скоро време да видим каква е тая джаджа...08седемшест5едно513четири
Коментар
-
мръсно градско е около 18л газ...за тези килограми и аеродинамика е прилично...плочката на карбуратора обаче не ми харесва-трябва да се разкарва,че на бензин много спъва работата....хайде-няма ли кой да даде идея как и къде се дупчи такъв карбуратор(или поне кой майстор би се наел да го направи)?
08седемшест5едно513четири
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар