Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NISSAN XTRAIL 2.2DCI 4X4 ПРОБЛЕМ!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • NISSAN XTRAIL 2.2DCI 4X4 ПРОБЛЕМ!

    Автомобила е NISSAN XTRAIL 2.2DCI 2005г. при включване на AUTO се чува ужасен стържеш звук все едно метал в метал когато е само на предно звука изчезва, а на режим LOCK пак същият звук усеща се че колата се мъчи.

  • #2
    От: NISSAN XTRAIL 2.2DCI 4X4 ПРОБЛЕМ!

    Ясно е че проблема ти е от "раздатъчната кутия" или по-скоро е централен диференциал, от който тръгва задния кардан, в посока назад към задните колела. Може да са много неща. Ако не ти светят никакви лампи, защото моделът има лампа която свети при прегряване на маслото в централния диф и предупреждава за проблеми, може и да е нещо по назад. Примерно в самия заден диф или нещо да е криво.. Щом на предно няма проблем, едва ли ще са лагерните главини на самите задни колела. Само да ти спомена, че на LOCK не се кара на сух асфалт, пише го в книжката на колата, и LOCK се включва само в спряло положение /в "5-та предавка" този дето го караше на една писта не беше наясно с този факт изглежда/ AUTO можеш да караш и включваш когато си искаш. Ако това не е спазвано до сега много вероятно е да се е счупило нещо. Накарай някой да го подкара на LOCK, а ти стой от страни да чуеш от къде идва звукът, това ще те насочи поне малко.
    Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
    X-trail 2.2 Di 2003
    Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

    Коментар


    • #3
      От: NISSAN XTRAIL 2.2DCI 4X4 ПРОБЛЕМ!

      Х-Трейл няма раздатка, а обикновена ъглова предавка от преден диф към електронно-управлявана муфа. Най-вероятно последната се е окотила или е на път. Тази муфа трябва да има масло и филтър, които подлежат на смяна. Аз бих започнал от там.
      Животът е харизан кон според мен...

      Теди

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X