Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шаси Терано - корозия - боядисване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шаси Терано - корозия - боядисване

Маркуч за канали от Лидъл върши много добра работа, на Хайлукс шасито го измих от вътре идеално с любителската водоструйка на Керхер.

Коментар

Водоструйката няма огромно значение, ако ще и от местния битак да е, нито се изисква огромно налягане, нито огромен дебит за тези накрайници.С обикновена 3 позиционна дюза, дори и с водоструйка от индустриалната серия пак никаква няма да я свършите.

Коментар

За лидълските маркуча за канали струваше май 70 кинта. Още не съм го ползвал, та повече подробности не мога да дам, но предполагам е близък аналог на Керхер, даже може и да си е Керхер, ама с друго прикачване към водоструйката.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Баш си е същия като керхерския, само че без включен данък марка.Върши перфектна работа, въпреки че до сега един път не съм го ползвал по предназначение.Баш за канали използвам едно бракувано жило от челарка за мозайка и до сега няма неуспех.С маркуча за канали ми се върти една идея в главата, да го приспособя за вътрешно песъкоструене на затворени профили, но засега е само идея.Единствения проблем е материала на дюзата, маркуча няма да се трогне много от пясъка.Нещо от този род

Коментар

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
            ...С маркуча за канали ми се върти една идея в главата, да го приспособя за вътрешно песъкоструене на затворени профили, но засега е само идея
            Аз и тая идея, и идея за пръскачка за боя/преобразувател за пръскане отвътре ги мъдря от 100 години, и изглежда никога няма да ги измъдря.

Материал - "Alumina" (иначе казано - алуминиев оксид). Това, от което са направени чашките за TIG и прочие. Проблема е в оформянето му. Не съм ровичкал как се произвеждат тия матракулки.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              За лидълските маркуча за канали струваше май 70 кинта. Още не съм го ползвал, та повече подробности не мога да дам, но предполагам е близък аналог на Керхер, даже може и да си е Керхер, ама с друго прикачване към водоструйката.
              Има си и накрайник за Керхер . Шасито го изми много добре отвътре въпреки , че беше пълно с кал като кирпич .За един ден горе долу я свърших .

Коментар

Измих шасито отвън с водоструйка, изсъхна, на другия ден с телената четка и малко шкурка и го пръснах с боя за шаси на боди, една кутия ми стигна. Напролет ще дам отчет как е.

Шасито имаше само повърхностна ръжда.

Спарки, тази тръба при задните колела мога ли да я напълня с масло или парафин?
                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Тръбата има отвори в долния край, никакъв проблем не е да я напълниш с парафин.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Най-практично е да го измиеш, да почистиш с телена четка по-сериозната ръжда, после обикновен алкиден грунд, тънко, о после обикновена боя, пак тънко, с четка. (с четка боята прониква най-добре в неравности). После парафин и подновяване на 2 години.

Най-непрактичното е да го поцинковаш горещо. Но пък след това става крайно практично - изобщо не го мислиш повече.
                    .
                    А грешка ли е да се мине с ръждопреобразувател на Вюрт преди грунда и боята?
                    Ето снимки при мен как беше преди пришлайфане и Вюрт и след него:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viber_image_2019-10-06_09-09-03.jpg
Прегледи:1
Размер:247.5 КБ
ID:5821943

Име:viber_image_2.jpg
Размер:187.8 КБ
ID:5821944

Коментар

Не е грешка, но не разчитай само на ръждопреобразувателя да го опази.Тури му отгоре две ръце епоксиден грунд и някоя черна боичка.

Коментар

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
                        Не е грешка, но не разчитай само на ръждопреобразувателя да го опази.Тури му отгоре две ръце епоксиден грунд и някоя черна боичка.
                        Епоксиден грунд е от тези двукомпонентните ли?
                        Аз купих обикновен грунд за метал на Мегахим и блажна боя.

Коментар

Аз ползвам този, дано не се счете за реклама.Преди ползвах на Новол, но изчезна от пазара, продавачката в магазина(продавачка с главно П, която знае какво продава) ме увери, че е с абсолютно същите качества и наистина е така.Много добре се свързва с метала, но иска перфектна повърхност, много добре работи и с ръждопреобразуватели от типа на вюрт.С обикновен грунд пак ще стане и ще изкара известно време, но механичните му свойства нямат сравнение с тези на епоксидния.Аз обикновен грунд ползвам само по ремаркето и селскостопанската техника, преди зимата една ръка обилно от най-евтиния червен грунд, който намеря и след първото вкарване в работа, грунда половината забегнал, но пази от ръжда през зимата.Ръждопреобразувателя на Вюрт също не е панацея и си иска добро изтъркване преди да се нанесе, аз го ползвам предимно в местата където ръждата не е повредила сериозно метала, но след телената четка на шлайфа остават язвички и на местата където не може да се бръкне.Където позволява действам с дебел диск за шлайфане и големия шлайф, по-бързо е и почиства по-добре.

Име:b32a3d614600b352c8a36c1b12be.jpg
Размер:23.2 КБ
ID:5821971

Коментар

Този Spectral е пак Novol. Просто по-нов модел. И аз ползвам него и съм доволен.

Схемата Вюрт + Епоксиден грунд действа много добре, но само ако ръждата е почистена добре, т.е. да няма люспи и дълбока ръжда. Аз дори не слагам боя от горе, че все няма време, но е още по-добре да се намаже и с боя.

Но ако остане дълбока ръжда както и да се обработи избива пак.
                            Suzuki Grand Vitara 2.5 V6 H25A 2000г. | 3" сиромашки лифт

Коментар

От няколко години Novol се раздели на Spectral и Novol. Не знам по какъв признак. Продуктите са си същите. Бояджийските са предимно Spectral.

Може би разделят репаратура от боядисване например, ба ли им кукувишките мозъци на тия от меркетинга.

Коментар

Като стана Spectral,вече не ми се налагаше да купувам и разревител.Почна да си е заводски разреден.
                                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X