Здравейте колеги днес погледнах двигателя как е без да натам нещо.След това дадох на контакт да затворя стъклата защото започна да вали и чух силно гърмене.Погледнах по двигателя но не намерих нищо необичайно.Запалих колата обаче чека светва веднага а въпросното клапанче свисти въздух.Та на вапроса как се нарича този клапан,от каде да се намери и нормално ли е да съска от там?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Клапан на Терано 3.0
Свий
X
-
От: Клапан на Терано 3.0
Сори че чак сега....
Тия клапани управляват дроселовата клапа за гасене и клапата за "променливата геометрия" - при ниско до средно натоварване пуска въздух само през половината входящи клапани.
Най-лесно ще е от морга. Рядко се повреждат и да попаднеш на нефелни е малко вероятно. Нови (продават се двата в комплект заедно с основата) са на силно неприятна цена.
Номера им е 14955-VC102 или 14955-VC10A.
...и така като гледам, вакуумните маркучи са сменяни на парче. Купи си 3м подходящ горивен и ги смени всичките. Тия на клапаните на турбото - също. Изобщо всичко що е вакуум, с изключение на маркуча към сервото. Случват се проблеми заради това, особено при тия, касаещи управлението на турбото.
ПП: А най-много самия маркуч да е сдал. Махни го и виж. Чини ми се че тоя маркуч хич не е за там. Има такива с гладка външна част, мисля 4мм. Свинската опашка за вакуумен маркуч е нонсенс. Нито един вакууменм маркуч от 8мм надолу не иска каквито и да са скоби, стига да е с подходящия за конкретното място размер. Трябва просто да влиза стегнато. При вакуум се притиска още от самия вакуум. Всичките тънки вакуум маркучи са 4мм, ако помня добре.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар