Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Nissan Terrao II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Nissan Terrao II

Здравейте колеги, вчера се опитах да отключа джипа с дистанционното, но нещо не стана и помислих, че може би са се изтощили батериите. Отключих джипа с ключ и след като го запалих видях, че нито радиото не работи, нито лампите светят, нито пък часовника работи. Някой има ли идея какво става?

От: Проблем със Nissan Terrao II

Терано 2 се произвежда от 1992 до 2006-та, редно е да уточниш подробности около годината и комплектацията, защото има разлики, някои драстични.

Гледай за изгорял бушон като за начало.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

1998 година 2.7 TDI. Ще погледна, благодаря.

Коментар

Да проблема е бил в изгорял бушон, благодаря! Всъщност открих два, от които единия беше за запалката. След като смених и този на запалката колата започна да пуши. От какво може да е това?

Коментар

Първоначално публикуван от JustSoni Преглед на мнение
          След като смених и този на запалката колата започна да пуши. От какво може да е това?
          Ти уби ламята с камъни - какво пуши, откъде пуши, като се напуши спира ли?
          Все едни такива въпросчета, който улесняват врачката ;-)
          Поздрави
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

От: Проблем с Nissan Terrao II

Извинете за въпросите, които хвърлям ей тей без да давам обяснения. Запалката, от както купих джипа не работеше и сега проверявайки бушоните видях, че този на запалката е изгорял. След като го смених опитах да заредя телефона и стана, а след като вкарах и запалката излязоха малко искри и около запалката започна да пуши. След като махнах запалката все още продължаваше да пуши и просто изгасих джипа и реших да сложа 20А(което мисля, че беше лоша идея). Бях забелязал, че изгорелия бушон на запалката е бил 20А, а трябва да е 15 и след като запалих колата вътре стана ад. От въздуховодите започна да излиза дим, което май е заради бушона, който сложих. Това с въздоховодите, както казах май го разбрах, но от какво може да пуше около запалката? Благодаря ви, че се занимавате с мойте въпросчета

Коментар

До запалката ходят 3 жици - една за осветление и 2 за захранване. По-просто от това здраве му кажи.

Купи си качествени бушони, защото явно ползваш ментата, при които указания ампераж често има много малко общо с реалността.

При толкова електрически проблеми някой явно е творил. Търси жичкаджия да нагласи каквото трябва. Цялото табло за 15 минути е долу, и под него ще се разбере кой и какво е творил. Имам точно като твоето терано от 12 години - никога не съм има изгорял бушон, освен когато собственоръчно дадох на късо захранването на радиото накога, като монтирах ново.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Много ти благодяря! Ще закарам джипа на някой жицкаджия да видим какво му има точно. А за бушоните от къде да си купя качествени, тези ги купих от практикер и явно са калпави там.

Коментар

Търси например бушони Bosch или друга известна марка, от сигурен доставчик. С такива си идват от завода немските возила например.

Коментар

Благодаря ти! Ще видим какво точно му има.

Коментар

Или отиди от някой мерцедес или бмв от вторични и му обери бошовите бушон чета и ги слагай на тераното (сори за спама)
                      Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Първоначално публикуван от JustSoni Преглед на мнение
                        Запалката, от както купих джипа не работеше и сега проверявайки бушоните видях, че този на запалката е изгорял. След като го смених опитах да заредя телефона и стана, а след като вкарах и запалката излязоха малко искри и около запалката започна да пуши.
                        Има голяма вероятност и на запалката самата нагревателна спирала да се е окъсила от насъбрал се въглен, и от там по голям ток и започване на проблеми с искрене и прегрели букси...
                        В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                        В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                          Има голяма вероятност и на запалката самата нагревателна спирала да се е окъсила от насъбрал се въглен, и от там по голям ток и започване на проблеми с искрене и прегрели букси...
                          Освен това, ако не е оригиналната запалка, пак може да не пасва в твоето гнездо и да окъсява. Точно това ми се е случвало.

Всъщност сега виждам, че си включил някакво зарядно и чак тогава е изпушило. Точно зарядното е окъсило в гнездото. Ако имаше проблем с инсталацията, и без да включваш нищо, щеше да изпуши
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_1978 Преглед на мнение
                            Или отиди от някой мерцедес или бмв от вторични и му обери бошовите бушон чета и ги слагай на тераното (сори за спама)
                            На аванта

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                              Освен това, ако не е оригиналната запалка, пак може да не пасва в твоето гнездо и да окъсява. Точно това ми се е случвало.

Всъщност сега виждам, че си включил някакво зарядно и чак тогава е изпушило. Точно зарядното е окъсило в гнездото. Ако имаше проблем с инсталацията, и без да включваш нищо, щеше да изпуши
                              Запалката я прегледах сега изглежда що-годе чиста.
                              Мисля, че е оргинална, тоест пасва идеално. А за зарядното, то не изпуши след него, а след като вкарах запалката. След като се появиха малко искри то започна да пуши и веднага го извадих.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X