Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще взимам Nissan Terrano I 2.4i дайте акъл

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ще взимам Nissan Terrano I 2.4i дайте акъл

    Здравейте!
    Никога не съм карал джип нито но имам определено нужда от такъв по нашите селски пътища.

    Живея в балкана. Мисля да продам двете си леки коли, защото не издържат горките на дупките, пък и 25 годишни са. И да купя един Nissan Terrano I 2.4i

    Разглеждах много обяви, преценявах, сравнявах разни марки и прочие. Бюджета ми е скромен, не повече от 6000 лв. Трябва ми нещо хем проходимо, хем за разходки като семейна кола, хем да мога да товаря неща от време на време -- дърва, материали...

    Ходих да гледам днес един Nissan Terrano I 2.4i току що докаран от Италия. Много добре на вид, отдолу няма ръжда, пробвах го - добре върви. Изглежда баш като този и на цвят е същия. Има климатик, ел. стъкла, огледала, шибидах, касетофон. На газ е, оригинална уредба инсталирана в Италия. Искат му 5400 лв. Климатика не вървеше, казаха трябвало да се напълни.

    Отпред в двигателя гледам на цилиндър по 2 свещи що за щуротия е това??? Така и не разбрах годината на производство. Гумите са поизносени.

    Капарирах я, в понеделник ще оправим документите и мисля да я взема.

    Кажете сега какво ви е мнението за тази машина? Какво да прегледам преди да я купя, какво да сменя/проверя след като я купя?

  • #2
    До: Ще взимам Nissan Terrano I 2.4i дайте акъл

    Здравей
    Като цяло това Терано както почти всички японски е "корава" машина и ако предишния собственник си го е поддържал няма да създава грижи.
    Е това че е слагана АГУ е малко.... ама айде...
    Климатика обаче или искай да ти го заредят или да направят по-серйозна одбивка от цената. Всички търговци излизат с този номер "А климатика само го зареждаш и всичко е О.К" Е щом е само това толкова ли нямат 70 лв за зареждане? Не просто в повечето случай има и още проблеми, я изтича фреон от някъде, я държи високо налягане, я компресора е здал багажа... и какво ли още не.... Имай в предвид че един нов компресор за климатик хич не е евтин.
    Тераното доколкото си спомнян е Part Time 4х4 тоест ако предишния собственник е карал на сух път със завой с включен преден мост може да има поражения. Включи всички възможни предавки и тествай дали всичко работи както трябва, да няма някакви звуци "издайнически"
    Успех

    Коментар


    • #3
      Може ли някой да дойде да я тестваме?

      Има ли някой от вас да е от Търново, да дойде да я тестваме в понеделник преди да я купя?

      Коментар


      • #4
        До: Ще взимам Nissan Terrano I 2.4i дайте акъл

        Първоначално публикуван от newage Преглед на мнение

        Отпред в двигателя гледам на цилиндър по 2 свещи що за щуротия е това???

        Здравей колега, първо честито и много безаварийни километри. Относно свещите - това е "Туинспарк" мотор на Нисан и са с по 2 свещи на цилиндър. Аз преди десетина години имах такъв джип и мога да кажа само хубави неща за него, бях много доволен. Според мен по-уязвимо от корозия място им е шасито.

        Поздрави

        Коментар


        • #5
          До: Ще взимам Nissan Terrano I 2.4i дайте акъл

          Ура, Ура!
          Вече карам джипа-мечта!

          Не съм виждал никога толкова запазена кола. Вътре е с оригиналната тапицерия, все едно сега е излязла от завода. Няма една драскотинка. Единственото петно ръжда, което открих по боята е на капака.

          Пробвах я вече по калните пътища и направо през поляните -- много добре се държи. Никога не съм карал джип досега но това определено ме кефи. Мотора е на 189 хил. км, работи като часовник, единствените забележки са, че отдолу са омаслени скоростната и раздатъчните кутии, но не капе, просто е прах с масло.

          Маслото и антифриза са сменени, с нов радиатор е. Кажете сега какво да обслужа по нея? Има ли нещо за гресиране? И има ли начин да оправя тези телескопи на багажника и задното стъкло - не държат.

          Коментар


          • #6
            До: Ще взимам Nissan Terrano I 2.4i дайте акъл

            Тия омаслените ги поизмий да се види капе ли масло.
            И смени всичките масла, гресирай, желателно да смениш и антифризи + спирачна течност (това последното на всеки 2 години).

            Коментар


            • #7
              До: Ще взимам Nissan Terrano I 2.4i дайте акъл

              Честито и от мен колега!
              Освен изброеното от другите колеги - виж и как бачка парното - понякога създава проблеми. За телескопите не знам - при мен не е така, но имам Астра комби и тези за задната врата са по 20лв. в Косер.
              Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал.
              WSBO

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X